Gaan pensioenfondsen eindelijk goud kopen ?

8

goud kopenDe Britse vraag naar goud zal een boost krijgen wanneer goud wordt toegevoegd op de lijst als mogelijke asset voor pensioenfondsen. Volgens de bullion dealer Goldcore Ltd. overweegt de Financial Conduct Authority (FCA) om investeringen in goud toe te staan voor pensioenfondsen.

Vraag naar goud pensioenfondsen

De beslissing over de eventuele toevoeging van extra assets van de FCA zal eind juni van dit jaar worden genomen. Volgens Mark O’Byrne, Directeur van Goldcore, zal de mogelijke toestemming leiden tot een grotere vraag naar goud en zal goud meer op de radar van mainstrean beleggers komen.

Goud als mainstream asset?

Goldcore beheert volgens Bloomberg meer dan $200 miljoen belegd vermogen in edelmetaal. O’Byrne gaf aan in een telefonische reactie aan Bloomberg dat de beslissing tot gevolg heeft dat goud door beleggers als een mainstream asset zal worden gezien. Als pensioenfondsen goud kopen, zal de vraag naar het edelmetaal waarschijnlijk fors stijgen.

Goud als onderdeel van pensioen

Sinds 2006 is het voor pensioenen in eigen beheer wel toegestaan om in goud te beleggen. Volgens O’byrne is goud momenteel een niche-investering omdat slechts weinig mensen zich ervan bewust zijn dat goud onderdeel mag uitmaken in een pensioen in eigen beheer. Goldcore geeft aan dat momenteel slechts 5,2% van hun cliënten goud als onderdeel van hun pensioen hebben.

Lees verder op Goudvergelijken.nl

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie