Rickards: ‘Het moment om positie te nemen in goud is nu’

5

Jim Rickards waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe crisis, één die nog groter zal zijn dan de laatste crises die we kennen. Hij heeft hierover veel geschreven in zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, Currency Wars: The makeing of the Next Global Crisis en recent in ‘The New Case for Gold’.

Jim Rickards

Schuldenberg blijft maar groeien

De steeds maar toenemende schuldenberg blijft volgens Rickards het grote fundamentele probleem. De twee voorgaande crisissen werden bestreden met gelddrukken. Dat zal deze keer niet meer gaan, want de centrale banken hebben geen mogelijkheden meer achter de hand als het gaat om verdere verruiming of verlaging van rentes.

Rickards: ‘Tijd voor Goud’

Dat het volgens Rickards nu echt tijd is om je te positioneren in goud komt door het volgende:

 • De Federal REserve heeft op de ‘pauze’ knop gedrukt. Er komen waarschijnlijk geen verdere renteverhogingen in de nabije toekomst
 • De theorieën van de Fed “hebben geen raakvlakken met de realiteit” en ze maken een falikante fout door de rente te verhogen, aldus Rickards.
 • De economische groei is zwak, de inflatie is nog altijd laag (ondanks alle stimuleringen) ook de retail verkopen en de reele inkomens zijn nog altijd een stuk lager dan voor de laatste crisis.
 • Een nog altijd zwakke economie en een bubbel op de aandelenmarkten is een klassiek recept voor een crash op de financiële markten.
 • Wat moet je volgens Rickards doen? Verminder je exposure in aandelen en verkoop relatief risicovolle beleggingen en zoek naar defensieve waardes.
 • Goud zal volgens Rickards de grote winnaar zijn wanneer men gaan inzien dat de FED aan het blunderen is met haar beleid.

Hieronder de ontwikkeling van de goudprijs van de afgelopen tien jaar. Mocht je ook positie willen innemen, bekijk dan alle prijzen op Goudvergelijken.nl

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • A. M.

  Wat doen de Fed en Draghi met de opgekochte schulden? Die vraag heb ik in de kamer niet horen stellen aan D. Ik denk dat over 20 jaar dat gewoon weggestreept wordt. Wat de burger nu doet is investeren in bakstenen ipv goud.

 • goof

  Ik denk dat er maar oplossing is om de zaak gereset te krijgen en dat is een wereldwijde schuldsanering. We horen in de MSM dat de crisis voorbij is en de politiek roeptoetert de laatste maanden de de vette jaren eraan komen !! Stel u bent ondernemer en u heeft een schuld van 1 miljoen euro en het gaat heel erg slecht met uw bedrijf en staat op omvallen en zegt na enige jaren zegt u tegen de buurman dat het weer goed gaat met uw bedrijf maar nu wel 2 miljoen schuld heeft terwijl de omzetten niet stijgen of de nettowinst ook niet veel hoger is maar wel alle vaste lasten sterk zijn gestegen , wie houd u dan voor de gek , uzelf of de buurman.
  Ik zie niets in goud of zilver als zekerheid of belegging voor de meltdown die er ongetwijfeld zal komen maar ik zie meer in zaken als blikgroente , brandstoffen , aggregaten , bakstenen , grond, kunst etc. Als je graag goud wilt hebben dan krijg je dat na de vastloper wel als je tenminste veel
  blikgroente of brandstoffen etc heeft ingeslagen want iemand die honger genoeg heeft ruilt zijn goud of zilver heel graag voor wat te vreten als hij honger genoeg heeft .

 • aambei

  O ja joh…egt waar joh….dat zei je 5 jaar geleden ook al….zolang de elite (rothshilds, freemaesons, Fed, ecb,imf ,goldman suchs,. Jew p Morgan) de touwtjes in handen hebben en de prijs manipuleren dmv papieren futures op de markt te dumpen verandert er geen moer. De reden dat de goudprijs de 1800/1900 us per troy ounce haalde is door 9/11 naar mijn mening. Er moet ECHT wat gebeuren wil de goudprijs stijgen. Als bijv de fed de rente blijft verhogen omdat zogenaamd de economie groeit , echter groeit de economie niet zoals verwacht, dan kan er wat gebeuren …of problemen met brexit …of banken die gaan vallen..je kent t wel. Ik ben ook een goudbug maar tot op heden niet echt veel rendement. Maar er komen betere tijden…ik heb de tijd.

 • joepdekat

  Als de financiële goeroes advies gaan geven wat te doen dan haak ik af.

 • joepdekat

  Rickards: ‘Tijd voor Goud’ ik dacht het niet want als het echt fout gaat en dat gaat het lees dan maar eens het onderstaande
  Noodwet financieel verkeer deze wet is al inwerking getreden op 13-07-2012 alleen zijn nog niet alle artikelen van kracht.
  Zo als artikel 26 lees hier:
  Dit artikel is nog niet in werking getreden; ingeval buitengewone omstandigheden dit noodzakelijk maken kan bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-President, dit artikel in werking treden.]

  Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij.
  Zie link: http://wetten.overheid.nl/BWBR0003173/geldigheidsdatum_13-07-2012#HoofdstukXa