Griekenland: ‘ Risico op een burgeroorlog ‘

27

griekenland burgeroorlogOndanks dat de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, donderdag 8 november liet weten dat het nog niet zeker is of de Grieken het volgende deel van de bailout zullen ontvangen, gaat er waarschijnlijk gewoon volgende week €31,5 milard(!) richting Griekenland. Eens aan het infuus, altijd aan het infuus, dit kat en muis spel kennen we nu inmiddels wel. Al twee jaar lang is het elke keer weer een week voor de verstrijkingsdatum ‘maar de vraag‘ of het allemaal wel door zal gaan.

Griekenland gaat €13,5 miljard bezuinigen

Het parlement in Griekenland ging deze week akkoord met een bezuinigingspakket ter waarde van €13,5 miljard. De pensioenen en de lonen gaan omlaag en de belastingen gaan omhoog. De Grieken moeten wel doen wat hen wordt opgedragen, anders kunnen ze fluiten naar hun centen, waar wij onder andere aan meebetalen. Voor 16 november moeten de gelden binnen zijn, anders gaat Griekenland failliet.

Jeugdwerkloosheid Griekenland stijgt naar 58%

Op 7 november waren er maar liefst 100.000 Grieken op de been om te protesteren, wat natuurlijk weer uitliep op rellen. Dat er zoveel mensen de straat op gaan heeft ook te maken met het feit dat ze daar de tijd voor hebben, aangezien inmiddels officieel meer dan een kwart van de Griekse bevolking geen baan meer heeft. Het werkloosheidspercentage steeg naar 25.4%. Er zijn nu 1,27 miljoen Grieken die geen baan hebben. De jeugdwerkloosheid is toegenomen naar een nieuw record. 58% van de Griekse jongeren is werkloos.

Gevaar voor een burgeroorlog

Hieronder een video van RT over de de situatie in Griekenland. Volgens journalist Charlie McGrath, zou Griekenland het voorbeeld van IJsland zo snel mogelijk moeten volgen en de Griekse banken failliet laten gaan. Hij zegt: ‘The financial health is not going to change in the country until they realize that they are in default – that they are bankrupt – and tell the banks that are holding their debt, and the European Union and the ECB, that they’re going to default.’ Indien er geen significante veranderingen worden doorgevoerd kan de situatie in Griekenland volgens McGrath nog wel eens uitlopen op een burgeroorlog.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Ondernemer en oprichter van Biflatie.nl. Schrijft over de economische crisis, de huizenmarkt, het monetaire systeem en de beurs. Tevens mede-oprichter van Goudvergelijken.nl.

 • papaloe

  Ze gaan zelfs alle uitkeringen stoppen!
  De Griekse burgers mogen nu echt letterlijk doodvallen.
  Nu geld blijkbaar meer waarde heeft dan vele mensenlevens, zijn we als mensheid toch wel heel diep gezonken.

  Wat een walgelijke prutsers regeren het huidige Europa.

 • Moshe Weintraub

  Churchill had ook al door, dat je Europa (Duitsland) het best kon aanvallen via “the soft underbelly of Europe”.

  Er is allang een oorlog gaande, zij het een heeeeeeele subtiele…. De Europese kikkers in de pan merken nog niet, dat het vuur eronder langzaam maar zeker wordt opgestookt…

 • houtskool

  Merkel liet weten dat ‘de Griekse staat te groot is’. Ook is het overleg over verdere hulp aan Griekenland weken opgeschort. Er worden in de VS en Europa nivelleringsmaatregelen getroffen. Apple koers gaat gruwelijk onderuit, de ECB rommelt met de waardering van Spaans onderpand. M.i. gaat men de schulden weginflatteren. De euro gaat vallen of opsplitsen.

  Er is iets aan het handje. De ecb moet gaan printen om zuid Europa, en dus ook ons, te laten doordraaien.

 • Dré
 • HansPolderman

  De studiebollen, economen, politici en ander blablabla volk. Ze weten het allemaal zo goed, vooral achteraf. Van het geld van de gewone man gestolen gaan ze de gewone man vertellen hoe en wat hij moet doen. Dan breekt de hel los en gaan ze weer vertellen wat de gewone man fout doet. Opruimen die zakkenvullers en daar bedoel ik geen zelfstandigen mee. De Grieken zeiden al bij de eerste stakingen; nu wij en straks jullie. De onnozele Hollander keek wat dom om zich heen.

 • Mr. T

  Serieuze shit daar… We zien het toch ook gewoon gebeuren…
  Als straks Spanje erbij komt (qua ellende dan..) stort de boel toch in elkaar? Wat er dan gaat gebeuren laat zich raden, maar ik denk dat men er verstandig aan doet om zich voor te bereidden op het ergste. Wat we nu daar in Griekenland zien (58% werkloos, goeiedag!) komt ook in Nederland. Zeker met die clowns aan de macht.
  Alles loopt geheel volgens plan…

 • moerstaal

  Plan? Welk plan?
  Je bedoelt wat KTM ons altijd inpepert?

