Jim Rickards: het zal deze keer compleet anders worden

24

Jim Rickards schoof onlangs aan bij Bloomberg om te discussiëren over de toekomst van de dollar en de Amerikaanse economie.

Jim Rickards

Jim Rickards: het zal deze keer compleet anders worden

Rickards waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe crisis, één die deze keer compleet anders zal worden. Hij schrijft hier al geruime tijd over in één zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, en recent in ‘The New Case for Gold’ (2016).

Rickards trapt de discussie af met de financiële situatie waarin we ons momenteel begeven. $17.000 miljard schuld was reeds de wereld ingetrapt gevolgd door nog eens $4.000 miljard sinds de crisis die begon in 2008. De situatie is er hierdoor allerminst beter op geworden. Rickards benadrukt dat de economie elke acht jaar tegen een crisis aanloopt, en dat we er ook deze keer niet ver van verwijderd zijn.

Toch zal deze crisis volledig anders uitpakken. De twee voorgaande crisissen werden bestreden met gelddrukken. Dit zal in de komende crisis anders worden. Het zal een situatie worden zoals we zagen in Cyprus en Griekenland waar banken dicht blijven of zelfs kopje onder gaan, maar zeker niet gered zullen worden!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.

 • DrM

  Een nieuwe catastrofale financiële crisis kan zelfs losbarsten wanneer het internet door een massale Ddos-aanval helemaal wordt platgelegd.

  Over de mogelijkheid van het lamleggen van het internet, zie “Kan een aanval het internet omleggen?” op http://computerworld.nl/security/95181-kan-een-aanval-het-internet-omleggen.

  • bertus

   Wat kan ons dat internet schelen DrM?

   Ben je dan plots levenloos geworden?
   Hoe gek is de simpele mens al geworden?

   Als je de echte persoonlijke universele waarde nog niet kunt inschatten, is het waarschijnlijk te laat voor jou.

   • DrM

    Veel handel gaat via internet. Denk maar aan het bestellen van orders, het financiële verkeer, enz. Als het internet wegvalt, zijn de rapen gaar!

    • bertus

     Internet kan nuttig zijn voor info, maar het is tevens ook een levensgrote valkuil en dwangbuis voor steeds meer burgers.

     Waarom wordt het gebruik van Internet zo nadrukkelijk aangeprezen in alle media en bij banken?

 • pietertoupa

  Onze Jim is vooral druk bezig zichzelf te verrijken met zijn boeken en voordrachten. Helaas is
  hij wel door de mand gevallen want hij vertelde tijdens een lezing doodleuk dat hij als beste oplossing ziet gewoon al het goud dat in New York opgeslagen is van de rest van de wereld
  koud te confeskeren om zo de dollar te steunen. Nu dat zegt genoeg over de criminele geest van Jim. Als een gieter gaat ie af geen enkel vertrouwen kan je in zo,n persoon hebben, ex cia en ex long term capital. Zo heeft de VS het ook gedaan na de 1 WO werd al het goud van Duitsland ingepikt, ze hebben er wel ervaring mee. Met Lybie ging het ook zo weer 600 ton naar New York en ook Oekraine kreeg zo,n lesje.

  • bertus

   Heb eerder m’n twijfels gehad over deze tuinkabouter.

   Hij ventileerde eerder tegengestelde opvattingen.

   Hij lijkt me een trol van hogere aardse goden.

   Op zeker moment vallen ze flink door de mand.

  • tommieboy

   >Want hij vertelde tijdens een lezing doodleuk dat hij als beste oplossing ziet gewoon al het goud dat in New York opgeslagen is van de rest van de wereld
   koud te confisqueren om zo de dollar te steunen

   Heb je hier een bron van? Moedigde hij het aan of zag hij het als een mogelijk scenario?

   Ik zie verder niet helemaal hoe Jim Rickards in opdracht van de CIA handelt. Hij moedigt mensen juist aan om goud te kopen. Als iets de huidige kaartenhuis kan laten imploderen, is het wel een run op goud.

