Russische centrale bank heeft 25 ton goud gekocht in maart

8

Rusland gaat ook dit jaar door met het agressief opkopen van goud. De jongste cijfers van de Russische centrale bank laten zien dat de Russen in maart 25 ton goud kochten. In februari van dit jaar kochten de Russen 9,3 ton goud.

De cijfers van maart 2017 liggen ruim 60% hoger dan de cijfers van maart 2016, toen de russen 15,5 ton goud kochten. De totale goudvoorraad van Rusland komt met de nieuwe cijfers uit op 1679 ton goud. In het eerste kwartaal van dit jaar kochten de Russen in totaal 65 ton goud, het meeste van alle centrale banken ter wereld.

goudverzekerd banner vierkant

Sinds de financiële crisis in 2008 uitbrak zijn centrale banken over de hele wereld agressief goud gaan opkopen. Daarvoor waren centrale banken bijna 20 jaar lang netto verkopers van goud. Vooral Rusland, China én Kazachstan zijn bijzonder agressief geweest in het accumuleren van fysiek goud. Lees verder op Goudverzekerd.nl

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Berichten van externe websites en andere bronnen.

 • Tante Terry
 • Tante Terry
 • Tante Terry
 • Madman

  dat je hier nog kunt zeggen wat je wilt heeft niks te maken met vrijheid

  t is een gebrek aan moderatie, want dat kost inspanning dus geld, want geld is tijd.
  Zoals ik al eerder zei : in de steeds digitaler wordende wereld zullen de enige protesten nog kunnen komen van hackers, die de gaten vinden tussen de nulletjes en de eentjes. Of door grof fysiek geweld. Mark my words.

 • carthago

  De titel moet zijn :de Russische oliegarchen hebben 25 ton goud geruild tegen olie wat in de grond van de burgers zat.We blijven maar beter goudeerlijk in de berichtgeving .

  • Bartje

   dan lijkt mij het voor u handig eens een tijdje Russische economie te leren maar ook hoe het politiek in elkaar steekt.
   Las enige dagen terug een commentaar van een vooraanstaand Amerikaans tijdschrift het volgende.
   In de tij dat R. Reagan president was van de VS va 1981 en in de tijdspanne 1986+1991.
   Dat Reagan altijd minimaal een grijs op zijn gezicht maar Gorbatsjov juist niet, want deze wist dat Reagan de Sovjet Unie in de tas had.
   Heden zijn de rollen omgedraaid Putin lacht maar in VS daar word niet meer gelachen alleen maar dreigen naar alles en iedereen helaas Putin heeft heden de VS maar ook vazal EU in de tas.

   • carthago

    In de tas? Putin is al de rijkste rover van de planeet. Ach ja, de meerderheid in de VS en de sovjet leeft van een loon gelijk aan de prijs van voedselbonnen, daarin staan ze gelijk.Hoe de oligarchen elkaar onderling naaien is niet zo van belang, voor hen is het belangrijkste dat ze in het nieuws blijven.Oorlog om zelfs niets is uiterst winstgevend. Een raket verstoken doet de goudprijs bijvoorbeeld al stijgen volgens Richard, dus hup, oorlog en morgen weer vroeg op.

 • Johan van Vught

  Het interesseert me net zoveel wie er gekocht heeft als wie er verkocht heeft. Want tegenover elke koper moet immers ook een verkoper staan.
  Wat zijn de motieven voor de verkoper geweest en wat zijn de motieven voor de koper geweest? Zou iemand daar eens inzicht in kunnen geven?