Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • alex

  Wellicht kan iemand eens uitleggen waarom een beetje (niet veel, maar een beetje) deflatie nu precies zo slecht is voor de gemiddelde burger?

 • Karl

  Voor de gemiddelde burger is het juist fijn, maar stomtoevallig vinden centrale banken en politici het niet fijn. En dat terwijl politici de burgers toch vertegenwoordigen. Niet dus. En toch blijft de grote massa er intrappen, terwijl die massa toch bestaat uit “weldenkende mensen”…?

  Er wordt dan wel gezegd dat mensen op apen lijken, maar ik durf gerust te stellen dat de meesten meer van schapen weg hebben…

 • jvschijndel

  Politici die de inflatie maar laag vinden, kunnen toch eenvoudig de inflatie verhogen door de belastingen te verhogen? Twee vliegen in één klap!

 • Karl

  Ja, op die manier kun je het nog wel een tijdje rekken ja.
  Totdat de belastingbetaler compleet is uitgezogen waardoor de hele bevolking failliet gaat. En dan zul je toch deflatie zien, maar dan van dubbele cijfers.