Fiscal Cliff is hoe dan ook slecht voor Amerika

31

fiscal afgrondFiscal Cliff Ahead |  Alle belangrijke economische beslissingen worden altijd op het allerlaatste moment genomen (Griekenland, eurocrisis, schuldenplafond, etc.). Toch wordt er verwacht dat de hoofdrolspelers van de Fiscal Cliff vrijdag nog tot een oplossing zullen komen. De personen die de Amerikaanse Fiscal Cliff moeten vermijden zijn: John Boehner, Mitch McConnell, Harry Reid Nancy Pelosi en last but not least, president Barack Obama.

Lastige keuze

De Democraten en Republikeinen moeten in het Witte huis tot een akkoord zien te komen. De beleidsmakers staan voor een lastige keuze: De huidige maatregelen laten verlopen, waardoor belastingen zullen worden verhoogd en extra bezuinigingen in werking zullen treden of de belastingvoordelen verlengen waardoor het Amerikanse begrotingstekort nog verder zal oplopen.

$16,4 biljoen schuld

Enkele jaren geleden werd er afgesproken dat er een aantal Amerikaanse belastingtarieven tot 1 januari 2013 zouden worden verlaagd. De tarieven zouden per 2012 dus weer terug gaan naar de oude (normale) niveaus. Dat zou tot gevolg hebben dat de Amerikanen weer meer belasting moeten betalen. Goed voor de Amerikaanse overheid, want momenteel heeft de Verenigde Staten een nationale schuld van $16,4 biljoen, maar funest voor het besteedbaar inkomen van de Amerikaanse bevolking en nog belangrijker voor de Amerikaanse bedrijven.

Hoe dan ook funest voor Amerika

De multinationals zien de financiële afgrond met rasse schreden dichterbij komen. Dat gaan de aandeelhouders niet leuk vinden. Want wanneer de Amerikaanse bedrijven meer belasting moeten gaan afdragen, blijft er minder voor de aandeelhouders over. De multinationals verzetten zich dan ook hevig. Volgens verschillende economen zal de Amerikaanse economie gaan krimpen en wellicht in een nieuwe recessie terecht komen door de Fiscal Cliff. Aan de andere kant, als de belastingregels niet worden aangepast, is dat een extra last voor de Amerikaanse overheid. Welke kant het kwartje ook opvalt, het is sowieso slecht voor de Amerikaanse (schulden)economie. Hieronder een overzicht via Marketwatch, wat de Fiscall Cliff de Amerikaanse overheid kan gaan kosten in 2013 en 2104.

fiscal cliff

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Ondernemer en oprichter van Biflatie.nl. Schrijft over de economische crisis, de huizenmarkt, het monetaire systeem en de beurs. Tevens mede-oprichter van Goudvergelijken.nl.

 • John

  De Fiscal Clif zijn afspraken, gemaakt door een vroegere regering.
  De Amerikaanse regering van nu is bang voor die afspraken (zeggen ze), waardoor de Amerikaanse economie in een rubberboot de Niagara waterval af dreigt te donderen.
  Obama kan met een pennenstreek eerdere afspraken ongedaan maken zoals hij dit al ontelbare keren gedaan heeft.
  Waarom hij dit niet doet?
  Ik denk dat hij iedereen in de waan wil laten dat het ongelooflijk veel moeite kost omdat te doen.
  Zoveel dankbaarder is iedereen straks als iedereen opgelucht ademhaalt.
  Die belastingverhogingen en lastenverzwaringen komen niet vanzelf zoals men wil laten geloven.
  Ze worden uitgevoerd door mensen, die na een blik op de kalender zeggen dat het daar tijd voor is.

 • HansPolderman

  Ambtenaren en politici, je maakt problemen en onder luid gejuich van het domme volk los je het op.

 • Moin

  Is de Fiscal Cliff dan zo gevaarlijk dat het zelfs het huidige financiële systeem dreigt op te blazen?

  Aan de andere kant móet de V.S. wel wat aan het begrotingstekort en de staatsschuld doen en moeten zij daarom wel flink bezuinigen, zoals de Euro-landen dat ook aan het doen zijn.

  Zou de V.S. daar niets aan doen, wordt het onhoudbaar en kunnen de financiële markten hun vertrouwen in de V.S. verliezen, waardoor de Dollar dan kan crashen, de Euro zo duur wordt t.o.v. de Dollar dat het de Europese economie fors doet krimpen. Bovendien kan de val van de Dollar ook het financiële systeem doen uit elkaar spatten.

