Gepensioneerden weer de pineut

17

Bezuinigen, besparen, korten; het zijn de modewoorden van deze regering (maar niet alleen van haar).  Wie kunnen we nu nog aanpakken dachten ze? Laat ons nog eens 750 miljoen besparen door die af te pakken van de gepensioneerden; kunnen best nog 25 euro per maand missen.  Dit nieuws lekte zopas uit.

Wet MKOB is out

Dat ouderen ook al getroffen worden door de hogere BTW en herzieningen van de belastingtarieven dit jaar, tja, maar de AOW wordt toch in 2014 verlaagd door de Wet Mogelijkheid Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen af te schaffen.

Let op wat ze doen, niet op wat ze zeggen

Nochtans was in het pensioenakkoord beloofd om de AOW uitkeringen ieder jaar zelfs te verhogen! Kritiek is er gelukkig wel : “Als het AOW en de pensioenen nooit meer doorgroeien, en gepensioneerden hebben al 10 procent inflatiecorrectie gemist op hun pensioen, dan heb je binnen 20 jaar een derde verlies aan koopkracht”.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Johan de Velde

  Mij verbaast niets meer. De firma list en bedrog heeft geld nodig. Geld voor hun eigen departement en hun secretaresses; geld voor de eurofielen, geldt voor Brusselse pleziertjes en geldt voor de Banksters.
  Er is maar één plek waar ze dat kunnen halen. En dat is bij de mensen die hard gewerkt hebben, zuinig zijn geweest en hebben gespaard.
  Wanneer jij en ik geld afpakken heet dat stelen. Wanneer politici stelen, liegen en bedriegen gaat dat meestal onder de noemer bezuinigen.
  En daarmee gaan ze net zolang door, tot het volk volledig uitgeknepen.
  Het leuke van het volk is namelijk dat er alleen maar in de marge wat geprotesteerd wordt. We slikken het toch wel. En waar ze helemaal gierend om lachen, is dat we straks toch weer allemaal politiek correct zullen gaan stemmen.

 • Werkelijk opmerkelijk nieuws. Het aantal bijstandsuitkeringen in 2004 was 337.000 en in 2010 307.000
  En in 2013 staat de teller inmiddels op: 400.000
  In juni 2013 ontvingen 400.000 mensen een bijstandsuitkering.

  Wat mij betreft, kan het niet duidelijker zijn hoe de nederlandse economie er daadwerkelijk voor staat.

  Als je 400.000 (2013) vergelijkt met 307.000 (2010) dan is dat een stijging van 30,29 %

  Om er even economisch wetenschappelijke zwaarte aan te geven; dat is toch wel een significante stijging van de bijstandsuitkeringen in 2,5 jaar tijd…

  In 2,5 jaar tijd zijn de bijstandsuitkeringen met 30,29 % gestegen. Van 307.000 mensen eind 2010 tot 400.000 mensen per juni 2013.

  Er kon economisch gezien wel eens iets aan de hand zijn in nederland…

 • Vincent

  Alle koopkrachtontneming door de regering is verwerpelijk gegeven het huidige formaat (en de prijs/kwaliteitsverhouding) van onze overheid. Dat er nu voor gekozen wordt om de rijkere ouderen te “pakken” kan ik wel beter begrijpen dan wanneer ze weer de jongere werkenden/ gezinnen nog verder de keel dichtknijpen:
  -ouderen hebben lagere (woon) lasten
  -ouderen betalen relatief weinig belasting
  -ouderen zijn relatief (erg) rijk
  -ouderen hebben het heel, heel veel beter dan de jongeren die nu hun ouderdom financieren, het dadelijk als ze oud zijn zullen hebben.
  -ouderen hebben in hun leven relatief weinig belasting betaald (vergeleken met nu)
  -ouderen hebben relatief veel van overheidsvoorzieningen kunnen profiteren
  -ouderen zijn erg vroeg gestopt met werken
  In de media wordt het beeld geschetst van de oudere die in zijn poepluier in het verzorgingstehuis ligt te verkommeren. Dat is niet de oudere die gekort gaat worden, zo moge duidelijk zijn.
  Nogmaals, iedere koopkrachtontneming ten behoeve van de nog steeds uitdijende overheid ligt wat mij betreft tegen het onrechtmatige aan, maar als er dan toch gestolen wordt, dan vind ik deze groep wel de eerst aangewezene om het bokje te zijn.

  • houtskool

   100% eens Vincent. Netjes omschreven.

  • Joost Visser

   Zonder (non)immigratiepolitiek en eu haden we deze discussie niet eens gehad.

  • bertus

   Hoort u uzelf wel praten?
   Ondankbaar verwend egoistisch schepsel, zonder waardering voor de ouderen total-los, die na de WW2 met een theelepel begonnen, om jou een leven zonder vouwen te bezorgen.
   Zij hebben een lang premie betaald voor jou, zodat jij nu een een grote bek opzet.
   Schaam je diep en word je bewust, zodat je de kwade invloeden kwijtraakt en een integer leven kan leiden.
   Ik wil je hier wel in bijstaan.

  • looxcie

   Wat een onzin, ouderen of ze nu rijk of arm zijn korten op de AOW is een glijdende helling. Hoeveel pak je af? ’t Begint met 25 euro, dan 50 en tenslotte alles?
   BTW, zonder het harde werk van die “ouderen” had je nu geen internet, geen auto met allerlei technische snufjes, geen flatscreen TV’s van meters breed, geen olie/gas uit de Noordzee etc. Ik word ziek van dat gezeik, dat de ouderen het “te goed” zouden hebben, Ga jij eerst maar eens 12 uur op/ 12 uur af in de offshore werken voor meer dan 30 jaar o.i.d., dan praten we weer.

