Zal er een crypto opstaan die bitcoin overstijgt?

8

Er lijkt een grote verschuiving te ontstaan in voorkeur voor digitale munten onder de menigte cryptobeleggers. Als u dacht de meest waanzinnige gebeurtenissen de wereld hebben verlaten, dan kunt u zich gaan opmaken voor enkele grote verrassingen.

Bitcoin was enkele jaren geleden geïnitieerd op nul, werd daarna slechts enkele dollars waard, maar begeeft zich nu zeer stabiel boven de $1.000, sterker nog is inmiddels waardevoller dan goud! Al jaren geleden schreef ik op diverse platformen over bitcoin en de waarschijnlijkheid dat deze digitale cryptomunt ooit waardevoller zou worden dan goud. Een gedachte die me destijds ietwat gek leek, maar zeker niet onwaarschijnlijk.

Wordt ethereum de nieuwe bitcoin?

Maar wat is er nu aan de hand? De munt Ethereum neemt ontzagwekkend in waarde toe. Deze cryptomunt is in één jaar tijd driemaal zoveel waard geworden. Maar wat nu, als ik u als lezer vertel, dat deze munt nog waardevoller gaat worden dan bitcoin?

Zijn er fundamenten die een dergelijke ontwikkeling staven? Het is niet geheel zonder reden dat, vooral de Chinezen, hun crypto ’s aan het diversifiëren zijn. Hoewel de Bitcoin de eerste was, is de architectuur van deze munt niet geheel zonder onvolmaaktheden. De twee grootste bitcoin miners zijn toevallig ook Chinese miners die beide meer dan 50 procent van de rekenkracht in handen houden. Zij samen zijn in staat de giga-fork te initiëren wat het hele bitcoin netwerk in twee richtingen zal afsplitsen – ook wel een ‘fork’ genoemd. De bitcoin zal massaal uitgespuugd worden!

Maar ook Ethereum heeft deze onvolmaaktheid. Toch doet de ethereum gemeenschap er alles aan om aanvallen en risico’s uit de weg te ruimen. Zo initiëren zij soms een ‘hard-fork’, een opzettelijke afsplitsing om hackers en andere gevaren onschadelijk te maken. Ethereum is stabiel, breed geaccepteerd, schaalbaar en beschikt over een oplettende en wakende gemeenschap van beheerders die de munt gezond en in uiterste conditie houden.

Dergelijke eigenschappen staan aan de basis van het reeds grote succes van de digitale tegenhanger van bitcion. Dergelijke factoren hebben ethereum groot gemaakt en zullen deze crypto in de toekomst enkel maar populairder maken.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.

 • mez

  gigantisch slechte conclussie in dit artikel

 • Madman

  Ja, de buttcoin, eetbaar en niet verteerbaar, dus de volgende dag opnieuw te gebruiken. Milieuvriendelijk.

  • jaap aap

   Madman, mocht je het artikel nergens op slaan vinden, zeg het dan gewoon, maar ga niet reageren vlak voordat je aan je aan maaltijd begint. Of zat je net op het toilet toen je deze reactie gaf?

 • Madman

  Laat t niet aan u voorbijgaan!

  Morgen weer de kans om te kiezen wie u de komende 4 jaar gaat uitbuiten. Maak uw keuze!

 • Luuk

  Wat een onzin. Richard de Feber probeert volgens mij vooral z’n investering wat extra te laten renderen. De hard fork van ethereum was een eenmalige actie die bijdraagt aan de onbetrouwbaarheid van de munt. Als dit vaker gebeurt is het einde ethereum.

  • Money as Debt

   Juist.. en die correctie beweging van de Bitcoin is ook heel normaal na de afgelopen stijging.. Biflatie begint op zo’n site als slim beleggen te lijken…

   Er zijn zoveel cryptocoins tegenwoordig dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

   https://www.cryptocoincharts.info/coins/info

   De “DASH” is vandaag wel 24 % gestegen Richard ! Pffffffffff…

   http://coinmarketcap.com/#btc