Hedgefondsen verwachten hogere goudprijs

17

Hedfondsen en speculanten hebben hun long posities in goud verdubbeld. De goudprijs worstelt momenteel met het niveau van $1200 per troy ounce. Afgelopen maand bewoog goud zich tussen de bandbreedte van $1150 en $1214. Dit jaar lag het hoogste punt voor de goudprijs op $1302 op 22 januari. De dag ervoor maakte de ECB bekend dat het 1,1 triljoen Euro aan stimuleringsmaatregelen gaat invoeren. Op het moment van schrijven staat goud boven de $1200 op $1206 per troy ounce.

Vanaf het dieptepunt van dit jaar, dat dateert uit 17 maart 2015 met een koers van $1149, is de goudprijs met 5% gestegen. De relatief sterke Amerikaanse Dollar in combinatie met de mogelijke renteverhoging van de FED later dit jaar, speelt de goudprijs parten. De wisselkoers van de Euro/Dollar beweegt tussen de 1,05 en de 1,10 en staat momenteel op 1,0656. Goud is dit jaar in Euro’s met ruim 15% gestegen. Deze week maakte de ECB bekend dat de rente in Europa niet zal worden aangepast en op 0,05% blijft staan. Lees verder op Goudvergelijken.nl

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter2Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Peter

  Griekenland gaat het nieuws beheersen de komende tijd….ik ben benieuwd wat de volgende akte in deze farce gaat worden….wat een totale clusterfuck is het toch….in 1999 waarschuwden een grote groep economen al voor het wegsmelten van onze pensioenfondsen, ze werden weggehoond, nu lopen de pensionado’s al 10% achter met hun pensioen, het is dus al in volle gang, dat wegsmelten, dankzij de lage rente dankzij Zuid-Europa….dat wegsmelten zal in steeds hoger tempo gaan, totdat we binnen 15 jaar op -/- 50% staan….en dan zit de man die ons in 1999 geruststelde met “kei en keiharde begrotingsafspraken” weer keihard te lachen bovenop z’n berg geld die hij met de ABN beursgang gaat verdienen…..ergens hoop ik dat ie tegen die tijd met z’n berg geld niet eens meer een brood kan kopen….en misschien word het idd nog wel zo erg….de godvergeten leugenachtige klootzakken die ons die waardeloze euro hebben ingelogen……

  • houtskool

   Droom maar lekker verder over pensioenen Peter. Het elitair gezelschap krijgt de tandpasta niet meer terug in de tube. De goud en zilver raampjes staan nog open btw.

   • Peter

    Hmmm…..het is toch gvd onbestaanbaar, pensioenen smelten weg en je hoort alleen maar zalvende woorden en geen nederlander trekt z’n mond open…. over max 15 jaar zijn we 75% van onze welvaart kwijt, zit half Afrika hier en stemmen we nog op de zelfde idioten…..en wat bedoelt het orakel van Delphi met z’n goud en zilver raampjes?

    • houtskool
     • Peter

      Wees eens duidelijk houtskool…..het is hier toch geen raadseltjesforum voor pubers?

    • bertus

     Als je onder de 50 bent,kan je je pensioen wel grotendeels afschrijven.
     Dit werd in 2002 toen de prijzen in euro’s begonnen te stijgen naar het zelfde pijl guldens in 2010.
     Diegene die in 2001 beweerde dit ongewenste gegeven openbaar ontkende en er persoonlijk voor te zorgen dat dit niet zou gebeuren,geniet thans nog steeds van een riant salaris met gratis vreet en drank party’s.
     Als je vervloekt bent om je daden,wat heb je dan nog aan al dat vergaarde geld als je op termijn in de hel wordt verwacht.
     Net als je huichelachtige vriendjes die ook wat onzeker worden.

    • Rocksan

     Al die pensioenaanspraken zijn papieren bezittingen, betalingsbeloften van anderen. Schulden dus. In de Westerse wereld zijn die schulden gemiddeld 3,5 tot vier maal zo groot als het bbp , het circuit waar het jaarlijkse rendement op die papieren bezittingen verdiend moet worden. Hoe lang denk je dat zo iets goed gaat met een economische groei lager dan 1%?

     • houtskool

      En, Rocksan, waar gaan de pensioenfondsen naartoe met hun miljarden? 10 jarig Duits staatspapier tegen, laten we zeggen, 0,2%? Of worden ze risk assets ingedwongen (aandelen) die al ver zijn overgewaardeerd? De funded liabilities zijn al twijfelachtig, de unfunded zijn ronduit een lachertje. Afijn, jij hebt je portie popcorn ook wel klaar liggen meen ik.

   • Cynicus

    Lage rente is slecht nieuws, hogere rente ook, want dat is weer slecht voor de huizenmarkt. Ewald Engelen van de U.v.A. stelde in z’n vorige jaar verschenen boek dat de economisch euforie in Nederland van 10-15 jaar terug voor het grootste deel gebaseerd was op de huizenzeepbel en dat er een niet duidelijk verklaarbare waardestijging van 30-40% van de koopwoningen heeft plaatsgehad. Als je je bedenkt wat dit voor gevolgen heeft voor de balansen van de Banken en overige hypotheekverstrekkers heeft als die overwaarde weer even snel zal verdampen, vermeerderd met de waardedaling als gevolg van de hogere hypotheekrentes dan kan je wel nagaan dat we nog veel dolle pret gaan beleven. Op een gegeven moment is de manipulatietruckendoos leeg en gaat de goudprijs snel naar het waardeniveau waarop ie hoort te wezen en is het gebeurd met de lage rente. Er wordt nog weleens onverschillig op jouw reacties gereageerd, maar ik vrees dat jij en ook KTM gelijk gaan krijgen.

 • Madman

  Round and round and round she goes
  Where she stops nobody knows.

 • jaren tachtig

  ik kan het niet nalaten om deze opmerking in te plakken, ik zag de titel op geen nieuws en hij geeft precies aan waar we zijn aanbeland: Griekenland heeft al de Drachme, alleen heet hij de Euro

 • knowtoomuch

  Wordt Grieklenland (tijdelijk!) “gered” door Poetinneke ?
  .
  http://boinnk.nl/blog/90704/griekenland-krijgt-3-tot-5-miljard-euro-voorschot-van-rusland/
  .
  Nog vélen malen leerzamer voor den ongesgoolden alhier verenigd :
  .
  https://vidrebel.wordpress.com/2015/04/13/the-great-reset-america-be-to-set-to-zero/
  .

 • knowtoomuch

  Some more on the Russian Knight in Shining Armour (for the Troyan Horse) ;
  .
  http://www.zerohedge.com/news/2015-04-18/greek-white-knight-emerges-putin-give-athens-%E2%82%AC5-billion-advance-gas-pipeline-fees
  .
  Maar wààrom introduceren de olijvenkwerkerts geen !zilveren Drachme ?
  .
  Dat zou IK namelijk doen in hun plaats.
  .
  “Khadaffi Style” heheh …
  .

 • knowtoomuch

  HOEZO ironisch ? :
  .
  http://www.zerohedge.com/news/2015-04-18/did-germany-secretly-fund-israels-nuclear-weapons
  .
  Waar gaskamertjes al niet goed voor zijn, hè ?
  .

 • knowtoomuch