Griekenland en het spel der vertwijfeling

12

Ook na twaalf uur aan één stuk door vergaderen, inclusief de hele nacht wisten de Ministers van Financiën geen overeenstemming te bereiken over de verdere reddingsplannen, -lees extra gelden- voor Griekenland. Duidelijk is dat zo langzamerhand bijna alle listen zijn verbruikt die er voor moeten zorgen dat het volk koest wordt gehouden en de parlementen geen moeilijkheden maken.

Elke EU-bons en minister heeft een eigen interpretatie

Volgens Juncker was het overleg intensief en vruchtbaar. Schäuble van Duitsland vond nog vele “technische” vragen onbeantwoord en de Fransen zagen duidelijk licht aan de horizon, waren van mening, dat het op een haar na akkoord, was. In het hele spel is er voor ons burgers telkens maar één ding duidelijk, namelijk dat alles gericht is en blijft op misleiding. Het verzwijgen van de waarheid, het dom houden va het volk.

Schulden Grieken grotendeels kwijtschelden

IMFs Christine, gekleed in haar mooie Chanel pakje van x duizend euro heeft genoeg van alle kleine stapjes. Weg met de beloftes die vele bestuurders hun bevolking hebben gedaan. Minister De Jager is niet meer en zijn gebrabbel over het met winst terug krijgen van de leningen is als uit andere tijden. Het is nu echt inleveren geblazen voor Nederland, Duitsland en de anderen,  om er voor te gaan zorgen dat de Grieken in 2020 of later, weer kunnen genieten van groei en

Merkel en de verkiezingen

Het gaat niet voor niets zo moeilijk. Zowel de Ministers van Financiën als de regeringsleiders zitten niet te popelen om wederom naar hun parlementen en het volk te moeten met de boodschap dat er nogmaals  gedokt moet gaan worden. Nog hogere belastingen en nog minder werk en inkomen. Volgens Kanzler Merkel, die in de verte verkiezingen ziet naderen, moet er nu gekozen worden voor slimme oplossingen. Renteverlaging voor de Grieken een ophoging van het EFSF fonds en het door de Grieken zelf terugkopen van hun obligaties. Wie ook maar een beetje slim is ziet natuurlijk onmiddellijk dat men alles op alles zet om een directe financiering of schuldenafschrijving voor de deelnemende landen te vermijden. List, manipulatie en alles wat daar synoniem aan is blijven de hoofdrol spelen. Aan het eind zal er hoe versluierd ookmaar één uitkomst zijn namelijk dat wij, het volk, moeten betalen.

Het moet nog 2013 worden

Wat de Griekse vooruitzichten betreft om de staatsschuld terug te hebben gebracht tot 120% van het BBP praat men volop over 2020 of zelfs 2022. Dit in een periode en tijdsgewricht waar verder vooruitkijken dan één dag al bijna onmogelijk is. Om te kunnen voorspellen dat het Griekse drama nog vele nieuwe hoofdstukken zal gaan krijgen is dan ook niet veel bovenzinnelijke vaardigheid nodig. Aan het eind van de dag zal waarschijnlijk ieder regeringslid van de bij de crisis betrokken landen een diepe zucht laten en in zich zelf mompelen “Weer een dag overleefd

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • houtskool

  The Latest Greek “Bailout” In A Nutshell: AAA-Rated Euro Countries To Fund Massive Hedge Fund Profits

  http://www.zerohedge.com/news/2012-11-21/latest-greek-bailout-nutshell-aaa-rated-euro-countries-fund-massive-hedge-fund-profi

  Geld uit het EFSF wordt gebruikt om Grieks staatspapier te kopen van hedgefunds om zo de Griekse schuld te verlichten. Hoeveel voorbeelden van socialize losses gaan we nog zien van die fascisten uit Brussel?

 • Drs. Remspoor

  Het laatste gerucht is dat de Griekse schuld voor een deel wordt kwijtgescholden. Alle andere schuldenlanden zullen dat ook eisen. Wij zijn zeer zwaar de sjaak, we krijgen niks terug en mogen de rente ook zelf betalen.

 • Gaengphed

  Ergo Drs Remspoor…voor ons een hogere staatsschuld, gratis en voor niets, en vervolgens ook voor ons een BB- status op termijn, ook gratis. De rest moet natuurlijk wel gedokt worden…

  Wij gaan inderdaad heel zwaar De Sjaak zijn! Te beginnen…met ons pensioen, zorgverzekering, sociale zekerheden, tanende defensie etc etc.

 • hyperinflatie wordpr

  .

  Lagarde is cruciaal.

  Ze wil de EU politiek nu flinke stappen laten maken en zelf geschiedenis schrijven voor de aanzet tot deze grote stap.

  Als de EU politiek doormoddert blijven er slechts twee opties over voor Lagarde.

  IMF gaat eruit of Lagarde lijdt gezichtsverlies.

  Lagarde heeft de EU op de spits gedreven met zichzelf als kop van jut.

  .

 • Knowtoomuch

  Let’s face the Truth :

  Holland is occupied terratory.

  A fokkking ZOG (*) nation, waar de mondialisten niet méér van houden dan van de asbak waarin ze hun 300$ cigars uitdrukken.

  Triest maar waar : een eenvoudig op te offeren pion. Volmaakte schijt aan de Nederlanders ; just another ‘host’ for their Parasitic Job …

  * = ‘ Zionist Occupied Government ‘, een (zeer) goed getypeerde en gebruikelijke uitdrukking op sommige sites waar ik wel eens pleeg rond te snuffelen.

  Afijn, waar blijft de openlijke Marxistische/communistische propaganda in Nederland nou, want ik zit er namelijk al een jaar of wat op te wachten … toe maar, want de oogst is aan het rijpen …

  Lets face it : ‘They’ have already won before the battle even begins.

