Jim Rogers: ‘Enorme bearmarket op komst’

13

Jim Rogers is te gast bij Yahoo Finance en praat onder andere over de gevolgen op lange termijn door de Brexit. Hij verwacht een hele zware bearmarket in de komende jaren. Ook gaat hij in over de toekomst van Europa, de verkiezingen in de Verenigde Staten en de kredietbubbel in China. Ook laat hij weten dat hij verwacht dat als Trump de Amerikaanse verkiezingen wint, iedereen zich zorgen moet gaan maken, omdat een nieuwe oorlog dan zomaar zou kunnen uitbreken. Over goud is Jim Rogers momenteel neutraal. Hij verwacht dat de olieprijs een bodem heeft laten zien en hij belegd momenteel een deel van zijn vermogen in suiker, omdat hij hogere prijzen verwacht.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Harry

  Buiten het wederom ongefundeerd Trump bashen, is het een interesante kerel om naar te luisteren. BTW Hilly aan de powerknoppen is meer van wat we nu al jaren hebben moeten belijden. Wil je echt gefundeerde financiele informatie in combinatie met geschiedenis en echte (achter de schermen) verhalen lezen en dus geinformeerd zijn zoals geen ander… ga dan kijken op het blog van Martin Amrstrong. Hilly Clinton is tevens bang dat wanneer Trump het roer overneemt zij de lik ingaat. Geweldig al die mensen die maar blijven stemmen

  • Bartje

   Indien verkiezingen werkelijk wat te betekenen hadden waren zij allang afgeschaft.
   Het is een grote show.

 • carthago

  Short of long gaan doe je als je weet dat je de meute meekrijgt. Dit soort voorspellingen hebben een speculatief eigen belang, En Trump is nu eenmaal niet mals, maar heeft geen topcrimineel verleden zoals hellary. Dat kreng stuurt isis de eussr in.

 • bertus

  Waar is Jim Rogers eigenlijk werkelijk ongerust over, ik denk over z’n eigen vermogen en het welzijn van zijn familie.

  Het is in feite een duplo van Busch, maar dan in een ander jasje.
  Uiteindelijk zal hij op dezelfde brandstapel terecht komen.

  • pietertoupa

   @ Bertus , echt je doet Jim geen recht aan. Lees zijn boeken eens en luister naar zijn documentaires. Hij is echt het tegendeel van dhr Busch. Voor mij is Jim nog steeds een van de meest eerlijke recht door zee spekulanten die vaak duidellijk uitlegt hoe het systeem volledig is vastgelopen geheel volgens plan.

   • bertus

    Het gaat er mij niet om wat iemand zegt, maar wat hij werkelijk bedoeld.

 • Dre

  Jim Rogers on Oil, Gold and Why China Is a Buy

  The legendary investor is shorting U.S. stocks, buying the dollar and bullish on three frontier markets. http://www.barrons.com/articles/jim-rogers-on-oil-gold-and-why-china-is-a-buy-1473211563

 • DrM

  Op https://www.businessinsider.nl/gesprekken-tussen-deutsche-bank-en-amerikaanse-justitie-over-lagere-schikking-zijn-mislukt/ lees ik dat de besprekingen over de schikking tussen Deutsche Bank en de V.S. zouden zijn mislukt. Dit betekent nog meer onrust op de financiële markten de komende week!

 • billy

  Je hoort heeeeel vaak dat er een beurscrash komt door mensen zoals Rogers, Celente etc etc. Echter stijgt de beurs gewoon…en goud en zilver daalt tot op nivo van voor de brexit. Ik weet dat deze economie alles behalve gezond is door de rente consistent laag te houden en geld printen alsof er geen morgen is. Hoelang kan deze muppetshow nog doorgaan ????? Volgens mij heel lang …zolang de corrupte elite nog steeds de baas is over het fiat geldsysteem zal er niks veranderen. Zolang de mensenmassa niet in opstand komt zal er ook niks veranderen. De landen komen om in schulden…en de schuld per persoon wordt alleen maar groter. Er zullen alleen maar zaken veranderen als het overgrote deel vd mensenmassa in opstand komt, maar schijnbaar zie ik dit niet binnen afzienbare tijd gebeuren.

 • Johan van Vught

  Na alles wat over Hillary bekend is geworden zou het een ramp zijn als zij Obama zou opvolgen. Ze kan niet eens ontkennen dat ze op slinkse wijze haar politieke tegenstanders het zwijgen laat opleggen. Wat een vreselijk mens. En dan te bedenken dat de media zo pro-hillary zijn.
  Met haar aan roer offert ze europa op door ons in een oorlog met rusland te jagen!

  • bertus

   Het spel van de machtsblokken/elementen gaat nog even door, voordat er een uitbarsting volgt.

   En de volgzame massa kijkt erna en krijgt de raketten en granaten om de oren.

 • bertus

  Deze week werd het Nederlandse Tech bedrijf NXP over genomen door Foll com voor 43 miljard

  Wereldwijd 45000 werknemers, waarvan 2300 in Nederland.

  Wie gaat die overnameprijs van $ 1000 per werknemer in eigen zak steken?

  Al die werkuren van het personeel hebben NXP gemaakt tot de huidige overname kandidaat.

 • bertus

  Sorry, rekenfout.

  Wie gaat die overnameprijs van $ 1 miljoen per werknemer in eigen zak steken?