 • Knowtoomuch

  @Moin-Marc : Dat gezeik in de pers over the fiscal cliff is van hetzelfde genre en dient hetzelfde (psyops-)doel als die Maya-shit van 21 december.

  En we weten allemaal wat er die dag is gebeurd : geen ene [u]hol[/u].

  Es handelt sich nur um mediatieke afleiding voor èchte mega-schandalen zoals de Libor gate en de HSBC die een lullige boete (althans, vergeleken bij de daarbij gemaakte winsten) van 1,9 mld $ kreeg voor het witwassen van drugsgeld, zonder dat er ook maar één CEO de bak in draaide wat natuurlijk wèl had moeten gebeuren met een stuk of tien van hen.
  Too Big To Jail zeggen ze dan. Onzin, zegt Ktm, het gaat om de witteboorden-mafia die de wereld bestuurt en het ‘Congress’ en de ‘Senate’ en de ‘courts’ (nagenoeg) volledig in hun macht heeft.
  Wereldwijd wel te verstaan.

  Hieronder nog zo’n voorbeeld van die mafia, deze keer in Rusland tijdens de ‘transitie-periode’ onder Jeltsin, aangeboden ter sgoling uw aller geest :

  http://aangirfan.blogspot.nl/2012/12/marc-rich-jewish-mafia.html

 • houtskool

  MSM gekrakeel, gevolgd door hf trading om de pensioenpot van Amerikanen aka s&p overeind te houden. Vergeet die fiscal cliff onzin maar, het zal de geschiedenis ingaan als een van de laatste hoofdstukken van het boek [i]Money for Morons[/i]

 • Madman

  Een verlaat kerstkado aan alle biflaten…..

  Zeer uitgebreid en zeer waardevol. Tegen de 600 paginas.

  http://gonzoj.files.wordpress.com/2012/10/sas-survival-handbook-revised-edition.pdf

  Daar kan geen rampverklaring tegenop.

 • Madman

  Op dit moment zijn er wereldwijd al heel veel mensen op zoek naar methoden om het systeem te verlaten, of in ieder geval de invloed ervan te minimaliseren in hun persoonlijke leven.

  Dit betekent wel dat diegenen begrijpen dat de `luxe` die ze jarenlang genoten hebben , in ruil voor een bestaan in slavernij opgeven. Met andere woorden… wil je vrijheid, dan zul je zelf je handen uit de mouwen moeten steken en teruggaan naar de basis, ipv alles wat je door het systeem werd geboden om je eronder te houden zult moeten loslaten, en zelf verantwoordelijk gaat worden voor je levensonderhoud.
  De praatjesmakende heersers zullen het echt niet gaan doen voor je .

  Een hele opgaaf voor velen, een kleine voor diegenen die het al jaaaaaaaren aan voelden komen.

  Wat ga jij er aan doen en wat doe je nu om je voor te bereiden.

  De nep barbie wereld van het oude systeem achterlaten, en teruggaan naar het echte leven.
  Dat is de keuze, en daarmee kunnen we ons als mensen weer vrijmaken.
  Dat is de enige manier.

  Daarom voor iedereen, gelukkige nieuwe gedachten gewenst voor 2013.
  Want nieuwe gedachten zijn het begin van nieuwe acties.
  Ben je klaar om het oude los te laten en het nieuwe een kans te geven.

 • NostraDames

  #6 Madman bedankt, ik had deze al in bezit in boekvorm voor als de computer niets meer doet. dus voor degene die dit nog niet hebben, bestellen of afdrukken 😉
  Iedereen een fijne roets in het nieuwe jaar

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=o1QBKkjYm3o

  • Bas

   Een heel leuk boek maar pure theorie ! Ik raad iedereen aan die bijna niet of nooit jagen ,vissen , vuur maken…. of is een paar dagen en nachten in de natuur verblijven.. “Arrangement Ray Mears” De praktijk is in te duiken.
   Probeer ook nu buiten maar eens in een natuurgebied een vuurtje te maken met een vuurboog of fire-steel.
   Ik bedoel te zeggen MANNEN…, Met een boek in de kast kom je er echt niet..

