Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • houtskool

  Graag gedaan hoor. 😉

 • houtskool

  Deze humoristische clip moet niet worden onderschat. Peter Schiff heeft hier m.i. gelijk als hij zegt dat de schuld van de VS aan China nooit zal worden terugbetaald. Honderden miljarden aan VS staatspapier gekocht en dat nooit terugkrijgen. Maar wel veel verdienen aan de export naar de VS.

  De wereld verkeert in een onmogelijke spagaat, een mega ponzi. Deze ponzi wordt meer en meer openlijk gespeeld. Waarom? Omdat de croupiers weten dat het spel afloopt en hun straf zullen ontlopen. Want we zijn allemaal even schuldig, toch?

  Beste brave biflaat, heb je veel spaargeld/lijfrent? Zet een aanzienlijk deel om in fysiek goud en zilver, want velen liggen te slapen in een groot casino.

  Ja ktm, ik snap je gebrul van de afgelopen jaren heel goed.

 • S7P

  Grappig stukje, maar wel waar.

  Je kunt het ook anders zien… China kan weldegelijk terugbetaald worden, maar vraag hoeveel die dollars dan nog waard zijn. (Weimar, Zimbabwe)

  M.a.w. De VS is zo failliet als Griekenland, alleen de VS kan zelf drukken en met harde hand de problemen blijven ontkennen, terwijl Griekenland als Euro lidstaat aan alle Euro verplichtingen moet voldoen en niet zelf de geldpers kan aanzetten. Het is dus de macht en de arrogantie dat de VS hier wel mee weg kan komen en Griekenland niet.

 • Snel

  Er is nog nooit een cent staatsleningen terug betaalt.
  Ja met nieuwe leningen…

 • HansPolderman

  En u denkt dat China zich dat zomaar laat gebeuren ? Ik denk van niet. De Chinees komt het halen desnoods met geweld en/of dwangarbeid. Fijne toekomst voor uw kinderen gewenst.

 • Bert

  Peter Schiff is een held. Ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is in macro-economie om hem te googelen/youtuben.