Uit deze grafiek blijkt dat QE niet werkt

19

Deze grafiek spreekt boekdelen. We kwamen ‘m tegen op de timeline van de heer Blokland, werkzaam bij een voormalig Nederlandse vermogensbeheerder. Het is een grafiek van de inflatie in Japan ten opzichte van de balans van de Japanse centrale bank (BoJ).

waarom-qe-niet-werkt

QE werkt niet

Op het eerste gezicht lijkt de Quantitative Easing te werken, maar vanaf 2014 ziet u dat de balance sheet blijft stijgen. Het beoogde doel van de kwantitatieve verruimingen (stijgende inflatie) wordt dus helemaal niet bereikt. Waar de totale balans van de Bank of Japan in 6 jaar tijd meer dan verdrievoudigd, daalt de inflatie. De dalende inflatie (desinflatie genoemd) gaat uiteindelijk over tot deflatie.

Geldscheppers

De centrale banken kunnen geld blijven printen wat ze willen, of het echt zoden aan de dijk zet? In dat perspectief raden we u dan ook aan om de laatste aflevering van Tegenlicht nog eens te bekijken. De geldscheppers zitten namelijk in problemen, want ze zijn het probleem.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • John_Rambo

  Afgelopen week bij VPRO’s Tegenlicht, was er een interessante docu hierover.

  • Dre

   Jey Rambo, dat staat letterlijk hierboven in het artikel, lees laatste deel 😉

   • John_Rambo

    Sorry, niet gezien.
    Schaad niet om het nog een keer te vermelden, voor mensen die het ook niet hebben gezien.

 • goof

  QE werkt niet meer omdat alleen spaargelden cruciaal zijn voor een gezonde stabiele economische groei.
  De laatste 25 jaar is groei kunstmatig met gigantische schulden gecreëerd en we hebben dus gewoon 25 jaar lang op de pof geleefd en die factuur moet hoe dan ook betaald worden en dat gaat uitdraaien op een ramp van ongekende omvang .

  Welk land gaat de crash of meltdown in gang zetten?
  In China is inmiddels een schuldenberg van 300% van het BBP ontstaan, meer dan in de VS en de EU bij elkaar opgeteld. Een kwart van alle Chinese bedrijven kan zelfs de rente op de gemaakte schulden niet meer betalen, waardoor honderdduizenden failliet dreigen te gaan en miljoenen mensen werkloos zullen worden.
  Maar ook in Amerika gaat het helemaal mis; President Obama wist in zijn eentje de staatsschuld te verdubbelen van $ 10 biljoen naar $ 20 biljoen, zo’n 100% van het BBP. De eurozone werd na de crises in 2008, 2009 en 2011 (Griekenland) eveneens met biljoenen euro’s nieuwe schulden overeind gehouden.
  Het is ook in ons eigen land natuurlijk helemaal fout gegaan de laatste jaren en of dat nu wel of niet de schuld is van Rutte dat hier de staatsschuld is gestegen van 245 miljard naar 470 miljard maakt weinig uit maar het is wel een feit dat we nog steeds op de pof leven.

  De centrale banken proberen uit alle macht de zaak te redden door vele miljarden per maand in het systeem te pompen maar de resultaten zijn te verwaarlozen mogen we vaststellen.
  De mogelijkheden voor een nieuwe serie ‘reddingen’ zijn onderhand uitgeput. Dat betekent dat de grote crash hoe dan ook gaat komen, of dat nu in 2018 of al over een paar weken gebeurt. Econoom Von Greyerz voorspelt een gigantische wereldwijde vastgoedcrisis, waardoor een woning van (omgerekend) € 250.000,- over 5 jaar nog maar € 62.000,- waard zal zijn, en in het slechtste geval slechts € 24.500,-. Het behoeft geen uitleg dat indien zijn voorspelling uitkomt de drama’s voor miljoenen mensen –vooral in Nederland, dat de hoogste private hypotheekschulden ter wereld heeft- niet te overzien zullen zijn.

  Wat zijn de gevolgen ?
  Banken zullen na een vastloper maandenlang gesloten zijn en alle girale betalingsverkeer stopt.
  Pinnen is onmogelijk en winkelen kan alleen met contant geld ,de ruilhandel zal tot grote hoogte stijgen en fysiek goud en zilver als betaalmiddel zullen tot ongekende hoogte in waarde gaan stijgen , armoede en anarchie onvermijdelijk , en een revolte van het klootjesvolk zal bij de elite verhaal gaan halen en opjagen als aangeschoten wild ,

  Is het nog te vermijden ?

  • Matthijs

   hm, je slaat her en der wel door maar dat t goed mis is binnen voor de fin sector is een feit. Denk ook dat er een nieuwe bubbel wordt gecreëerd. We zullen t wel zien niet?

   • bertus

    Even onder ons, goof is een beetje veel doof en zelfingenomen, zoals het hem het beste uitkomt.

    Niet verder vertellen, want hij wil het zelf niet erkennen.
    Hij denkt, dat hij verheven is boven de rest.

    • bertus

     gecreëerde goofy is reeds overleden.

  • Money as Debt

   Da zou mooi zijn Goof ! Duizenden burgers plunderend door de zuid as.. op zoek naar de schuldigen.. MAAR…, ik denk..

   Als alles op slot gaat dan moet het klootjesvolk zien te overleven terwijl de elite ergens in st tropez een vorkje prikt.. Niemand plunderend door de zuid as maar iedereen op zoek naar eten/drinken en veiligheid..

