Gaat bitcoin ruim 4000% in waarde stijgen?

30

Met de huidige koers van $1200,- per bitcoin heeft het nog een lange weg te gaan, maar een aantal grote investeerders verwachten dat de koers van de eerste cryptocurrency ter wereld in de komende 13 jaar met ruim 4000% kan gaan stijgen. In dat geval zou een bitcoin in 2030 zo’n half miljoen dollar waard zijn.

Jeremy Liew, de eerste investeerde in Snapchat, liet zich samen met Peter Smith uit over deze voorspelling tegen Business Insider. Ze zien vooral een rol weggelegd als transactiemiddel, maar ook als hedge tegen geopolitieke onrust.

We believe Bitcoin awareness, high liquidity, ease of transport and continued market outperformance as geopolitical risks mount, will make Bitcoin a strong contender for investment at a consumer and investor level.

Aantal gebruikers zal significant groeien

tevens verwachten de twee dat dat de hoeveelheid gebruikers van bitcoin nog fors gaat toenemen. Het aantal gebruikers is sinds 2013 gegroeid van 120,000 users naar 6.5 miljoen users momenteel. Dat is 57x zoveel als 4 jaar geleden. Ze verwachten dat dit slechts het begin is en dat het aantal bitcoin gebruikers in 2030 ongeveer 400 miljoen zal bedragen, die allemaal op frequente basis bitcoin kopen en bitcoin zullen gebruiken op voornamelijk de smartphone.

Zwakke en sterke punten

Ondanks dat de schaalbaarheid momenteel een belangrijk onderwerp is in de bitcoinwereld (SegWit & Bitcoin Unlimited), maken de investeerders zich daar geen zorgen over. Ze bekrachtigen de sterke punten, zoals dat het systeem van bitcoin al ruim 7 jaar decentraal draait, zonder enige vorm van downtime.

Bitcoin has strong economic incentives to prevent a failure. If the last two years of healthy contention and debate lead to a conclusion, it’s that Bitcoin is incredibly resilient and stable. In fact, the bitcoin Blockchain has operated for 7+ years with no downtime, a feat no other back-end system operating at this scale can claim.

Prijs bitcoin naar $500.000?

Volgens Smith en Liew kan de waarde van 1 BTC tegen 2030 zijn opgelopen tot $500.000 per stuk. Een enorm bedrag, echter vinden ze dat er genoeg factoren zijn waardoor dit werkelijkheid zou kunnen worden. 6 jaar geleden, toen de prijs van bitcoin nog onder een tientje lag, had niemand verwacht dat de cryptovaluta nu ruim 1200 dollar waard zou zijn, een verdere stijging van bitcoin is in hun optiek dus zeker mogelijk.

Share on Facebook14Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Naam

  Zo hard zal het denk ik niet gaan, maar dat dit een enorme groeimarkt is dat mag wel duidelijk zijn. Ik denk dat alle cryptocurrencies bij elkaar in 2030 zo’n $600 miljard waard zijn, tegenover zo’n $28 miljard nu.

  • Madman

   We gaan naar een digitale wereld, waar 1tjes en 0letjes ons leven gaan bepalen. Gestuurd door de psychos, volledige controle in godswaan.
   De enige vorm van verzet zal nog zijn hacken of geweld. Of een combinatie 🙂

 • Madman

  Ik weiger pertinent om in deze digitale ontwikkeling mee te gaan, want aan t eind ben je geen mensn maar maar een opgepoetste digitale kloon van jezelf. Zie fakebook als voorbeeld.

  Wat je wel kunt doen is je verdiepen in de digitaliteit, en poortjes vinden daarbinnen om vrij door te lopen. Das dan weer wel interessant.

 • Madman

  Bitcoins, goud , zilver, uitvluchten voor de aanpak van de oorzaak.

  Eigenlijk zeg je: Ik ben een slimme slaaf.

  • Madman
  • De Wilde Weldoener

   Een vrij man kan je voorlopig niet worden, dan liever een slimme slaaf dan een onwetende slaaf.
   Daarbij kan Bitcoin uiteindelijk wel voor onze vrijheid zorgen.
   Des te meer % van de transacties op de wereld er gedaan worden in Bitcoin, des te minder transacties er makkelijk gezien en belast kunnen worden door overheden.
   Als dit percentage rustig aan groeit zie ik een mogelijkheid om ons geleidelijk los te worstelen van overheden en belasting zonder de samenleving te ontwrichten, en zonder dat er iets tegen te doen is door overheden.

