Stijgende armoede bedreigt miljoenen Duitsers

5

Via Zaplog | Een reeks recente onderzoeken tonen aan dat miljoenen mensen in Duitsland bedreigd worden door de stijgende armoede ondanks de lage werkloosheidscijfers in de sterkste economie van Europa. Volgens een vrijgegeven onderzoek door de Parity Welfare Association lopen ongeveer 12,4 miljoen Duitsers, of één op de zeven mensen in Duitsland, het risico op armoede. Het onderzoek toonde ook aan dat “de armoede in de afgelopen vijf jaar is blijven stijgen in het Europese land“.

Een ander onderzoek, die afgelopen woensdag werd vrijgegeven door de Hans Boeckler Foundation van de Federatie van Duitse vakbonden, liet weten dat kinderen en jongeren in de afgelopen jaren in Duitsland het meest getroffen zijn door de crisis en de armoede. Dit komt nadat de Nationale Armoede Conferentie eerder deze week de overheid zwaar bekritiseerde toen het ging opscheppen over de lage werkloosheid in Duitsland.

Critici stellen dat het ontbreken van een wettelijk minimumloon en de uitbreiding van de laagbetaald werk, “mini banen genaamd”, de economische druk op de armsten in de samenleving hebben gelegd. (Bron: Presstv)


 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Gaengphed

  Nou…dat zal in Nederland niet anders zijn vrees ik. En indien het nu nog meevalt, zal daar spoedig verandering in gaan komen…

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21186739/__Kans_op_extra_bezuinigingen__.html

  Says it all frankly.
  Zoals voorspelt, we zijn de spiraal in gedoken met de eerste reeks lastenverzwaringen en volgend jaar bevinden we ons in de tweede ring…

 • dave

  @1 Dat toont aan dat al die EU-bestuurders en politici buiten de werkelijkheid leven. Er is in deze hele wereld verder geen – onafhankelijke – econoom te vinden die denkt dat we met bezuinigingen wel uit de crisis zullen komen. Die hele 3%-regel is een gotspe, en ik durf te wedden dat wanneer Van Rompuy Europa heeft gecentraliseerd, die regel als eerste wordt losgelaten.

 • Gaengphed

  Nou…ik weet het niet of die regel ooit losgelaten zal worden. NL is er namelijk wel fan van. Sorry, onze beleidsmakers bedoel ik.
  Ik zie liever 0% maar dat zal het vast en zeker nooit worden…

 • Moin

  In feite hebben wij zelf ook mini-banen, namelijk banen waar je werkt met behoud van een uitkering plus een eventuele participatiebonus.

  Hebben wij over een paar jaar net zulke schrijnende toestanden als in Griekenland? Misschien moeten we wel emigreren naar Noorwegen en andere landen die grondstoffen exporteren.

 • dirk

  herverdeling is het sleutelwoord? want de totale rijkdom van de maatschappij en heel de wereld kent immers wel een forse toename, en die zou moeten en kunnen herverdeeld worden door een vast basis inkomen voor de middelstand en minima en oude van dagen, t/m een x bedrag per maand aan inkomen.!