 • Henk van Ingrid

  @6

  Inderdaad zeg, Turkije heeft op 4 fronten potentieel stront aan de knikker. Zou onze opper-muppet daarom op handelsmissie zijn daar, want hadden we niet een paar tanks over die Indonesië toch weer niet mocht kopen van ons? 😉

 • Madman

  Ontopic 😀

  Kans op burgeroorlog in griekenland?

  Ik denk dat de mogelijkheid even groot is als het feit de zon morgen opkomt…..

  Luister…
  Je staat in een cafe, en er komt iemand naar je toe en die geeft je een duw…
  Je denkt , ach ja, dat kan gebeuren…en ondertussen krijg je er nog een.
  Je wordt al een beetje kwaad.
  En diezelfde vent geeft je nog een duw en zegt ik ga vanavond eens in je huis inbreken en alles wat je hebt pak ik af.
  Je begint nog kwaaier te worden…
  Maar je denkt nog steeds, ik ben beschaafd en ik probeer met m te praten, ik wil geen ruzie..
  Nog een duw met de woorden , ik krijg nog een drankje van je , want je bent al een paar keer tegen me aangelopen…
  Je blijft ultiem beschaafd en je zegt, ok, drink een biertje van me….
  Maar hij wil een dubbele jack daniels… met de mededeling dat je gewoon moet doen wat hij zegt…

  En de KANS bestaat dat je gaat rebelleren…
  of niet dan?

  Ik herinner me de woorden van johnny rambo…they drew first blood, not me….

 • Moin

  Wanneer breekt er in ons land een grote burgeroorlog uit? Is een simpel Twitterberichtje al genoeg om ook hier de vlam in de pan te krijgen? Op http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/16947_het_survival_of_the_fittest_klimaat/ lees ik:

  [quote]Tenenkrommend was de reactie van mensen uit de hogere middenklasse die zichzelf vanwege de loonstrook uitriepen tot de ‘ware hardwerkende Nederlanders’. De lagere sociale klassen kregen er ongenadig van langs. Vette, luie uitvreters waar men niet voor wenst te betalen. Vooral de bijstandsmoeders kregen er van langs. Alsof het om miljoenen uitvretende vrouwen gaat. Volgens de hogere middenklasse moet de hele bevolking de fabriek maar in. Ook de huismoeders die door hun partner worden onderhouden. De mantelzorgers. En ga zo maar door.

  Er waren zelfs mensen uit de hogere middenklasse die vonden dat iedereen maar fulltime moet gaan werken, zodat zij er zelf niet op achteruit zullen gaan. En dan zelf wel aan die hypotheekrenteaftrek willen vasthouden. Niet omdat ze anders hun hypotheek niet meer zouden kunnen betalen, maar omdat ze anders minder vaak op vakantie kunnen. Dat zij gedwongen worden om mee te betalen aan de luiheid van anderen, is blijkbaar erger dan wanneer anderen gedwongen zouden worden mee te moeten betalen aan hun luxe. Want luxe is de norm voor hen. En die luxe moet er alleen voor hen zijn.[/quote]

 • dave

  ik begrijp het niet, waar hebben grieken geld voor nodig? Vroeger was ik er vaak en gaf ik max 100 gulden per week uit. Incl overnachten etc.. Alles is er verder voor handen: zon, zee, lucht, water, voedsel, medemensen, noem maar op.

 • dave

  Quote @1: “[i]De Griekse burgers mogen nu echt letterlijk doodvallen. Nu geld blijkbaar meer waarde heeft dan vele mensenlevens, zijn we als mensheid toch wel heel diep gezonken[/i].”

  Dat is nooit anders geweest. Ik kan je vertellen dat men er in Brussel op het moment net zo over denkt als voor 6 juni 1944. Mensenlevens stellen niks voor. Het project Europa (waar 6-6-44 onderdeel overigens van was) MAG heel veel levens kosten. Ideeen en ideologieen gaan PER DEFINITIE boven mensenlevens.

  En dat geldt zeker in de huidige tijd waarin de ‘hogere middenklasse’ volslagen is vermaterialiseerd. Mens = machine, en machines hebben geen waarde. Dit is de psychopathie van de tegenwoordige hoog opgeleide mens, die de ‘ander’ enkel als object ziet (belastingplichtige, consument, rechtssubject, particulier, Jan Modaal, patient etc.). De huidige mens is net als de joodse medemens vlak voor WOII volslagen verontmenselijkt. En zijn zij eenmaal volslagen verontmenselijkt, dan kunnen zij worden opgeruimd, of ‘geruimd’.

