‘Onmogelijk om over te stappen van gewoon geld naar Bitcoins’

3

bitcoin tissenRené Tissen, RTLZ | Het is feitelijk onmogelijk om op grote schaal over te stappen van gewoon geld op bitcoins. Zonder een nieuw onderliggend geldsysteem gaat het slechts om het vervangen van naambordjes en daar zit niemand op te wachten. Een nieuw geldsysteem zit er echter ook niet in. Door het IMF wordt hier al jaren aan gewerkt. Zonder enig succes.

Het ronduit idiote gedoe rondom bitcoins als hét virtuele betaalmiddel van de eenentwintigste eeuw dat gegarandeerd veilig en betrouwbaar is en ook telkens meer waard wordt, begint langzaam maar zeker de belofte van een serieus alternatief voor echt geld kwijt te raken, nog voordat deze munt goed en wel de kans heeft gekregen om tot iets moois uit te groeien. In Nederland is het onder andere bij thuisbezorgd.nl mogelijk om met bitcoins te betalen. Het management van deze organisatie verdient een compliment vanwege het innovatieve en reclamegevoelige bedrijfsbeleid, maar een deuk in het inderdaad boterzachte wereldwijde geldsysteem wordt er niet mee geslagen. Bitcoins zijn een alternatief en zullen dat voorlopig en misschien wel voor altijd blijven.

In Amerika is het sinds kort mogelijk om met bitcoins een aanslag op president Obama te betalen en daar is zelfs minder van dit geld voor nodig dan een mogelijke aanslag op uittredend voorzitter Bernanke van de Federal Reserve. Ook met echt geld kun je natuurlijk allerlei foute dingen doen, maar de geloofwaardigheid van bitcoins wordt er niet beter van. Het gezag dat bitcoins nodig heeft om te kunnen groeien is ernstig ondermijnd. Critici zijn van mening dat hier sprake is van een doelbewuste poging van de heersende financiële en politieke elite om de snelle opmars van bitcoins tegen te gaan. Dat is regelrechte onzin. Bitcoins vormen geen bedreiging. Hooguit vormen bitcoins een alternatief betaalcircuit. Een alternatief geldsysteem is het zeker niet. Lees verder op RTLZ.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Berichten van externe websites en andere bronnen.

 • simon

  “Bitcoins zijn een alternatief en zullen dat voorlopig en misschien wel voor altijd blijven.”

  Ik zou zeggen: “hoe meer alternatieven hoe beter…”

 • dAddA

  Bitcoin is een innovatie.. “vroeger” had je netscape.. kijk hoe t internet is uitgegroeid.. “vroeger” had je lindgren dollars (second life), dat was de eerste stap.. bitcoin is de 2e stap… evolutie.. thats all..

 • Leonardo

  Als het een alternatief is, is het al iets goed. Een ander soort goud. Maar waarom is de schrijver zo negatief over Bitcoin? Het maakt men enthousiast, dat is toch juist positief? Het lijkt erop dat de schrijver helemaal geen alternatief wil, hij schopt tegen iets aan wat hem geen kwaad kan doen. Ongegrond en nergens op slaand.