Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Johan van Vught

  En hij heeft helemaal gelijk!
  Wie nog even geduld heeft met het kopen van een nieuw huis kan zijn slag slaan!

 • K Jager

  Interview van een smerige land verradende shill. Dit stuk stront is geen enkele aandacht waard!

 • Dre

  Als je nog niet hoeft te kopen, zeker even wachten nu. Zwaar oververhit de markt. In 2007 -2008 begon ook een daling van ruim 20% in totaal. Kan zo weer gebeuren.

  • Pietertoupa

   Je zou zeggen kan zo gebeuren weer 2007-2008 maar reken er maar op dat de rente uiterst laag gaat blijven want ander blaast het systeem zichzelf snel op. We gaan beetje richting globale Weimar prijzen van alles stijgen maar je word alsmaar armer. Beetje zoals
   Venezuela ea. Fiat munt is een bitch voor degene (vrijwel iedereen) die deze gedwongen
   moeten gebruiken, schuilen kan enkel in fysieke zaken.

   • Jos

    Een lage rente is geen garantie. De centrale banken kunnen de controle kwijtraken en de rente kan oplopen.

    Dat de rente zo laag is, is het gevolg van twee grote krachten. 1. De centrale banken stimuleren dit. 2. De obligatiemarkten ziten in een 35+ jaar durende bullmarkt en is in een bubbel. Dit is wellicht de grootste financiële bubbel die de wereld ooit gezien heeft.

    Alle bubbels komen ten einde. Nu een huis kopen is wat mij betreft typisch investeren in een bubbel en hopen dat het goed komt. Misschien gaat deze bubbel nog wel 5 jaar door, maar het kan morgen ook over zijn.

    Een katalysator kan zijn een oplopende inflatie. Een oplopende inflatie zal de druk op een hogere rente vergroten. De centrale banken kunnen in zo’n geval wel middelen inzetten om de rente omlaag te drukken, maar dit zal inflatoire gevolgen hebben. Inflatie heeft op zijn beurt weer een renteverhogend effect. Zie je de ironie van het probleem?

  • Cynicus

   Een jaar of vier terug is er een artikel over de Nederlandse huizenmarkt verschenen die ook op Biflatie heeft gestaan waarin onder meer werd uitgelegd de prijzen tot 2033 met zo’n 80% zullen dalen ten opzichte van 2008 na een korte opleving zoals we die nu beleven. In de VS en UK is al sinds medio 2014 een groeivertraging zichtbaar en wordt er in snel tempo meer geleend door de consumenten om nog auto’s etc. te kunnen kopen. Het rentewapen raakt nu uitgewerkt en zal door de groeiende inflatie, 3% in de UK, uiteindelijk toch gaan stijgen. Kortom recessie ligt op de loer en zal het kwetsbaardere Europa harder gaan treffen. Alle goede berichten in de MSM media en van het CBS ten spijt want die bedienen slechts een elitaire clientèle.

 • Zimbabwe

  Biflatie begint een beetje op een eeuwigdurende soap te lijken.

  U kunt nog smssen! 40 cent per minuut!

 • hillbilly

  Alles is een bubbel momenteel..de enige reden waarom de economie nog aan de praat wordt gehouden is dat er massa’s geld wordt geprint en dat de rente laag wordt gehouden…in een gezonde economie zou hiervan geen sprake zijn. Ook liggen de uurlonen vele malen lager dan in een gezonde economie. Er wordt nu zelfs een hypotheek verschaft aan mensen met een uitzendcontract, wat compleet stom is in mijn ogen,,,,het is schaatsen op dun ijs. We leven nog steeds in een crisis, laat je niks wijsmaken door die idioten in Den Haag. Als je dat soort mensen nog gelooft dan geloof je ook dat de aarde plat is.

 • Bartje

  Zag enige tijd terug een lesje economie op het economisch forum Sankt peterburg gegeven door Vladimir V. Putin.
  Er was een vraag waarom er in Rusland een belasting tarief is van 13% voor een ieder met inkomen terwijl in EU de gemiddelde belastingdruk 78,8% is voor diegene die belasting betalen.
  Putin zijn antwoord,hou de rente hoog van en voor de Staat omdat dan het resultaat is dat er geen luchtbubbels in het financieel systeem kunnen komen door staatsleningen die feitelijk onzinnig zijn.
  Wees streng in de uitvoering omtrent de belasting heffing waardoor leningen onnodig zijn en zie heden het resultaat.
  Schuld 10% voor de staat, reële inkomens besteding hoog door lage belasting.
  Heden is Rusland 100% onafhankelijk van de wereld omdat alle behoeften der bevolking in het verkrijgbaar is hetzij door eigen productie of bezit en heden ondanks sancties groei 2 % lage werkloosheid en weinig onvrede onder volk.

 • josefkuijpers

  De huizenbubbel is met simpele ingrepen niet op te lossen. Kopers zullen altijd het uiterste van hun financiële mogelijkheden aanwenden voor een eigen huis. En op zich is daar niks mis mee, men woont én bouwt vermogen op.
  Wil men echt iets doen, bouw dan voldoende woningen voor elke doelgroep. Houdt vraag en aanbod op elkaar afgestemd. Haal de opbrengst van bouwgrond weg bij gemeenten, die daarmee allerlei zinloze hobby’s plegen te financieren.