  De hoog opgeleide 2xmodaal-medemens is de vlees geworden egoist. En u kunt letterlijk en figuurlijk barsten van hem.

 • Moin

  @14 Dave:
  [quote]De hoog opgeleide 2xmodaal-medemens is de vlees geworden egoist. En u kunt letterlijk en figuurlijk barsten van hem.[/quote]

  Dit zijn de verwaande lieden die op de VVD hebben gestemd omdat zij dan bij de elite dachten te horen. Ook vanwege de VVD-standpunten over de HRA. De hardwerkende Nederlander moet een harde les leren en dat is dat je nooit meer met je portemonnee moet stemmen!

  Hoe dan ook zie ik al gebeuren dat er door dit kabinetsbeleid een grote klassenstrijd in ons land aan het ontstaan is die zich hoe dan ook gaat ontaarden tot een grote burgeroorlog. Deze strijd gaat tussen werkenden versus uitkeringsgerechtigden, lagere (midden)inkomens versus hogere (midden)inkomens, autochtoon versus allochtoon. Dit alles met dank aan de PVV en de VVD! De bovenmodale bewoners van Vinex-wijken kunnen hun borst wel natmaken.

 • dave

  … zo is laatst uit onderzoek gebleken dat chirurgen beter hun best doen wanneer zij een ‘mede-hoogopgeleide’ op de operatietafel hebben liggen. Zoals een chirurg zei:

  “Daar heb ik toch meer affiniteit mee…”

 • Knowtoomuch

  @Dave : vandaar ook de (enorme) toegevoegde waarde van het Christendom ; kwaad en goed bestonden tenminste nog op basis van de ware morele gelijkwaardigheid tussen iedereen, en ieder individu diende zich (uiteindelijk) voor God te verantwoorden voor wat hij zijn medemens had aangedaan agv zijn eigenliefde.

  U hoort mij niet zeggen dat er vroeger géén invloedrijke mensen waren die geen monsters waren, in tegendeel, maar die van nu (politici, bankiers etc) zijn gewoon nog véle malen erger en meer verrot.
  Vuile psycho- en sociopaten zijn het ; daar worden ze zelfs op geselecteerd !

  Enorm veel van onze huidige ellende is gewoon de logische (rotte) ‘vrucht’ van het (relativistische en dus immorele) atheïsme en haar aanhangers.

  U weet wel, het soort mensen dat gelooft in het bestaan van een gebouw zonder bouwers.

  Of in schilderijen zonder schilders.

  Of in prachtige symphoniën zonder componist …

  Over (volmaakte) waanzin gesproken …

 • dave

  @14 een burgeroorlog waag ik te betwijfelen. Daarvoor is er te weinig geo- en topografische segregatie in NL. Anders gezegd: je kunt de vijand niet herkennen…

  Maar dat er een tweedeling komt, sterker IS, is een feit. Voor mensen met gewone inkomens is het financieel onmogelijk om je te verweren voor een rechter. Daar maken grote bedrijven gebruikt van. Dat heet ‘chilling effect’: http://en.wikipedia.org/wiki/Chilling_effect_%28law%29

  Arme sloebers kunnen zich niet verweren. Iedere idioot die een onzinclaim heeft en dreigt met een dagvaarding krijgt gelijk. Afpersing, heet dat, en in dit geval sociaal-demografische afpersing.

  En dan heb ik het nog slechts over het recht. Qua gezondheid gaan er ook steeds meer de boot missen.

 • dave

  @17 en daar wordt in hoog opgeleide (NRC-)kringen hard aan gewerkt, zoals uit dit artikel mag blijken:

  http://www.nrc.nl/stevendejong/2012/04/02/na-god-moet-nu-ook-de-ziel-eraan-geloven-allemaal-hersenspinsels/

 • Knowtoomuch

  @Dave :ehh … ’14’ was je zèlf hihi

 • houtskool

  Haal de structuur en de cultuur weg, ondermijn de samenhang, et voila. Dan kunnen we allemaal een bijdrage leveren aan andermans ambities. Beurskoersen ondersteunen, want uw pensioen wordt tenslotte OOK op de beurs geplempt. En ‘afgeroomd’ vlak voor u zelf…. Dalende koersen gaan vaak samen met vergrijzing. We hebben ingeteerd op de toekomst. Onder zware druk van van de narcistische groeiwaanzin.

  Pump&dump. Same as it ever was. De mens pretendeert slechts slimmer te zijn dan de aap.

  De geprivatiseerde ‘samen’leving met gesocialiseerde verliezen.

