Let op: Uw pensioengeld is in gevaar

12

pensioenenCyprus is inmiddels de boeken in gegaan als zijnde de breuk tussen “spaargeld” en “veilig”, maar na deze week is naast uw spaargeld, ook uw pensioengeld een open doel geworden voor de graaiers van de overheid en nu zelfs ook bedrijven. Want wat is het geval? Ook hier is weer het zaadje in uw hoofd geplant als het gaat om de woorden “pensioen” en “veilig”. Het sociaal akkoord gaat de open deur zijn voor de politiek om de pensioenfondsen te verplichten om een helpende hand te bieden en samen weer uit de crisis te komen.

Snoepen uit de pensioenpot

Het kabinet heeft volgens de Telegraaf toegezegd om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB Nederland heeft op zijn blote knieën gesmeekt of “het niet mogelijk is een klein beetje geld te mogen van die o zo grote pensioenpot? Aaah… alsjeblieft? Toe nou?”. Het MKB staat er immers zeer beroerd voor vandaag de dag en de banken geven niets meer uit, simpelweg omdat ze niets meer hebben…

Waar is het geld van de bailouts gebleven?

Enkele jaren geleden ontvingen verschillende banken enorme sommen geld, deze bailouts waren nodig om de banken te redden van een faillissement en zelfs om te voorkomen dat het systeem in elkaar zou storten. Jarenlang geld in die banken pompen heeft dus alleen de banken zelf gered, niet de burger. Het geld dat banken uitkeren als bonussen is door ons zelf opgehoest in de vorm van belasting. Dit geld zou toch juist weer indirect in de economie gepompt moeten worden, bedrijven te laten investeren, dus economische groei te creëren.  Maar nee, het heeft niet mogen baten. De kredietkranen zijn strak dichtgedraaid.

Na de banken, nu de bedrijven

Nu de banken de hand op de knip houden, maar ondertussen wel wel weer winst maken als nooit tevoren (de Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal van 2013 even een nettowinst van $2,26 miljard geboekt), zijn de grote corporaties aan de beurt om ook een graai te doen. Die pensioenpot bedraagt immers een dikke 800 miljard, dus daar kan best iets vanaf. Het is het woordje “iets” waar ik kriebels van krijg, want hoeveel heeft het MKB eigenlijk nodig dan meneer Biesheuvel? Kunt u daar wat specifieker over zijn? Of gaat het dit keer inderdaad alleen maar om het planten van het zaadje, zodat wij dit straks weer zonder slag of stoot zullen accepteren?

Blijf van ons pensioen af

Het pensioen is ons pensioen. Laat het kapitalistische systeem zijn werk nu maar gewoon doen. Bedrijven welke het op de één of andere manier niet redden, zouden lekker failliet moeten gaan. Zo hoort het te werken. Ze hebben het immers niet goed gedaan toch? Nee, dit soort lieden in de top van de financiële en politieke wereld hebben maar een doel: pakken wat we pakken kunnen! Met of zonder uw steun, wel of niet mooi verpakt en gebracht alsof het anders echt helemaal verkeerd gaat. De mainstream media is het belangrijkste middel om dit te bereiken.

Het idee komt tot uitvoering

Let maar op, dit idee wordt gebracht als een optie waar we ons geen zorgen over hoeven te maken. Het gaat maar om een klein (nog niet gedefinieerd) bedrag, wat het MKB uiteraard en natuurlijk volledig terug gaat betalen, met rente als kersje op de taart! Want net zoals dat bij Griekenland het geval was, zal ook het bedrijfsleven straks het (niet gedefinieerde) bedrag gewoon weer terugstortten. Wie gelooft wie nu nog? Het zaadje van uw onveilige pensioengeld is overigens al geplant door de kortingen van de pensioenfondsen zelf een tijdje geleden, nu het laatste zetje nog.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Meneer Teun ontdekt graag de geheimen van onze instituten, systemen en bankiers. Hij bezit een gezonde dosis scepticisme en wijst mensen er graag op dat veel in ons leven anders is dan het lijkt. Twitter: @Meneer_Teun