  Krijgt die Zio-Lenin toch nog gelijk …

  Afijn, dat is ook niet verwonderlijk, gezien het keiharde historische FEIT dat de kleinkinderen van zijn financiers van destijds, nù wereldwijd de multinationals, banken en Centrale Banken bezitten, dus waarom wind ik me eigenlijk nog op …

  Nou, waar blijft die rode vlag ?

  (‘Het Westen zal haar eigen ondergang omhelzen’-gn-gnn …)

 • houtskool

  @4 Daar zit wat in HW. Een fiskale unie. Let op de spelling. Het IMF is een schil van de grote geldpushers en gebruikt haar invloed om burgers te laten bloeden voor misinvesteringen van de veel te grote financiele ballon.

 • Knowtoomuch

  @houtskool : ‘misinvesteringen’ ?

  Schatje toch, wat moet jij nog veel leren van The Real Game …

  .. is àllemaal bewust gedaan … iedereen weet dat je geen good money after bad money moet gooien, zelfs banken op micro-schaal doen dit niet ; ‘nokken, gezonde elementen (=waarde) eruit trekken en (eventueel) doorstarten die hap’.

  Volmaakt onzinnige scenario’s worden er ‘nageleefd’.

  Maar àltijd schuldvergrotend, ‘ vreemd ‘ , hè ?

  Tenminste, als je financieel-/economisch [u]logisch[/u] na zou denken … maar verspil je tijd nou maar niet aan ‘logisch denkwerk’ … heeft namelijk geen zin …

  Dat is het K-beleid met Europa (of de VS) namelijk helemaal niet, integendeel …de STRONT in douwen die hap … precies …

  ZOG-shit …

 • Verontruste burger

  Ik weet natuurlijk niet wat er zich precies achter de schermen afspeelt, maar ik twijfel er geen moment aan dat de Grieken hun volgende tranche krijgen, en die twee jaar uitstel zit ook wel in de pocket.
  Als dat niet gebeurt verdwijnt Griekenland gewoon door het putje, en zijn alle inspanningen voor niets geweest, en ‘game over’ voor de euro.
  Zo griezelig simpel is het, ongeacht alle ogenschijnlijke onenigheid. Er is alleen maar onenigheid achter de komma, neem dat maar van vb aan.
  Met list en bedrog zijn ze van plan de komende jaren via allelei dubieuze ondoorzichtige financiële constructies uw en mijn centjes weg te sluizen naar corrupte bankbestuurders. En omdat de problemen steeds groter worden, zullen de leugens ook steeds groter worden. Regels ( ook stabilteitspact etc ) zullen steeds sneller aangepast worden aan de behoeftes van de politiek, en zijn de facto dus betekenisloos.
  Zo zal het nog jaren doorgaan als het aan de landverraders ligt.
  MAAR, met een jaren lange steeds diepere recessie voor de deur voelen de landverraders steeds meer de hete adem van het volk in hun nek. De gewone mensen gaan hele harde klappen te verduren krijgen. De gepensioneerden gaan hard in hun portomonnee gepakt worde, lager en middelbaar opgeleiden ( en dus degenen met de lagere inkomens ) zullen vaker met onslag geconfronteerd worden dan hoger opgeleiden, en dus snel in de bijstand terecht komen. Vervolgens zullen die smerige banken hen de genadeklap toebrengen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Wat ik hiermee zeggen wil is, dat hogere inkomens veel minder de gevolgen van de crisis zullen merken dan de lagere inkomens. Het denivellerende effect hiervan maakt van de zogenaamde nivellering, afgesproken in het regeerakkoord, een lachertje. Ik heb het al vaker gezegd maar Samson en kornuiten zullen de grote verliezers blijken te zijn.
  De media komen overduidelijk op voor de hogere inkomens ( zijn in handen van de elite ), en hebben er een tactisch belang bij om ons anders te doen geloven. Dat snap u wel.
  Tja, en dan zal het steeds moeilijker worden, zoals Ben ook terecht opmerkt om aan de arme mensen uitleggen dat we nog wat extra moeten bezuinigen omdat het in Griekenland en Spanje allemaal weer zo tegenzit.
  Dan komt het moment dat de mensen massaal gaan roepen: FUCK DE EURO en FUCK EUROPA, FUCK en FUCK AL DIE LANDVERRADERS FUCK IT ALL en LANG LEVE EEN VRIJ EN SOEVEREIN NEDERLAND.

 • houtskool

  @7
  Er worden hele smerige spelletjes gespeeld ktm, dat weet ik. Grote spelers gaan letterlijk over lijken, bergen lijken. Talloze voorbeelden zijn er te vinden, maar ik houd dingen graag overzichtelijk. Ze zijn zo moeilijk te pakken op ‘verdenkingen’. Maar dat er ongelooflijk vuil spel wordt gespeeld ben ik inmiddels wel achter. Werkelijk ongelooflijk.

 • Verontruste burger

  @ Houtskool, KTM, heel interessant die tecnisch hoogstaande financiële discussie van jullie, ik volg het ook, soms snap ik het, soms niet.
  Maar moet toch even kwijt dat ik geen financieel specialist hoef te zijn om te begrijpen dag ik beroofd word.
  En net zo belanrijk zijn de politieke ontwikkelingen.
  We worden niet alleen van ons geld, onze welvaart beroofd, maar ook van onze vrijheid en waardigheid.
  We worden et echt helemaal ingeluist.
  Daarom zie ik kansen in onrust, chaos.

 • pietertoupa

  -edit- Reactie verwijderd //offtopic

 • MASH