 • Knowtoomuch

  -Edit- Reactie verwijderd

 • Madman

  Even on topic ,ktm, want je wijkt weer af he 😀

  Het heeft veel te maken met het verzet wat ontstaat met de geleerde normen en waarden. (opgelegd door de onzichtbare elite)

  De in principe zwaar gelovige grieken zijn gewend aan hun zwaar gelovige principes….
  (de gewone mensen dan he…)

  Je doet je werk (werkt hard om te kunnen voorzien in je levensonderhoud…en bedenk ook de superwarme zomers daar……) en je kunt leven door de vruchten te plukken van je arbeid.

  Op een gegeven moment , door een of andere reden van buitenaf..(Grijpers die internationaal zichzelf verrijken en daarna in de problemen komen door hun hebzucht) kun jij niet meer in je levensonderhoud voorzien…

  Je moet zelfs je huis verkopen, zo niet wordt je huis afgepakt en moet je in armoede op straat gaan leven…. en zo ook veel van je kennissen, waarvan er velen door hun ellende al zelfmoord hebben gepleegd….

  Wat zou jij doen dan?
  Alles blijven slikken?

  Persoonlijk zou ik, wetende dat over mijn hoofd heen , rijke luitjes deals hebben gemaakt , waarvoor ze bijna geen belasting hebben afgedragen, en waardoor de schulden waar zij gebruik hebben gemaakt, nu op mij afgewenteld worden…heel woest zijn.

  Ik zou zelfs de neiging hebben om de verantwoordelijken hiervoor persoonlijk aan te pakken…

  En als ik nog slimmer zou zijn zou ik de verantwoordelijken van die verantwoordelijken aanpakken, want die waren uitendelijk de opdrachtgevers , die superrijk werden van mijn ellende….

  Helaas zijn die heel moeilijk te vinden omdat ze internationaal opereren , achter de schermen…

  En die mennekes hebben zelfs de media in hun bezit, en de methoden waar in wij allen onze opleiding krijgen…onze scholing…

  Dat maakt ze nog onzichtbaarder.
  En ktm, het maakt me niet uit hoe ze heten…
  K of U of T…. diegenen zijn degenen die hun vet gaan krijgen wat mij betreft.

  Maar wel op mijn manier. Want op hun geweldadige manier…dat gun ik ze niet…

  Ik zal mijn manier vinden om op deze aarde te kunnen leven… zonder hen nodig te hebben..samen met meer mensen die er ook zo over denken…

  Geweld leidt tot meer geweld..
  ASSERTIEVE ECONOMISCHE PASSIVITEIT, is mijn idee.

  Niet strijden maar je hart volgen en leven.
  Door jezelf te voorzien in je levensonderhoud. Samen met andere mensen die er ook zo over denken…. Kunnen we samen dingen ruilen, das mooi.

  Zo wil ik hun macht afpakken..niet om zelf macht te verkrijgen..maar gewoon om te leven. Ik wil gewoon niets meer met hen en hun vieze behoeften te maken hebben..

  En zonder macht zijn ze niks.

 • Knowtoomuch

  @Madman : ik ben het nog nooit [u]zo[/u] met je eens geweest, serieus.

  Zin na zin na zin.

  Jammer dat er niet meer mensen zijn zoals jij …

 • Knowtoomuch

  Back to the disgusting reality ;

  Jim Willie,

  bitchez …

  http://sgtreport.com/2012/11/jim-willie-part-22-the-rush-for-physical-gold-is-on/

  ( een half uurtje goed bestede tijd, ècht ! )

 • moerstaal

  @12 Moin
  Mijn grote dank voor het linkje.
  Het stukje gaat trouwens nog veel dieper dan de context waarbinnen je het aanhaalt.
  Origineel staat trouwens hier:
  http://www.ginnymooy.nl/1601/over-pesten-en-leedvermaak-het-survival-of-the-fittest-klimaat/
  Bijzondere schrijfster! Ik kende haar nog niet maar de link naar haar website pronkt bovenaan de vele tientallen “Writers” in mijn 20K+ favorieten!
  Net als Tanja Nijmeier is zij voor mij een held en daarvan zijn er tegenwoordig veel te weinig.
  Ik heb het linkje naar tientallen mensen doorgestuurd.
  Ik wil een ieder vragen om alsnog het hele stukje te lezen.
  Een kwartier van uw tijd!

 • Zilverkoning

  @30, dank voor de link moerstaal interessante materie

 • Zilverkoning

  Sorry is inmiddels @26 geworden

 • danceforce

  [quote name=”Knowtoomuch”]Back to the disgusting reality ;

  Jim Willie,

  bitchez …

  http://sgtreport.com/2012/11/jim-willie-part-22-the-rush-for-physical-gold-is-on/

  ( een half uurtje goed bestede tijd, ècht ! )[/quote]

  Sluit ik me bij aan.