Chaos in Brazilië – aandelenmarkt crasht

13

Braziliaanse aandelenmarkt op crashkoers door politieke chaos. De handel op de Braziliaanse aandelenbeurs Ibovespa werd zelfs stilgelegd, na een daling van meer dan 15%. De Braziliaanse valuta de Real staat ook fors onder druk. De nieuwe Braziliaanse president Michel Temer wordt beschuldigd van corruptie. Een paar maanden geleden werd Dilma Roussef nog afgezet en de kans is groot dat Michel Temer datzelfde lot staat te wachten.

Corruptie, corruptie en nog eens corruptie

De Braziliaanse president Michel Temer heeft overigens laten weten dat hij onschuldig is en tevens liet hij weten zeker niet op te stappen. Corruptie is een ernstig probleem in de Braziliaanse politiek. Nu er opnames van de president zijn gelekt, waarin hij instemt met het betalen van smeergeld aan de vroegere kamervoorzitter Eduardo Cunha, spil in het Petrobras-schandaal,  is zijn positie onhoudbaar.

Nieuwe verkiezingen

De kans is groot dat er dus weer nieuwe verkiezingen komen en drie keer raden wie er bovenaan staat in de peilingen? De ex-president Lula da Silva met zo’n 30% van de stemmen. Lula wordt er echter ook van verdacht zich bezig te hebben gehouden met witwaspraktijken en het aannemen van steekpenningen. Runner up is nu João Dória, hij werd begin dit jaar burgemeester van São Paulo.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Madman

  Niet leuk hoor.
  Maar is t iemand van jullie ook wel eens opgevallen dat t hier begint te lijken op de fearpornfactory?

  Neem liever een voorbeeld aan king willy!
  Die ziet overal nog wel de humor van in.

  https://www.youtube.com/watch?v=x4CnHnjFX5U

 • carthago

  Tja, corruptie in Brazilië, daar van ga je meteen goud aankopen. Hoe meer corruptie in de wereld, des te hoger de goudprijs. Dat betekent dus :eerst een kiloknaller goud kopen en daarna de boel belazeren, dan stijgt de goudprijs vanzelf. Ik begin een goud voor fout winkel.Goudeerlijk bevonden door de consumentenbond.
  Deze mededeling is tevens een reactie op de goudkoorts artikelen van biflatie.

 • Madman

  Nog een toespeling aan de nieuwe eigenaren van biflatie….

  https://www.youtube.com/watch?v=7CPvDuo4bJk

  • Madman

   kusje

   • Rumpelstiltskin

    sssss

 • houtskool

  Poor poor Brazil, should have adopted the $ years ago

  Plundered like Venezuela, promises, promises, oh my god… all those investments at the end of the growth timeline…

  De mindere aap geofferd op het altaar van eeuwige groei, godver…, ik was zo dichtbij, rente op staatspapier ging naar beneden, en al die billen, op dat strand, da’s toch ook ‘waarde’? Neuh? Kiek nog ’s goed dan?

  Bruin, strak, nou ja…. mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar strakker Scandinavisch, heb je ook een zus Mad, die zich focust op belangrijker zaken? Heheh, grapje….

  Brazil is een uitgeklede schoonheid, door de ‘fogs of fiat’, heeft nog een ziel echter, net als wij

  Zodra de schoonheid van ’t kwaad
  Zich openbaart in kennis en waarheid
  Baart de revolutie het gevolg
  Waar men sinds eeuwen naar raadt

  Heheh, biflaten

 • Carioca

  Het volk wordt nog steeds weer een stukje verder uitgeknepen in Brazilie. Kijk naar Venezuela en zie hoe ver het kan gaan. Waar je ook kijkt in de wereld zie je wel dat percepties en financiele waarderingen ver verwijdert liggen van de realiteit, en in Brazilie zeker niet minder. Het vooruitzicht dat Dilma aan zou blijven deed weinig goeds voor de financiele markten. Nadat Dilma van het toneel verwijdert was kon je merken dat de financiele markten tevereden waren met Temer, iemand die totaal geen steun heeft onder het merendeel van het volk. Dat Temer nu mogelijk het veld moet ruimen zorgt dus ook voor precies het tegenovergestelde effect op de financiele markten, paniek. Ik verwacht dan ook dat dezelfde krachten die Dilma van het toneel hebben verwijdert er veel aan gelegen is om Temer, voor zolang hij bruikbaar is, in het zadel willen houden.