Bitcoin schiet door het dak: $1350 nieuwe ‘all-time-high’

1

Vrijdagmiddag omstreeks 14:20 maakte de bitcoinprijs een merkwaardige beweging omhoog. Bitcoin werd enorm volatiel en ging van bijna $1.350 weer terug naar $1.236 om vervolgens nog enorm volatiel weer rond de $1.250 te bewegen.

De exacte oorzaak van deze beweging is nog niet bekend, maar het kan goed te maken hebben met de eerste echte bitcoin ETF dat vanaf morgen gelanceerd zal worden.

Naast dat er flink op los gespeculeerd wordt zal de populariteit van bitcoin blijven toenemen. Diverse analisten met toch wel een redelijke trackrecord van realistische voorspellingen durven al een bitcoinprijs van $3.000 te voorspellen nog voor het einde van dit jaar!

Het verlies van vertrouwen in overheden en banken is blijvend in een dalende trend en tegelijkertijd neemt de roep om meer privacy toe. Dit alles werkt de bitcoinprijs bijzonder in de hand.

Over deze schrijver

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.