Obligatiemarkt daalt $1 biljoen na overwinning Trump

5

Deze onderstaande grafiek van Bloomberg kwamen we op Twitter tegen. De waarde van de totale obligatiemarkt is sinds de verkiezing van Trump met 1 biljoen dollar gedaald. Bloomberg beredeneert de grafiek aan de hand van de Global Broad Market Index, die bestaat uit 24.000 wereldwijde obligaties. De rentes zitten weer in de lift en de inflatieverwachtingen zijn fors gestegen.

obligatiemarkt-trump

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • goof

  Ik vind het allemaal prima zo en hoop van ganse harte dat de elite van het zg. vrije westen eens goed op de bek gaan want een ding hebben we geleerd de laatste jaren en dat is dat het klootjesvolk eindelijk uit de winterslaap is en dat ze het gepiepel zat zijn.

  We hebben dit met een Brexit gezien , nu met Trump in de VS en ik wil wedden dat in Duitsland mevrouw Merkel afgestraft gaat worden met haar wanbeleid en ik weet zeker dat de media hier ook door de mand gaat vallen door de VVD zo onterecht en onverdiend te blijven ophemelen.

  Ik denk daarom zal de partij van Jan Roos , Thierry Baudet samen met de PVV weleens goede zaken kunnen doen en sta er niet van te kijken dat deze alleen al richting 50 zetels zullen gaan .

  Hoe fout onze media op dit moment bezig zijn zal ook hier in ons land de zaak op zijn kop zetten en als je nu zelfs Matthijs van Nieuwkerk bij de DWDD ineens een 100% draai ziet maken en afgelopen week totaal onverwachts Lodewijk Asscher aanpakte en die snotneus Jesse Klaver die denkt dat hij de wederopstanding is van onze lieve heer dan verwacht ik dat de Pvda blij moet zijn met 5 zetels straks en Groen blij moet zijn met hooguit 10 zetels .

  Dus Rutte met zijn lange neus zal toch eens snel moeten kijken welke partijen hem nog willen steunen als de VVD zelf op 15 zetels staat want ik acht namelijk de kans niet groot dat de VVD veel verder gaat komen en dit met dank aan de kracht van de social media die door de elite volledig wordt onderschat .

  Wie mij hier vaker leest weten dat ik een Brexit voorspelde en een overwinning van Trump en als reden hier ook melde dat de social media het klootjesvolk heeft wakker gemaakt en dat je bij Jeroen Pauw en bij DWDD niet de waarheid te horen krijgt .
  Ik hoop dan ook de gesubsidieerde omroepen snel hun toelages kwijtraken als er een rechts beleid gaat komen en de vara- clan zich bij de voedselbanken moeten melden.

  Ik denk daarom dat het speelveld ook hier in de EU er geheel anders uit komt te zien ondanks dat de arrogante huidige kliek prutsers in Brussel en Den Haag te stom zijn het anders te zien en niet half weten wat er onder de bevolking leeft en hoeveel verborgen armoede er is terwijl die politieke elite zichzelf maar blijven verrijken .

  • DrM

   Moeten wij blij zijn met een kabinet dat bestaat uit VNL, Baudet en de PVV? Ik ben bang dat wij dan van de regen in de drup komen met hun extreemrechts beleid op sociaaleconomisch gebied. De PVV komt immers uit de rechterflank van de VVD voort en de VNL wil een rechts-liberaal beleid op sociaaleconomisch terrein. En de VVD wil maar al te graag wel regeren met de PVV, VNL en Baudet.

 • DrM

  Op http://theeconomiccollapseblog.com/archives/democrats-are-now-calling-for-a-revolution-in-the-streets-and-i-believe-that-they-are-quite-serious “Democrats Are Now Calling For A ‘Revolution In The Streets’, And I Believe That They Are Quite Serious”.

  Dit soort toestanden kunnen wij ook hier verwachten wanneer de PVV de verkiezingen wint en tegenstanders op de been komen!

  • Johan van Vught

   Misschien wel, Dr. M.
   Maar veel mensen ( en ik ook ) zijn veel banger van extreem links dan van rechts, De Klavertjes en Thiemes en die SP figuren hebben nog nooit iets goeds voorgebracht en de PvdAllah heeft ons land naar de afgrond gebracht!

 • goof

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/11/Trump-en-Putin-willen-samen-ISIS-vernietigen

  Ik denk Putin en Trump samen goed door een deur kunnen en dat ze gezamenlijk tegen de moslims willen gaan optreden is een zegen voor de mensheid en zeker voor de EU als ze zich hierbij aansluiten.
  Als we nu eens massaal de moslim-pamperaars van de EU wegstemmen komend jaar dan gaan we een mooie tijd tegemoet en kunnen alle sancties tegen Rusland weer worden opgeheven en kunnen we weer normaal gaan doen.

  Ik lees vanmorgen dat de terugkeerpremie aan Marokkanen en andere foute types onder de vluchtelingen wordt afgeschaft! Welke idioot in Den Haag heeft dit eigenlijk bedacht vraag ik mij af , hoe kun je dit ook verkopen aan de belastingbetalers, stelletjes pruts-ambtenaren die uberhaubt dit soort premies bedenken voor Vluchtelingen die sowieso per direct op moeten zouten en helemaal nergens enige rechten op hebben.

  Ik moet dus helaas vaststellen dat niet alleen de hele politiek ziek is maar ook de bovenlaag in het ambtenaren wereldje sporen voor geen meter .