 • John

  Ben ik blij dat ik niet bij zo’n VERPLICHT pensionfonds zit…

 • Het is een hoax ofwel een zeepbel. De meeste mensen interesseert het niet. We leven alweer jaren op de pof en alleen de kanslozen betalen het gelag.
  Alles wordt gewoon duurder en onbetaalbaarder.
  Je krijgt steeds minder waar voor je geld.
  Het rondpompen van belasting geld is ronduit bezopen.
  Wij krijgen ons inkomen in allemaal delen en ja, allemaal belasting geld.
  Het mooiste is te geloven dat de overheid van zichzelf af wil en al die klaplopers maar het ontslaan van betaalde banen gaat in rap tempo door.
  De schade is nu al zo groot dat het onomkeerbaar is.
  Of de inkomsten moeten verdubbeld worden.

  We hebben de meest foute politici die de geesten rijpt maakt voor een nieuwe holocaust.
  Radikalisering ligt op alle fronten op de loer.

  De banken zijn beschermd. Ten koste van wat ?
  Er is straks geen betalende burger meer over, want de rest ontduikt de belastingen.

  Het is heel het verzekeringswezen wat hervormd moet worden.
  Wij amper pensioen. Over 10 jaar is er geen AOW meer. Let maar op.
  De schatkist is al zonder bodem.
  Nederlandse politici hebben allemaal gaten in hun handen en plunderen de kassen zelf het hardst.

 • dave

  Tsja, als je links een bankrekening hebt die rood staat, en rechts een die zwart staat, dan wil men die nog wel eens met elkaar gaan verrekenen. Zo zit het ook met het huishoudboekje van NL: miljardenschulden qua hypotheken en miljardenspaargeld qua pensioen. Dus over heel veel hersencellen hoef je niet te beschikken om te voorzien wat daarmee gaat gebeuren…

 • Dick S

  Niet om het een of ander, Teun, maar sommige grote bedrijven hebben al eens uit hun pensioenfondsen geld ‘geleend’. Ik zou zo gauw niet meer weten welke dat zijn en of ze die bedragen inmiddels al teruggestort hebben. Of daar een kersje op zat, weet ik al helemaal neit.

 • knowtoomuch
  • cynicus

   Ik had ‘m gisteren al gelezen, hij geeft keurig aan dat tunnelvisie in Europa overheerst en dat men maar wat doet. In feite zitten we nog midden in een Pavlovperiode en wordt er gedacht dat het wel weer over zal gaan. Vanmorgen las ik weer dat er een afwaardering van Duitsland dreigt. Kortom de problemen stapelen zich in een rap tempo op en niemand komt er op die manier ooit nog uit.

 • IIS

  De machtselite is of was ooit vast en zeker met stomheid geslagen over zoveel acceptatie door het volk.

  Het spaargeld mag worden geroofd, het volk blijft koest. Pensioenen en bedrijfsvermogens mogen worden geroofd en het volk blijft koest. Geld verdwijnt via duistere constructies via banken en het volk blijft koest en dus gaat de machtselite door tot aan het bittere eind, zolang wij schaapjes niet mekkeren en niet in opstand komen of de boel boycotten is de elite de baas over alles en iedereen.

  Deze wereld kan nog maar één kant op en dat is de totale macht over ons allen met aan het eind natuurlijk een gigantische knokpartij/WOIII om de hiërarchie te bepalen in deze door en door zieke wereld. Hoeveel miljarden mensen zullen dan overbodig zijn en moeten worden geëlimineerd?

  Jammer, het leven op deze fantastische blauwe planeet had zoveel mooier kunnen zijn als al dat duivelse geld er niet tussen had gezeten.