   Let wel volgens mij is deze ellende dan compleet volgens scenario van de elite om vervolgens na deze ellende de touwtjes weer in handen te kunnen nemen en op dat moment is EEN GROOT EUROPA een makkie om er door te drukken , na jaren van hongersnood , armoede en ellende is het voorhouden van een lekker stukje vlees al voldoende voor de massa. History repeats..

   Als het echt misgaat anno 2017… ( mensen lopen nu al door als je in elkaar geslagen word op straat , totaal geen sympathie meer voor elkaar ) ben je in Nederland nergens meer veilig..

   Dan is een overlevingscursus handiger dan een koffer vol edelmetaal.. Je word paranoide van het bezit ervan.., zeker als het miljoenen waard is , geconfisqueerd is en iedereen wil het hebben.. Cursus solo.. is een aanrader.. voor iedereen die totaal vreemd is met survival technieken in en uit de natuur..

   http://www.extrasurvival.nl/aanbod/specials/solo/

   Het maximale gewicht wat je mee mag nemen is 2 kilo… 5 dagen.

  • carthago

   Goof. Dat heet in juridisch jargon :dood door schuld.Daar maken de elitenazi’s eenvoudigweg “dood door eigen schuld” van.

  • bertus

   Het merendeel van de burgers laat zich nog dagelijks beroven en bestelen door de overheid en pensioenfondsen.

   Ze werken namelijk hand in hand, of als vier handen op 1 buik.

   U wordt beroofd waar u bij staat, met open ogen!!!!

  • bertus

   Je waant jezelf een hele pief.
   Je negeert andermans reacties, door je in een soort mysterieuze mist te hullen.

   Je meent ver boven andere posters en het maaiveld verheven te zijn, maar pas op de grasmaaier van de andere kant.

  • bertus

   “QE werkt niet meer omdat alleen spaargelden cruciaal zijn voor een gezonde stabiele economische groei.”

   Dit behoort tot de grootst mogelijke aardse onzin.

 • bertus

  Wie dit geschreven heeft, moet schijnbaar weer in wolken verhuld blijven.
  U blijft echt niet onbekend hoor.

  De grafiek zegt zoveel, dat hij eigenlijk volledig volgens het leugenachtige aardse schema verloopt.

  In aardse begrippen, verloopt het voorspoedig, maar uiteindelijk gaat het op een drama uitlopen.

 • bertus

  Dit soort grafieken berusten niet op waarheid.!!!!

 • bertus

  Qe, werkt juist perfect in de huidige fase.

 • goof

  QE werkt niet is gebleken ook al zei Draghi afgelopen donderdag dat het zijn vruchten afwerpt.
  Wat we zien is dat de obligatie beleggers massaal naar de uitgang vluchten en hun porto’s aan het dumpen zijn en het gevolg daarvan is dat de aandelen markten wereldwijd exploderen doordat de inflatie hoger is dan de rente die men krijgt op de banken.. Er komt nu zoveel scheefgroei in ons financiele stelsel en de schuldenbergen die exploderen dat we op een uitspattende bubbel zitten elk moment uit elkaar gaat spatten.

  Kunnen Rutte en Dijsselbloem zichzelf wel op de borst kloppen hoe goed ze bezig zijn en we onze betalingsbalans in orde hebben maar die sukkels zeggen er voor het gemak maar niet bij dat de ECB onderhand voor 3000 miljard aan foute oninbare rotzooi in hun boeken hebben staan waar ook wij als Nederlandse belastingbetalers garant voor staan en dan heeft Dijsselbloem hebben een tekort van ruim 5 % van het BNP en geen 1 % zoals hij nu beweert.

  We worden zo ontzettend belazerd waar we bijstaan en waarom van de MSM dit niet meld is voor mij een raadsel want hiervoor hoef je geen raket geleerde voor te zijn meneer Dijsselbloem om dit op de achterkant van een sigarendoosje uit te rekenen als minister van Financiën .

  Onze politieke elite probeert Wilders aan te pakken als bliksemafleider van hun eigen falen maar als we zien hoe ze zelf de zaak besodemieteren op dit moment met valse gemanipuleerde economische data de verkiezingen proberen te beïnvloeden is ik misdadig .
  Dat de politie de problemen met de zg. asielzoekers onder de pet moet houden wat al die moslim gelukszoekers hier uitvreten en ons mooie landje als wolken sprinkhanen komen leeg vreten vind ik ook misdadig om dit te verzwijgen met dank aan onze politiek correcte elite klootzakken moeten we hopen dat er op 15 maart door de kiezers recht gesproken gaat worden en niet door de rechtelijke macht die in de zakken zit van de elite .

  • bertus

   QE heeft wel degelijk gewerkt, zoals de spoken het voor ogen hadden.
   Helaas is de uitkomst een ander verhaal.

 • bertus

  Deflatie, gaat na verloop van tijd over in Inflatie.
  Velen, zagen inflatie al veel eerder aankomen, of was hun verteld.

  Inflatie komt als velen het niet meer verwachten.
  De gemiddelde, geïndoctrineerde mens, wordt altijd misleidt.

  • bertus

   Deze visie lijkt momenteel voor meerdere burgers ingevuld te gaan worden.
   Is hij al lang, sinds 2010 al.
   Alleen, sinds kabinet Rutte 2, probeert het huidige kabinet ( met steun van de PvdA ) het volk duidelijk te maken, dat het iedereen voor de wind gaat, alleen de werkende 2x modaal verdieners zullen er belastingvoordeel van hebben.

   En aangezien dat er nog velen zijn en nog velen dit willen worden, zal de VVD met deze zet geen zetels gaan verliezen in 2017.