 • houtskool

  Hoppa, geen fiscal cliff solution, bloedbad op de beurs, ennnn… weer 300.000 Amerikaanse pensionado’s toegevoegd aan het werkzoekend publiek, pardon, aan de foodstamps.

  http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/12-2/Bloodbath.jpg

  Vanuit mijn ooghoek een reclame aanschouwend van de zeer geavanceerde Audi A6, met speciale B&O aanbieding. Waar staat B&O voor eigenlijk, Bedonderd en Onwetend?

  Maandag gaat de beurs weer omhoog, want Obama belooft dan nooit te zullen wijken van [i]Het Heilige Pad der Verruiming[/i]

  Biflaten.

 • Madman

  @8 ik heb m ook als boek…

  Supersong die je daar gaf, hulde…
  Hier een lied voor jou….

  https://www.youtube.com/watch?v=lVdTQ3OPtGY

  Dat is waar de angstzaaiers ultiem bang voor zijn..idd
  Liefde. Ze halen hun energie uit lage driften. Angst is de grootste.Jammer dat velen dit niet beseffen en energie blijven geven aan het oude systeem. Met verhalen over hoe oneerlijk het wel niet is, en dat is helaas ook een grote gevangenis. Een verlamming en een focus die ze afhoud van het pad naar vrijheid.

  Nogmaals hulde.

  Economie betekent volgens de dikke van dale : zuinigheid.

  Dat is wel een verschil met wat we door het systeem geleerd zijn he.
  Want dat zegt: zo veel mogelijk.

  Het lijkt de babylonische spraakverwarring wel…

 • Gaengphed

  Een half uur geleden verschenen…

  http://www.telegraaf.nl/dft/21186884/___Obama_blijft_bij_oude_plannen___.html

  Here comes The Cliff…

 • Knowtoomuch
 • Madman

  Het is alleen jammer dat hier prediking van het oude constant aan de orde is, en dan ook nog door citaten van media die in het bezit zijn van de oude hatenden.

  Maar goed, ik blijf proberen hoor.

  HMMMM..HMMMM !!!!!

  Vrijheid is ver te zoeken door wanneer je in geestelijke
  gevangenschap leeft.
  Misschien kan calimero ons helpen…

  https://www.youtube.com/watch?v=ijwww25Ef6g

  Constant vloeken op de lepel dat ie niet buigt is hopeloos en nutteloos.
  Alleen het besef dat er geen lepel is kan je helpen…

  https://www.youtube.com/watch?v=uAXtO5dMqEI

  De energie die je geeft aan het oude systeem werkt je alleen tegen je, verliezen en opgeven betekent soms winnen. Maar dat zijn we niet geleerd he.
  Economisch leven is minimaal leven met alleen de dingen die je werkelijk nodig hebt.

 • Knowtoomuch

  @9/ Houtskool : B&O = Bang & Olufsen ; Deense super sound, inmiddels banaal geworden

 • Madman

  Klagen en zagen over oneerlijkheid van het huidige is ook een leven.

  Kun je veel aanzien mee vergaren.En natuurlijk kan je ego daar ook van groeien…omdat je zo wijs bent dat je hen doorziet…(kijk eens wat ik gevonden heb over oneerlijkheid)
  Alleen helpt het ons allen niks. Best jammer van de energie die nuttiger besteed had kunnen worden.

  Het huidige systeem beseft heel goed dat negatieve reclame ook reclame is.
  Het teert op aandacht dus doe je best , tenminste wanneer je het wilt helpen.
  Wat je aandacht geeft, dat groeit.

  Economisch gezien jammer, want zuinig zijn met energie betekent energie gebruiken voor het goede.
  En dat geldt ook voor (vooral eigenlijk) geestelijke energie.

 • Knowtoomuch

  Kijk effen naar het doccie in de onderstaande link, Madman !

  Iets voor je toekomstige huis in Hongarije ??

  http://sgtreport.com/2012/12/lighting-your-way-without-electricity-or-fire/

  Toch maar mooi uitgevonden, die plastic ‘gloeilamp’ , toch ?

 • tinus42
 • Madman

  Nou , ktm , dat is wat ik bedoel.

  Waarom blijven lullen en afgeven en je ego verrijken wat betreft het oude systeem.
  Helaas is die lamp uit plastic gemaakt.. en je weet wat dat betekent he. Olie.
  Er zijn veel betere energiebronnen.