  We buigen voor geld, we vechten voor geld, we liegen, bedriegen en moorden voor geld. Bij alle vooruitgang die men zegt te maken is er werkelijk geen vooruitgang zolang geld de motivator is. Al wat we doen, doen we voor geld, niet voor de vooruitgang of het gezonder en gelukkiger maken van de mens.

  Zolang we slaven zijn van geld zal de wereld alleen maar achteruit gaan. De wereld is al duizenden jaren gebonden aan een vernietigende macht, geld. Zolang de mens niet begrijpt dat geld moet worden afgeschaft en we naar een systeem van fuseren en opbouwen moeten i.p.v. explosie, vernietiging en macht over iedereen komen we in menselijk zicht geen stap verder en blijven we werken aan onze ondergang en ongeluk.

  Zolang geld de baas is en de elite dit controleert zal een mens nooit werkelijk dat worden wat ze behoort te zijn, namelijk vrij en baas over eigen levens. Nu zitten ze als ratten in de val, als beesten aan de ketting.. We ervaren vrijheid, maar zijn niet vrij, omdat we niet beseffen of willen weten wat vrijheid en geluk werkelijk is.

 • Peter te Velde

  Ik heb een beter idee: laat de spaarders “een greep in hun eigen pensioen” mogen doen om hun hypotheek af te betalen.
  Als ik nu 50.000 mag opnemen om mijn hypotheek te verlagen zeg ik graag JA.
  En niemand heeft schade toch?

  • houtskool

   Ik heb een beter idee. Banken lenen tegen 0,75%, laat de hypo rente maximaliseren op 1,25% en gebruik het verschil verplicht voor aflossing.

   Het is geen IJslandje weliswaar maar toch een Reykjavikje. Kunnen die banken weer gewoon faciliteren, waar ze voor gemaakt zijn.

   • knowtoomuch

    Lieve houtskool : ‘ze’ zijn NIET geïnteresseerd in èchte oplossingen.

    ‘Ze’ willen nou juist chaos, paniek, wantrouwen en uiteindelijk een burgeroorlog veroorzaken, zodat ‘wij’ hun pre-cooked NWO-‘oplossing’ zullen omhelzen-gn-gnn …

    Snàp dat nou es …

    (ps : mooi uitgedacht idee trouwens ! )

 • houtskool

  Het Spaanse staatspensioenfonds bestaat inmiddels voor 97% uit Spaanse staatsobligaties. Het geld van de burger, hoppa, in de ponzi ermee, black hole financing.

  Multinationals investeren niet meer maar gebruiken hun markten nu als ‘cash cow’, waaronder mijn eigen werkgever; plunderen die hap, trucages om de cashflow en aandeelhouderswaarde op te pompen.

  Stap in fysiek goud en zilver, het spel loopt ten einde, je centen worden geofferd op het altaar van de eeuwige groei door opeenstapeling van schuld; nota bene ontworpen om te falen. En jij faalt gewoon mee hoor, linksom of rechtsom.

 • DrM

  Het gaat nu wel erg hard, vooral sinds het gedoe met Cyprus. Ik verwacht dit jaar en volgend jaar een hele forse economische krimp van wel meer dan 10%! Op http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3427382/2013/04/17/En-wat-nu-als-er-helemaal-geen-groei-meer-komt.dhtml lees ik:

  “‘En wat nu als er helemaal geen groei meer komt?’
  OPINIE – Gerhard Hormann − 17/04/13, 18:03
  © anp. (VLNR) Premier Mark Rutte, minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en PvdA-leider Diederik Samsom tijdens het debat over het sociaal akkoord dat het kabinet vorige week na weken onderhandelen sloot met werkgevers en vakbonden.

  opinie Nog veel zorgwekkender dan de verkrampte vrolijkheid van premier Rutte, is het gevaar dat de economische groei op korte termijn helemaal niet terugkeert, schrijft politicoloog en schrijver Gerhard Hormann. ‘Want hoe groot is de kans nou eigenlijk écht dat vanaf 1 januari 2016 alles weer bij het oude is?'”