Werknemers en gepensioneerden goed af

3

smileyNederlands personeel krijgt meeste extra’s” schrijft Nu.nl en ook “Pensioenen in Nederland het hoogst“. Waar halen ze dit vandaan? Onderschrijft u het, als werkende, als gepensioneerde? We zouden haast gaan denken dat iets of iemand de goed-nieuws-show orkestreert…  Wij geloven dat het in Nederland niet anders gesteld is dan in buurland België, waar bijna 5 op 10 gezinnen het inkomen vaak niet volstaat om rond te komen. Dat zegt althans consumentenorganisatie Testaankoop. Dit lijkt heel wat realistischer.

Werknemers en gepensioneerden goed af

Maar “certificeringsbedrijf” Top Employers Institute houdt vol dat, na vergelijking van de arbeidsvoorwaarden van 500 bedrijven, Nederlandse werknemers het meest verwend worden.  Met extra’s dus zoals reiskostenvergoeding, studieverlof, vergoedingen voor opleidingen, de beschikbaarheid van een vertrouwenspersoon en zelfs “ruimte om onder werktijd religieuze en spirituele activiteiten te ontplooien”. Wat we ons daarbij moeten voorstellen…? Toch, alleen bij kinderopvang loopt het wel mank, daar is een flinke achterstand.  En wat die vrolijke en gelukkige Nederlandse gepensioneerden betreft: volgens de OESO ontvangen zij in regel 91,4 % van hun vorig gemiddeld loon. In 34 landen ligt dat percentage op 58 %. Zo, werkenden en gepensioneerden van Nederland – bent u nu blij…? De cijfers en statistieken zeggen het alvast, nu u nog…

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Yoep

  Mensen, leer het nou eens. Het gaat er niet om of het waar is. Het gaat er alleen om DAT je het verkondigt. Dat noemen ze ‘de toon zetten’, of ‘spinnen’. Blijft in de koppies hangen. Enige wat telt is je oplage. Dat bepaalt het aantal koppies waarin het blijft hangen.

 • bertus

  Iedere Gld of € die is afgedragen aan Pensioenpremie, werd/wordt 55% van opgevreten door Glaspaleizen,onkunde,loonkosten en andere onkosten.
  Er zijn teveel voorbeelden van mensen, die ik hun pensioen opbouw heb doorgelicht en heb moeten constateren, dat meer dan de helft is verdampt.
  Ben persoonlijk altijd een tegenstander van Pensioenfondsen geweest.
  Heb het altijd gezien als, 1 grote werkverschaffing,zakkenvullerij,zeer inefficient.

 • Johan de Velde

  Elders lees je dan ook dat de Nederlandse oudere tot de mediaan minst arme behoren. Dat is alleen maar gegoochel met cijfers. In Zuid Europa is veel vermogen besloten in het onroerend goed en houd men veel meer inkomen zwart omdat ze weten dat ze de roverheid niet kunnen betalen. Omdat wij niet aan de belasting kunnen ontkomen betalen wij alles braaf. Omdat de EU word gezien als de hoogste roverheid word deze ook het meest bedrogen. De Noord Europeanen kunnen gewoon net als in het verleden nog meer gaan betalen voor de PIGS landen.

  Nederlandse ouderen hebben het minste vermogen bij overlijden en worden eerder het zwaarst belast bij leven en dood. Maar dat tonen de officiële grafieken niet. Ook niet dat het ondergewaardeerde onroerend goed in Zuid Europa in de familie blijft. Op deze manier kunnen de Nederlanders weer volop betalen voor de falende staten in het Zuiden van Europa. Ondertussen weigert het zuiden te veranderen en hun economie te hervormen. Vergelijk Zuid Europa maar met teken in de bossen die op je hoofd vallen en zich ingraven in je huid, bloed en zenuwstelsel.