  Maar het is een goed begin, hulde aan jou.
  Ikzelf denk dat het veel beter is om waterstof als opslagmiddel en energieverbruiker te gebruiken.

  Maar hulde aan je post.
  Is veel beter dan khazarenbash.

 • Knowtoomuch

  -Edit- Reactie verwijderd

 • Knowtoomuch

  -Edit- Reactie verwijderd

 • Gaengphed

  So much for socialism…

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21187379/__Niet_meer_belasting_Fransen__.html

  Dus….is de middelklasse weer de pineut hahahaha. Het is zó overduidelijk wat hier aan de hand is, lachwekkend, maar eigenlijk om te huilen. Dit is gewoon weer de macht van de rijken.

 • Knowtoomuch

  @Gaengphed : De acteur Dépardieu uit je artikel heeft inmiddels overduidelijk aangetoond dat hij VOOR die ‘rich tax’ (die nu is geannuleerd), [u]ruim 85% [/u] van wat hij de veertig jaar ervoor had verdiend, aan belastingen (directe en indirecte) kwijt was geraakt, dus dat mag je bèst in je overweging meenemen.

 • Gaengphed

  Excusé ktm, misschien was ik niet duidelijk genoeg. Ik had het over die rechters etc die besloten hebben die wet niet door te voeren, dat zij het zijn die mogelijk door de rijken (en wellicht zelf ook rijk zijn) worden betaald om deze wet af te keuren, hetzij dat ze gedwongen worden om deze wet af te keuren.

 • Charlotte

  Voor mijn sectorwerkstuk moet ik te weten komen waarom de fiscal cliff zo’n grote bedreiging is voor de wereldeconomie en of Nederland daar ook iets van gaat voelen in de economie.

  Alvast bedankt!

  • Bas

   Peter Schiff “Fiscal Cliff” opzoeken op You Tube en hij gaat wat dieper in de uitleg en gevolgen ervan voor Amerika.. De effecten voor de wereld economie en Nederland zal je aan de hand van die info zelf in moeten vullen denk ik.. Waar ik me altijd over verbaasd is dat Amerika de grootste economie heeft en de boel laat draaien.., MAAR dat doen ze op de creditcard..,LETTERLIJK. Nu de schuld te hoog wordt en de armoede blijft groeien staat Amerika te wankelen op zijn grondvesten.
   Ik vind het bizar te beseffen dat Amerika alle oorlogen , dikke auto’s , Bevely hills ,Hollywood uit het niets betaald.. ,eigenlijk alles is buitensporig overdreven XXXXl van de hamburgers tot de huizen en dat alles is betaald met schuld en dan heb je een super economie ???
   De burgers zullen het moeten gaan betalen via de belastingen en inflatie en de super – economie zal aan die kant van het water gaan verdwijnen . Dan een echte economie vanaf het begin op gaan bouwen gebaseerd op productie en niet op consumptie..

   • Bob

    Peter Schiff over de Fiscal Cliff: http://biflatie.nl/artikelen/videos/must-see-peter-schiff-over-de-fiscal-cliff/

    Echt een fantastische speech van Schiff.

   • Charlotte

    Dankjulliewel voor jullie antwoorden! Ze zijn erg handig en vooral dat filmpje!
    Ik vond mijn laatste vraag over wat Nederland merkt van de fiscal cliff moeilijk in te vullen dus heb ik hem veranderd in ; Hoe groot is de Amerikaanse schuld en hoeveel geld kunnen de maatregelen opleveren?
    Dat leek mij makkelijker in te vullen en ik heb al gevonden wat de Amerikaanse schuld is maar niet hoeveel de maatregelen opleveren…

    Groetjes!

  • Knowtoomuch

   Sectorwerkstuk ? On the Fiscal Cliff ?

   Nou lieve schat, dan mag je wel opschieten hihi …

   • Knowtoomuch

    Lieve Charlotte ; waarom schrijf je niet een werkstukje over Cliff Richard ?

    En als er dan eenmaal wordt geklaagd over de verandering van je onderwerp, zeg je gewoon dat je je lenzen niet in had toen je de opdracht las.

    Is me dàt even een nuttige tip !

    😉

    • Charlotte

     Haha, hoezo zou ik het in Cliff Richard moeten veranderen?
     En we hebben pas in maart de presentatie dus het komt helemaal goed!