 • 782.000 arbeidsongeschiktheids uitkeringen (juni 2012)
  816.000 arbeidsongeschiktheids uitkeringen (juni 2013)
  277.000 ww-uitkeringen (juni 2012)
  381.555 ww-uitkeringen ( juni 2013)

  Aantal ww-uitkeringen is in 1 jaar tijd met 37,7 % gestegen. Ofwel met bijna 100.000 mensen.
  816.000 arbeidsongeschiktheid
  400.000 bijstand
  381.555 ww
  Dit zijn 1.597.555 mensen.

  1597555 ofwel 1,6 miljoen nederlanders die een ww, bijstand of arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgen in 2013.

  Uitgaande van een beroepsbevolking van 8.935.000 in 2013 is 1.597.555 17,88 % van de beroepsbevolking.

  Mijn mond valt een beetje open van verbazing. Ik dacht werkelijk dat het aantal werklozen in 2013 8,7 % was van de beroepsbevolking.

  Maar als je de bijstandsgerechtigden, arbeidsongeschikten en werklozen bij elkaar opteld kom je op 17,88 % uit van de beroepsbevolking.

  • Martin K.

   U vergeet de grootste groep, namelijk de AOW en pensioengerechdigden, dat zijn er al 3.000.000.
   ..ja, 3 miljoen!

   Categorien die nog megenomen dienen te worden zijn ANW, IOAW, IOAZ,
   ,IOW, Wachtgeld, WAZ, Wet wajong, WAMIL, Vluchtelingen regeling.

   Er teren ruim 5.000.000, lees, 5 miljoen mensen op een uitkering….welkom in Nederland.

   Niemand ontkomt aan het slagersmes…Iedereen van uitkering tot hard werkend wordt geslacht,…..zo gaat dat in een vervallen (ineenstortenden) Democratie!

   • Nico

    Ik heb er horen zeggen dat ze voor die paar honderd euro meer hun nest niet meer vroeg voor uit willen komen,ik denk dat er velen te verwend zijn in de verzorgingstaat,maar ook hun feestje kan niet blijven duren,dat word onbetaalbaar in de toekomst
    beter is alles op bijstand niveau uit te keren,wel zo eerlijk, met meerdere maten meten is nog een ingewikkeld systeem ook
    wie niet werkt zal niet eten zei men vroeger,maar nu moet alles doorgaan in deze verwende wereld,men kent wel zijn rechten,maar plichten?

    • bertus

     U zult ook nog getoetst gaan worden, op kunnen, mogen en willen op termijn.
     We horen later graag uw mening hierover.
     Wel integer ,natuurlijk.

   • Het is moeilijk voor te stellen dat er 5 miljoen mensen gebruik leven op een uitkering. Die AOW-ers zullen alleen maar toenemen. De kinderen van de boom-generatie die te dure huizen hebben gekocht, met man en vrouw moeten werken om de hypotheeklasten te betalen en moeten leven met de hoogste belastingdruk en verborgen inflatie ooit die moeten straks nog meer geld gaan betalen om de vergrijzing op te vangen.
    Bij die arbeidsongeschiktheidverzekeringen daarzitten wajongers bij ingegrepen.

    Wat mij in bijzonder opviel was de stijging van 290.000 bijstandsgerechtigden eind maart 2009 naar 400.000 bijstandsuitkeringen in juni 2013
    http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2010/2010-042-pb.htm

    eind maart 2013 werden er nog 338.000 bijstandsuitkeringen verstrekt
    http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/korte-termijn-ontw/2006-arbeidsmarkt-vv-werkloosheid-art.htm?RefererType=RSSItem

    Eind juni 2013 is het aantal bijstandsgerechtigden opgelopen naar 400.000.
    http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-056-pb.htm

    Dat is 18,3 % stijging van het aantal bijstandsuitkeringen in amper 3 maanden tijd. Ofwel 62.000 uitkeringen.
    Als je de bijstandsuitkeringen in een grafiek zet en je laat er een technische analyse oplos dan kunnen we zeggen dat ‘de koers is uitgebroken’….

    Normaal gesproken had je zo’n stijging van het aantal bijstandsuitkeringen verwacht in het najaar van 2008 en in het voorjaar van 2009. Maar nu met vertraagd effect gaan we merken dat de banken de geldkraan aan het dichtdraaien zijn sinds 2008/2009.

  • bertus

   Sgra, ze weten, dat dit erger gaat worden, dan de jaren ’30.

 • New Breed

  Zijn daar de Wajongers al bij geteld?

 • Frans

  Kom oudjes haal je centjes van de bank en ga mooi in b.v. Spanje wonen, stop met vrijwilligers werk., want degenen die de kluit echt belazerd hebben, blijven buiten schot..denk aan de constructies van de multi nationals en de echte rijken met hun vermogen in het buitenland, misschien nog wel de Oranjes, oh sorry, dat mag niet gezegd, danwel gedacht worden.
  Elk systeem dat overeind wordt gehouden met geplukt geld is gedoemd te
  Verdwijnen…..
  Hier helpt geen enkel systeem.
  Stop met Europa en de sponsoring van de elite, die zijn de oorzaak van deze ellende.

 • Ruud

  Nee?, ok doe er dan nog maar zo’n 230.000 bij !!

 • Piet 001

  De afgelopen 2 (twee jaar) jaar is het netto inkomen 23,34% verdampt door allerlei maatregelen en kortingen.
  De halsband van Brussel en de uitlaatlijn van Draghi wordt strakker en korter. Zij gaan vanuit Brussel ons dwingen met behulp van de FED om het biljoen aan hun over te dragen wegens niet nakomen van verplichtingen door Nederland. Ook de 54 miljard willen zij nog op korte termijn vangen voor de ESM.