Hoe Bitcoin de maatschappij kan gaan veranderen

12

Hoe de Blockchain technologie van Bitcoin onze gehele samenleving mogelijk drastisch gaat veranderen. De technologie achter  Bitcoin kan de rol van de traditionele vertrouwde partijen als banken, accountants, notarissen en overheden in de komende jaren overnemen. In een zeer heldere video hieronder wordt in vijf minuten uitgelegd hoe de essentiële functies van de “vertrouwde derde partij”, ook wel “trusted third party” genoemd, via de Blockchain worden geautomatiseerd en wat de implicaties daarvan zijn.

bitcoin blockchain

Bitcoin: Internet van vertrouwen

De rol van de traditionele vertrouwde partijen zal in de komende jaren onvermijdelijk en ingrijpend veranderen, met grote gevolgen voor ons dagelijkse leven. Bitcoin is niet alleen het nieuwe geld óp internet, maar het nieuwe internet ván geld, bezit en eigenaarschap in alle vormen. Cryptocurrenies zijn de volgende stap in de emancipatie van alle wereldburgers, en kunnen nieuwe dynamiek geven aan de democratie, samenleving en economie.

[youtube id=”gKC2oelL878″ align=”center”]

De animatie is een non-profit initiatief van designer Patrick Loonstra, ontwerper Sebas van den Brink en ondernemers Lykle de Vries en Rutger van Zuidam.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter3Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • houtskool

  BTC is een pyramidespel. De verwatering zit in het aantal crypto currencies;

  http://www.cryptocoincharts.info/coins/info

  Het idee is natuurlijk fantastisch, tot over een jaar of 5 de code wordt gekraakt.

 • knowtoomuch

  Ogenschijnlijk heb je gelijk houtskool.

  Wa jij alleen nog niet wil inzien is dat er in/tijdens de komende (gefaseerde) waereldwijde crash (dolla- of euro-veroorzaakt?) er eeen GIGANTISCHE ‘behoefte’ zal blijken te zijn naar uncllateralized assets, oftewel ‘schuldenvrij bezit.

  Natùùrlijk vallen FYSIEK goud- en zilverbezit hie ook onder maar Bit- & Altcoins nèt zo goed, immers, je BEZIT ze of je bezit ze NIET !

  Ik zeg eerlijk dat m’n 6000€ ingelegd in Altcoins het afgelopen jar nog maar zo’n 2000€ waard is, maar dat mag de Komend Pret niet drukken 😉

  Aan ieder die verwacht dat de Bitcoin (structureel) gaat stijgen raad ik dan ook aan GEEN Bitcointjes vast te houden maar deze om te zetten in Altcoins . Uit de ‘Top 30’ dan . (van de 500+ inmiddels)

  Exponentële winst, INDIEN de Bitcoin gaat stijgen.

  Bitcoins zijn voor losers, vergeleken met Altcoins, héleaal wanneer dat Numerieke Kreng gaat stijgen n waarde ; de ‘Alts’ renne dan tussen de 3 en de 10 keer zo hard omhoog.

  Trouwens, een betere site voor de indicatieve waarden van de Crypto’s is :

  http://coinmarketcap.com/

  • houtskool

   Goed verhaal ktm. Ik verwacht wel enige beweging in de ‘alts’ zodra de ¥ met 30% wordt gedevalueerd.

   • Dick S

    Ik vermoed dat je toch een heel sterk punt hebt houtskool, met dat ‘kraken’ van het systeem. In feite is het counterparty-risico hier het computersysteem en dat blijft. Geen computer of geen toegang tot een computer, geen Bitcoin. Waar ik nog steeds moeite mee heb is het feit dat een redelijk transparant betalingssysteem, want dat is de sterkte van Bitcoin or whatever, gelijk tot een valuta gebombardeerd wordt. Dat betekent net zo makkelijk dat het Swift systeem gebombardeerd kan worden tot een valuta, als men er maar een hoeveelheid Swifts aan vastkoppelt. En dat lijkt me wel erg simpel. Afspraken maken kunnen we allemaal, het is het nakomen van die afspraken, waar het in werkelijkheid om draait.

