Rickards: ‘Over 8 maanden begint nieuwe financiële crisis’

6

Het is ongeveer tien jaar geleden dat we aan het begin stonden van de laatste financiële crisis. Volgens Jim Rickards laat een nieuwe crisis niet lang op zich wachten. Hij waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe financiële crisis, één die enorm in omvang zal zijn. Ten opzichte van tien jaar geleden zijn de financiële markten nog meer met elkaar verweven en de globalisering is verder toegenomen. Rickards heeft veel over crises geschreven in zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, Currency Wars: The making of the Next Global Crisis en recent in ‘The New Case for Gold’.

Noord-Korea is de oorzaak nieuwe financiële crisis

Het is volgens Rickards onvermijdelijk dat een nieuwe crisis in de komende zes tot acht maanden ons zal raken en dit zal volgens hem worden veroorzaakt door een oorlog tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. In deze aflevering van de Big Money Questions-show vertelt Jim aan Rachel Rickard Straus waarom hij precies denkt dat er hierdoor een financiële crisis zal ontstaan en wat mensen nu kunnen doen om zichzelf te beschermen.

Update

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Bartje

  Er komt GEEN oorlog in en met Noord Korea dat zou een Wereld oorlog betekenen tussen Rusland/China en VS en dat heeft tot gevolg dat het snel einde oefening is voor VS.
  Ware rede voor de nakende grote financiële en economische crisis is het uitschakelen van de macht VS via de zgn Petrodollar .
  Zolang de VS zijn politici blijven denken en doen na hun paranoïde waarheid zal het met sneltreinvaart verkeerd aflopen voor het Westen.
  Volgens enkele wetenschappers duurt de overheersing door een almacht 150 jaar zo is gebleken uit studies omtrent vorige almachten o.a. Romeinse rijk nu de VS zijn 146 bezig met oorlogvoeren in en op de wereld.
  Reeds is de tendens dat de economische maar ook defensieve macht naar het Oosten verhuist.

 • Easymoney

  De financiële crisis is heel eenvoudig. De westerse overheden geven meer uit dan zij binnen krijgen. De redenen:
  – de kosten van de verzorgingsstaat, de toekomstige verplichting zijn zelfs twee keer groter dan BNP, geld wat wij niet hebben. Maar, ondertussen zit iedereen rechten te eisen, alsof het allemaal gratis is.
  – redden van de financiële sector ( en daarmee ook landen)
  – de private sector heeft veel productiecapaciteit verplaatst naar het Oosten, Azie en Afrika.
  Deze trend is al een tijdje gaande. Het begon al in de jaren 70 met de eerste crisis. Het Westen leeft boven haar stand, iets wat de meeste mensen maar niet willen begrijpen.

 • DrM

  Een oorlog tussen de V.S. en Noord-Korea zal hoe dan ook voor stevige dalingen op de wereldwijde effectenbeurzen zorgen. Dat alleen al is in staat om een nieuwe financiële crisis uit te lokken, zeker wanneer bankaandelen kelderen. En je weet ook niet wat voor gevolgen een oorlog tussen de V.S. en Noord-Korea zal hebben voor de stabiliteit in het Midden-Oosten.

 • brian

  laat voorspellen over aan de experten…

  https://www.youtube.com/watch?v=488oJaraNF4

 • Johan van Vught

  Daar ben ik nog niet zo zeker van, Bartje!
  In Noord-Korea zit een psychopaat. Iemand zal hem toch een keer moeten aanpakken, nietwaar.
  Die slappe Obama heeft hem 8 jaar zijn gang laten gaan.
  Eerlijk gezegd hopen we dat Trump de eerste slag toebrengt. Want als die idiote Kim dat doet, kon het nog wel eens veel slechter aflopen.
  Trump is in ieder geval iemand met ballen en dat is in hem te waarderen!

  • pietertoupa

   Beste Johan heb je er ooit aan gedacht dat Kim niets anders is dan een door de cia gecontrolleerde oppostie is? Ken je de geschiedenis van de koreaanse oorlog. Een derde
   van de koreanen zijn weg gebombardeerd kleine 10 miljoen koreanen lieten hun leven.
   Geloof niet zo maar wat Trump allemaal zegt, kijk naar hun daden, Weet je nog Irak, Lybie en vele andere landen wat er allemaal vooraf werd gelogen.

   Jim Rickards zat bij longterm capital management en hij en zijn maten zaten voor 1 bijloen dollar in derivaten die volledig fout gingen, Jim is dus echt een expert maar ook een wallstreet insider hij heeft in elk veel ervaring met financiele malversaties. O ja Jim werkt ook nauw samen met de cia.