   Verder onderbouwt hij zijn boeken goed met argumenten en geeft hij mensen juist een kijkje in de keuken van “de elite”. Hij vertaalt het vakjargon van “de elite” naar begrijpelijke taal en laat je zien welke plannen “de elite” aan het uitrollen zijn.

   Zoals de titel van het filmpje al zegt, bij de volgende crisis worden het maatregelen die te maken hebben met het bevriezen van tegoeden, kapitaalcontroles, bail-ins en lock-downs.

   • pietertoupa

    @ tommyboy hier is de link je kan het niet meer vinden op youtube want blijkbaar hebben ze dat niet graag zo in het openbaar. https://youtu.be/pEtdB6z6jjM

    zo rond minuut 11 kan je Jim het zelf horen zeggen. Hij is een ex cia medewerker en wellicht nog steeds dus niets anders dan gecontroleerde oppositie. Wat hij daar voorstelde is eigenlijk niets anders dan een oorlogs verklaring aan de rest van de wereld. Niet te geloven dat hij dit ziet als de oplossing.

    Stel je voor jij hebt giga schulden en als oplossing stel je voor je buurman te beroven van zijn geld dat hij in een kluis heeft liggen! Het is inderdaad zo dat al de maatregelen die jij opsomt eraan zitten te komen. Dus het past wel in het plaatje dat Jim eigenlijk voor de elite/banksters/overheid werkt.

    • pietertoupa

     hier is een werkende link
     http://www.realjewnews.com/?p=789

     • tommieboy

      Bedankt, wel interessant. Hij is overigens wel heel open over hoor dat hij in voor defensie werkzaamheden heeft verricht. In zijn boeken is hij ook heel open de “wargames” die hij in opdracht van defensie heeft gedaan. De CIA zie ik overigens niet terugkomen in het filmpje.

 • goof

  Mijn stelling is al lange tijd ,
  Als goud en zilver met procenten per dag gaan stijgen na een dag van een serieuze stijging staat het kaartenhuis binnen afzienbare tijd op instorten .
  En tot die tijd zal dan de beurs wel als een bungy jump elastiek aan de 450 vastzitten.
  Wat ik vandaag op de beurzen wel zie is dat de puts van bijv, dec 440 vandaag nog vrij prijzig blijven op 3,00-3,20 en dat is 20 euro gebakken lucht dus het grote geld is er niet gerust op , waarop?
  Ik denk op het Italie referendum want als dat ook onverwacht fout afloopt en ook Italie stapt uit zullen de rapen gaar zijn en valt de bodem onder de beurzen uit en iedereen zal vluchten naar de nooduitgang en gaat in goud en zilver als tijdelijke veilige haven. .

  https://nl.express.live/2016/11/21/117106italie-referendum/

 • Madman

  Ja, deze keer wordt t anders, net als vorige keer….

  Dat heb ik nog nooit gehad, en nu heb ik t weer… zucht…
  Vooral je richten op die pipoos, die zichzelf als expert eerst zelf verrijkt hebben via een systeem wat ze nu afkraken..

  Als ik wil weten wat voor weer t morgen is, kijk ik morgen door t raam, en dan weet ik t. Ik heb t niet meer zo op voorspellingen. Leven bij de dag, en angst zoveel mogelijk vermijden. Denk ik dan. En denken staat (vooralsnog) vrij.

  • Madman

   En verder zou ik tegen Jim Rukkerd willen zeggen, dat we in dit systeem niet zonder geld kunnen, omdat bijna alles eraan is gekoppeled, ten behoeve het volk te controleren en uit te buiten.

   Er zijn 3 methoden ter keuze

   1, verzamel zoveel geld zodat je ‘financieel onafhankelijk’ wordt, door mee te doen met het grote spel, vaak niet op eerlijke wijze.

   2, wees een working class hero, Werken en geld verdienen, netjes belasting betalen, rekeningen voor uw pamper betalen, en 2x per jaar op vakantie. Effe lekker deruit…

   3,wees een economisch guerilla, gewild of niet, maar wees tevreden, en zorg dat je zo weinig mogelijk geld nodig hebt, en ‘overconsumeer’ zo weinig mogenlijk.

   ik kies voor 3, mag u weten. Ik wil t spel bewust niet meespelen, van jeugd af aan al niet.

   https://www.youtube.com/watch?v=rT0MOG9ZGWk

  • bertus

   Door wie heb ik deze gekopieerde uitlatingen ook al weer eerder horen verkondigen?