    • houtskool

     Vanuit het oogpunt van diversificatie zijn crypto’s een optie. Maar wel een zeer speculatieve.

  • Interceptor

   Bitcoin gaat het idd niet redden om meerdere redenen. Te grote blockchain, 51% attack ed. In het volgend interview uit 2011 met Gavin Andresen(Chief Scientist at the Bitcoin Foundation)wordt uitgelegd waarom Bitcoin het oa niet gaat redden(vanaf 0.20sec)..

   https://www.youtube.com/watch?v=S4fUjNCuo2U

   Peercoin is mijn absolute favoriet. Los van het feit dat Peercoin technisch zeer goed in elkaar zit denk ik dat Satoshi Nakamoto(de Bitcoin architect) dezelfde persoon is als Sunny King(de Peercoin architect).

   Het feit dat Ebay/Paypal, Bill Gates, Richard Brandson etc interesse hebben in Bitcoin wil voor mij al zeggen dat Bitcoin we een v2.0 gecentraliseerd bankwezen tegemoet kunnen zien.

   Check de onderstaande video en je koopt zeker geen Bitcoins meer

   https://www.youtube.com/watch?v=A2jx1TlkMBs

 • knowtoomuch

  En als u niet weet HOE je die ‘Alts’ kunt aankopen, nou, doe dat dan gewoon via mij heheh !

  http://www.mikroland.nl/bahlmann/KerKrypto3.html

  Eerlijk & vertrouwd.

  En kan ik tegelijkertijd wat van mijn ‘financiële schade’ weer compenseren door het verkopen van mijn kennis over dit onderwerp.

  De ‘Alts’ zijn sinds een maand wàànzinnig GOEDKOOP, omdat de Bitcoin van grofweg 650$ naar 400$ is gedaald de afgelopen 3 maanden ; de ‘Alts’ ijlen flink na in hun (tij-de-lij-ke !!!) waardedaling.

  Afijn, ge zoekt het anders maar lèkker uit 😉

  • Joe Banaan

   Goed idee om heel je hebben en houden op internet te gooien.
   Een dergelijke actie zal een hoop vertrouwen kweken bij je “klanten”.

   • knowtoomuch

    Klopt, had ik misschien niet moeten doen, maar GA maareens proberen Altcoins te kopen als leek. Succes !

    En ook ik heb moeten betalen om die kennis te bemachtigen ; ik wist er ook geen ene hol van t/m afgelopen december.

 • Ben het ermee dat de bitcoin iets kan veranderen, uiteindelijk sluit dat aan bij het idee van een wereldmunt maar dat kan lukken als er ook een mentaliteitswijziging komt. Hetzelfde fenomeen zie je bij de bitcoin, het basisidee mag dan nobel zijn en transformatie induceren, als het wordt gekaapt door speculanten dan mag je het idee in de schuif leggen en mist het zijn doel. Volgende keer beter.

 • Piet Pineut

  Sta zelf nog wantrouwend tegenover de Bitcoin. Stel dat ons fiat-geld-systeem inderdaad instort met alle chaos die daar bijhoort. Ik vrees dan dat de overheid met hun fikken aan het internet gaat graaien. Het is natuurlijk kinderlijk eenvoudig om de internetproviders onder toezicht te stellen waardoor wij met z’n allen verstoken raken van een vrij internetverkeer. Dag Bitcoin.

 • knowtoomuch

  Kijk anders even naar de grafische afbeelding van ‘ons’ fiatgeldysteem om 5min20sec va onderstaand doccie :

  http://www.youtube.com/watch?v=EqS66gGAVaA

  Die ‘omgekeerde pyramide’ ja 😉