 • Dre

  JA, zo’n bitcoin is deelbaar, dat beseffen nog te weinig mensen. Sommige wallets en exchanges werken nu al met mBTC – micro-bitcoin, ofwel 100 Satoshi. 1 BTC is weer 100 miljoen Satoshi. Bitcoin is niet oneindig deelbaar, maar zal wel veranderen qua gebruik, zodra de prijzen blijven stijgen. Zometeen hebben we het over 13 mBTC enzo. Wordt nog leuk.

 • Madman

  Effe offtopic, maar een ode aan t boerenverstand:

  https://www.youtube.com/watch?v=sFz482cPaVc

 • madman
 • Madman

  Ja, lekkere kaksnokkers, lekker doorgaan in je aangeleerdheid.
  In je monitaire debielheid. Geleerd op de lagere school.
  Maar neen, u hebt weer een uitwegje gevonden, dat heet bitcoins of blockchain. Volledig verzet he. Zonder je handen vuil te maken.

  Want de gelddrukkers aanpakken was te moelijk.
  Lafheid in angst. Zodat u uw handen niet vuil hoeft te maken.
  Kunt u lekker blijven zitten waar u zit.
  En tiepen vanachter uw toetsenbord.

  https://www.youtube.com/watch?v=y3Rz2thvuiY

  • Madman

   Lekker oplossingen verzinnen over dat je een slaaf bent.

   te laf om oorlog te voeren tegen de slavenmeesters.
   Te bang en te afhankelijk

   https://www.youtube.com/watch?v=y3Rz2thvuiY

   dood gaan is zo gek nog niet, in de stijd, wanneer je angst niet zo groot was

   • Madman

    lekker verwijderen

    • Madman

     echt grappig he, die gehersenspoelden.

 • Vic Green

  Hoe kan ik bitcoins Minen?
  https://youtu.be/hZ-Cp8Ny7kg

 • Vic Green

  Elk uur gratis Bitcoins voor jullie, zie de video
  https://youtu.be/3fWdri6cS7U

 • Bartje

  Met deze waarde,Bitcon?, gaat het zoals met alles in het economisch verkeer.
  We gokken ermee om er flink beter van te worden en dat gaat goed tot het MOMENT dat we over het randje gaan.
  Gevolg, er komt een correctie en staan weer met beide benen en het verstand op de grond.
  Zo was het met de tulpen bollen bij de VOC, voor de krach 1929 en noem maar op welke nog

 • Madman

  Ik wil ook rijk en gelukkig worden….

 • Madman

  en niets, wou ik ook nog even zeggen, kijken of dat ook wordt verwijderd.

 • De Wilde Weldoener

  Als Bitcoin zijn transactiecapaciteit weet te verhogen om aan de vraag te voldoen, heeft het de potentie om ALLE andere valuta’s op de wereld te vervangen door simpelweg een beter alternatief te bieden.

  Een valuta die je kan gebruiken zonder iemands toestemming nodig te hebben.
  Een valuta die niemand van je kan afnemen.
  Een valuta die je nagenoeg in het geheim kan gebruiken en bewaren, en met toekomstige upgrades volledige privacy zal bieden.
  Een valuta waarvan de uiteindelijke totale hoeveelheid vast staat, een centrale bank kan er niet even x aantal bij printen.
  Een valuta die je van hier naar China kan sturen binnen seconden.
  Een valuta geboren uit het internet tijdperk waar we in leven, en er volledig op inhaakt, ik voorspel dat over een paar jaar elke smartphone standaard geleverd zal worden met een stukje software en hardware er in dat de veiligheid van een Bitcoin hardware wallet kan bieden.

  Bitcoin gaat heel erg groot worden, als je besluit die ontwikkeling te missen haal dan in ieder geval alsjeblieft een beetje goud en zilver in huis.

 • carthago

  Waarschuwing . De bitcoin staat technisch op een punt dat het uiteen kan vallen. Help!
  Er is een probleem bij de miners in de vorm van een splitsing in het verdelen van de buit /opbrengst. Er dreigt een collaps van de bitcoin door een 51 % proof of work overname door een partij , dat betekent dat het bitcoin protocol in principe uit een kan vallen.Je leest er meer over op de exchanges.
  Digitale munten zijn in feite 100% veiliger bij proof of stake (nxt,ethereum, ripple enz) dan bij proof of work (bitcoin). Bij proof of stake zijn de coins nml reeds gemijnd. Afijn, technisch interessant, maar de greed blijft ook bij cryptocoins alles bepalen echter heb je bij crypptomunten tenminste nog op het einde van de week een ijsje over, terwijl je bij de bankstersvalutas uiteindelijk alles inlevert.

 • g