Amerikaanse zilveren munten worden tijdelijk niet geleverd

2

american_eagle_silverDe United States Mint heeft de grootste groothandelspartners laten weten dat ze tot 9 december 2013 de mogelijkheid hebben om de American Silver Eagle Bullion coins van het jaar 2013 te bestellen. Daarna zullen leveringen gestopt worden totdat in het nieuwe jaar de levering van de 2014 munt begint. Een maand lang zal het niet mogelijk zijn om de Amerikaanse zilveren munten te bestellen bij de U.S. Mint en dat is nu al te merken in de prijs.

Prijs van Silver Eagle zit in de lift

Groothandelaren en webshops hebben de prijs van de zilveren American Eagle flink omhoog geschroefd. In Nederland ligt de prijs van een zilveren America Eagle momenteel boven de 20 euro, terwijl de directe concurrenten van de American Eagle, de Canadese Zilveren Maple Leaf en de Oostenrijkse zilveren Philharmonikers, nog onder de 20 euro per stuk verkrijgbaar zijn.

Lees verder op Goudvergelijken.nl

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

  • bertus

    Nog even de prijs opdrijven,voordat begin volgend jaar de prijs van goud en zilver onder het stoomblok gaat.

  • Munten

    Tjah, met de grote banken als spelers op deze markt ben ik mijn vertrouwen erin verloren. Die jongens speculeren met metaal dat ze niet hebben, en de kleine belegger betaald de prijs.