Docu: The Forecaster

3

De Amerikaan Martin Armstrong geeft al van jongs af aan blijk van een scherpe handelsgeest en een analytische blik op zaken die voor anderen te gecompliceerd waren. Als kind verzamelt hij al fanatiek munten, iets later handelt hij in goud. Als volwassene richt hij het bedrijf Princeton Economics International op. Op basis van een zelfontworpen model, waarin het geheimzinnige getal pi (3.14159265359……….) een belangrijke factor is, laat hij de computer uitrekenen welke ontwikkelingen in de wereldeconomie op stapel staan.

Voorspellingen Martin Armstrong

Zijn voorspellingen over aandelencrises of valutaproblemen zijn griezelig accuraat en hij bouwt een klantenkring op die bestaat uit machtige spelers in de wereldeconomie. Dit alles levert hem veel geld op, maar ook steeds meer vijanden in hoge posities. In 1999 staat de FBI bij hem op de stoep en belandt hij uiteindelijk op verdenking van fraude en samenzwering in de gevangenis, zonder dat er ooit een gerechtelijke uitspraak is gedaan.

Het leven van een doemdenker

In 2012 duikt hij ineens weer op in het openbare leven, deelt hij zijn pessimistische ideeën over de rampzalige ontwikkelingen in de wereld en vertelt hij zijn opzienbarende verhaal, ondersteund door archiefbeelden en interviews met zijn moeder, voormalige medewerkers en klanten. Een verhaal dat klinkt als een speelfilmscenario. (Via: VPRO)

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Rumpelstiltskin
 • Johan van Vught

  Er zitten zeker een aantal interessante gedachten in deze documentaire. Toch zou ik mijn geld er niet op willen zetten. Iedere goeroe heeft zijn eigen filosofie. En sommige hebben gelijk. Maar vervolgens hebben diezelfde sommigen een paar jaar later weer ongelijk.
  Je hoeft geen profeet te zijn om te weten dat er weer een crisis aankomt. Er is namelijk niks veranderd ten goede, alleen maar ten kwade.
  Als we geluk hebben dan kiest Frankrijk voor Le Pen. Dat zou betekenen dat er een redelijke kans gaat komen dat de hele Brusselse dictatuur wordt opgeblazen. Daar zit momenteel het grootste gevaar voor Europa. Dat is niet Putin en zeker ook niet Trump.
  Engeland is ontsnapt uit de EU-gevangenis en heeft haar vrijheid weer terug. Mogelijk moeten ze duur gaan betalen voor hun stomme fout om ooit lid te worden van de EU. Nederlanders zullen voorlopig gedwongen worden om jaarlijks vele, vele, vele miljarden over te maken naar de hongerige wolven in Brussel.
  In tegenstelling tot wat Europeanen moeten geloven (en de nieuwsmedia kunnen niet ophouden met te vertellen hoe slecht het met Engeland gaat) is de realiteit heel anders.
  Hier in Engeland is opluchting dat men het juk van Europa heeft afgeworpen. Hooguit een stelletje corrupte bankiers in het hartje van Londen en heel veel politiek correcte Lib Dems denken daar anders over.
  Bidt dat het Brusselse bastion zal gaan vallen. En dat weer vooruit kunnen met een soortgelijke organisatie als de EEG was.

 • miley

  docu is weg, was dus waar