Peter Schiff: ‘Bitcoin is een hele grote bubbel’

8

In de Keiser Report heeft Max Keiser een gesprek met Peter Schiff. Het grootste deel van het interview gaat het over Bitcoin. Schiff is een groot aanhanger van goud, maar met cryptocurrencies wil hij niets te maken hebben. Volgens hem zal Bitcoin nooit gaan werken als geld en het is een asset waar puur en alleen in gespeculeerd wordt.

Peter ziet Crypto en Bitcoin meer als een digitale versie van fiat geld. Max probeert hem er nog van te overtuigen dat er weldegelijk fundamentele verschillen zijn, maar hij weet Schiff niet te overtuigen. Het is en blijft een bubbel, waar ik niet in zal investeren, aldus de goudgoeroe. Bekijk hieronder de video.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • edelweis

  lekker druk op de bif, he Koen.

  common sense is not so common anymore….

 • carthago

  Ik snap peter schiff wel , de goudkoorts eilt immers altijd door , dan zie je nooit alternatieven.Naar cryptocoins wordt alleen naar de waarde van de ondersteunende munt als wissel gekeken, de blockchain technologie erachter is oneindig veel meer dan dat en onuitputtelijk bruikbaar zonder tussenkomst van banksters en overheden.

  • edelweis

   Wat voor goeds is er in de technologie te vinden zonder electriciteit, wanneer de boel in elkaar klapt of door het altijd beschikbare vetorecht van de status quo wordt uitgesproken?
   Zit je dan met je coins , veilig op je computertje die je niet meer aankrijgt. En heel internet plat.

   Greed is a bitch that will spit you in the face.

   Voor mezelf heb ik t meer op het voorzien in mijn basisbehoeften, eten (eigen kweek) , water en onderdak. Lowtech en tastbaar. PLUS een klein beetje goud en zilver als ruilmiddel fysiek in mijn handen, al millenia bewezen.

   De digitale wereld is een illusie. Sterker nog, deze wereld blijkt de mensen eerder dommer te maken dan slimmer. Alle (a)sociale media te spijt. En mentale armoede is t begin van fysieke armoede.

   • carthago

    Ik weet het , zelfs in het donker geeft goud nog licht,maar kun je het ook nog niet eten.

    • Pieter

     @ ja dat zeggen ze altijd goud kan je niet eten maar die papieren euro,s
     smaken ook niet zo lekker vooral als ze al wat ouder zijn. Ik las onlangs een frappante uitspraak van een blogger hij schreef: ja de crypto,s doen het waanzinnig goed kan je nagaan hoe waardeloos de fiat munten usd , euro nu wel niet zijn. Blockchain is zonder meer erg intressant maar met nu al meer dan 1200 crypto,s is er toch al flink sprake van inflatie. Het is wel een leuk casino daar niet van!

     • Tempe

      Kies uit de belangrijkste cryptos en je word er rijker van echt, bitcoin litecoin ethereum deze doen je portemonnee dikker worden, wel geduld hebben af en toe.Bij crashen kopen, bij hoog verkopen, of swappen in je wallet met shapeshift.Nog even en ik heb mijn inleg van over de 10.000 euro terug vanaf 15 mei begonnen!Wat ik kan kunnen jullie ook.

 • Tempe

  Altijd open staan voor andere mogelijkheden zo heb ik geleerd van het leven.Van alles wat nemen
  goud zilver cryptos, en your golden.Het internet kan eraf gaan jaja maar het gaat weer aan hoor, soepel zijn jongens van alles wat nemen.Zo jammer als je het niet begrijpt.We worden trouwens allemaal beter van de cryptos, doe maar je huiswerk, enfin als het fiat geld niet meer werkt moet je er toch aan geloven, dus ga nu rijk worden en stap nu ook in de cryptos.

 • Flader

  Ooit zal Bitcoint verdampen tot niks. En dan is niemand aansprakelijk. 🙂