   Oh ja, door mensen die je voor achterlijk versleet en voor rotte vis uitmaakte.
   Wat kan een onwezenlijk aards wezen zich toch gedragen en profileren als een kameleon

   Je hebt nog vele angsten vriend.
   En in je volgende reactie noteer je al weer 2 leugens.

 • Madman

  En mocht u toch nog enige twijfel hebben wat betreft ambitie in het huidige wereldbestel waarin wij leven..

  tis graag gedaan, wat een rust he….

  http://www.bijbelencultuur.nl/bijbelboeken/prediker/1/2/ijdelheid-der-ijdelheden-alles-is-ijdelheid-en-het-najagen-van-wind

  • Madman

   Iedereen moet zijn of haar poep hier toch even kwijt?

   Of niet dan, Brutus?

  • bertus

   Onze dank, Judas.

 • gumibeer

  Hoe kunnen jullie deze idioot nog plaatsen !! dit maakt jullie site een goudpump site ! Ik denk dat niemand hier deze idioot nog serieus neemt na zijn met datum genoemde val van de dollar . Keer op keer flikt hij het weer en dan veranderd hij de datum als er niks gebeurd .Deze puppet is elite net zoals alle pumpers .nog 1 x dan must see !!!!.

  https://youtu.be/R5_WFqn2_XM

  • pietertoupa

   @ gumibeer ik weet niet of je beetje de geschiedenis kent van fiat geld maar ach er zijn
   pas meer dan 700 van die fiat munten begraven. Goud en zilver zijn al duizende jaren
   het echte geld. Timing kent niemand maar dat de megacrash er komt dat staat wel vast,
   kan nog wel tot de herfst van 2017 duren. Niemand kent precies de datum. Maar je kan lekker blijven sparen in die geweldige dollars en euro,s als je daar meer vertrouwen in hebt. Jim is gewoon een oude zakkenvuller daar is niets mee natuurlijk en mensen bang maken is oude taktiek verkoopt geweldig!

   • gumibeer

    Ik ben vol een PM bezitter maar deze bozo moet voor worden gewaarschuwd en gezien de reactiea denken er meer zo over .Verdiep je is in de zionistische klan van goudpumpers en google Mike Stathis .Deze heeft het beste trackrecord van iedereen en waarschuwt al jaren voor deze goudpumpers .Neem even de moeite en ik ben benieuwd naar jou reactie mvg

    • pietertoupa

     @ gumibeer , google gebruik ik nooit ook weer een zio bedrijfje, ik ben het met je eens ze maken het volk graag bank zodat de verkopen van goud beter loopt, goud is gewoon het beste om in te sparen, kijk maar in India degene die goud in bezit hebben en dat zijn er erg veel daar lachen om Modi en co. Jim is een op geld belust mannetje super intelligent , verdiend veel geld met zijn website en boeken verkoop. Als je rijk wilt worden dan zijn goud mijnbouw aandelen geweldige spekulatie. Denk eraan de zionisten
     hebben een paar pijlers: goud, media , banken, pollitiek en industrie.

    • pietertoupa

     hier heb je nog een link beetje veel info maar Jim Ricards komt er weer in voor:

     http://journal-neo.org/2016/11/25/the-dangerous-deception-called-the-trump-presidency/

     ook erg intressant Duitsland dat tot 2099 ! bezet zion land is, goud , media etc speelt belangrijke rol:

     http://quer-denken.tv/1189-russischer-staatssender-berichtet-ueber-die-kanzlerakte/

  • bertus

   Uit je een beetje verstandig Madman en wissel niet constant van nickname, dit brengt je uiteindelijk geen voordeel.

   • gumibeer

    Ik ben toch echt iemand anders bertus kijk naar mijn Disqus reactie,s mvg