Bitcoin tuimelt onder de $1000

8

De revolutionaire digitale ‘crypto munt’ de bitcoin heeft er een mooie rit opzitten, maar begint nu toch enkele zwakheden te vertonen. Bitcoin heeft in zijn korte historie al vaker voor hete vuren gestaan, en zullen ook in de toekomst nog voor veel hindernissen komen te staan.

Bitcoin

Onlangs werd de bitcoin massaal van de hand gedaan toen op 11 maart besloten was toch maar geen ETF voor deze munt in het leven te roepen. Kort na het inzakken van de munt, trok de bitcoinprijs al snel weer aan.

Bitcoin opnieuw in moeilijkheden

Toch breken er voor bitcoin opnieuw zorgelijke momenten aan namelijk dat, zoals onlangs bij Ethereum gebeurde, de zogeheten ‘hard fork’ met de dag reëler wordt. Dit betekent dat blockchain, het fundament van bitcoin, in tweeën gespleten zal worden en er dus twee bitcoin netwerken zullen ontstaan, ieder met hun eigen prijs en naam, bijvoorbeeld “Bitcoin“ en “Bitcoin Classic”.

Miners moeten een richting gaan bepalen voor welke bitcoin zij verder gaan mijnen. Een dergelijke afsplitsing van het netwerk is nodig omdat het huidige bitcoinplatform uit zijn voegen is getreden. De hoeveelheid transacties zijn zodanig dat steeds meer exchanges hun fee verhogen om te voorkomen dat zogeheten ‘micro-transacties’ het netwerk kunnen overbelasten.

Het goede nieuws voor bezitters van ‘huidige’ bitcoins is dat deze zowel compatible zijn met beide richtingen van bitcoin na de hard-fork.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.

 • Madman

  Ik begin waarachtig t idee te krijgen dat alles gemanipuleerd wordt.

  t zal toch niet?!?

  • Madman

   -edit- Reactie verwijderd /offtopic

   • Madman

    -edit- Reactie verwijderd /offtopic

  • Richard

   Een afsplitsing is nodig om het groeiend aantal transacties te kunnen blijven ondersteunen. Het bitcoin protocol zal gewijzigd moeten worden, of het zal snel het maximum van de capaciteit naderen.

   • Madman

    en dat ik je schijtgeld niet nodig heb om teven is ook een feit. Of je bitcoin.

    Daar verchillen wij dus in.
    Geeft niet , maar geeft de focus wel aan waarin wij verschillen en de intentie.

    Ik heb niet veel goeds op met pipootjes als jij.
    Ik ben van de basisoverleving en jij zit gevangen in de hebzucht van de illusiionele geldwereld.

    Ik hou van je rich, maar kom eens een maand bij me logeren, Dan praten we nog eens daarna.

 • HansPolderman

  En gij geloofd dit alles.