Willem Middelkoop interviewt Lex Hoogduin

21

In het interview met Middelkoop spreekt Hoogduin zich uit over het “verkeerde” QE beleid van de ECB. Het loslaten van de goudstandaard is in zijn ogen de oorsprong van de economische crisis. Dat daar internationaal nog steeds onvoldoende besef voor is, stelt hem somber. “QE is geen oplossing maar een onderdeel van het probleem”, zegt hij. Ook gelooft hij dat een cyberaanval op het financiële systeem een reële, wereldwijde bedreiging vormt. Verder gaat het over de opvolging van Nout Wellink, de Oostenrijkse school versus de dominantie van de Chicago School of Economics, de dreiging van sociale onrust en een Global Monetary Reset. Bron: CafeWeltschmerz.nl

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter6Share on LinkedIn4

Over deze schrijver

Berichten van externe websites en andere bronnen.

 • Dick S

  Zo, dat was een leuke discussie.

  • Madman

   Ja, en alles perfect ON topic!

   Gezellig he, vakantieman! 🙂

 • houtskool

  Lex is CEO bij een clearing house? Waardoor ‘risico’ (counterparty risk) wordt weggenomen bij groot zakelijke banken? Waardoor die banken meer risico nemen? Hmmm…

  En wie vult de kas van het clearing house als het fout gaat? Juist ja.

  Bij transacties hoort risico; zonder hel geen christendom, enkel heilige boontjes. Afijn, verder luisteren maar naar het centraal bestuur aka TBTF.

  • houtskool

   Laatste 10 min. waren goed. Lex ziet ook een reset in de (nabije) toekomst. 2 tot 3 jaar voordat Japan opblaast, de rest volgt. Politiek is er vooralsnog geen ruimte om 1 wereld centrale bank op te zetten, en da’s maar goed ook, een handvol technocraten die wereldwijd de koopkracht gaan herverdelen? Duh, liever niet. Gooi het anker maar weer uit, heheh…

   En een trillion dollar coin ain’t gonna work biflaten.

   • pietertoupa

    Hallo Houts: we hebben toch al een wereld centrale Bank in Basel BIS genaamd , alles centraal gepland zodat het geld/winsten direct vloeien naar kleine elite die het beste met het volk voorheeft, oorlog dat is ook een van hun super giga winstgevende projecten en ze zijn daar erg aktief mee laatste 100 jaar sinds oprichting van de Fed

    • Madman

     Discussies over de film hebben de film nog nooit veranderd 🙂

    • houtskool

     Klopt, niet iedereen echter luistert naar de BIS. Nog niet…

  • Dick S

   Het clearing instituut wat Hoogduyn bedoelt is geen clearing house in de echte zin van het woord. Zijn clearing instituut matched financiële producten en niet de echte economie en daar nou juist ligt de ware betekenis van een clearing house. In de echte economie ga je failliet als je niet aan je verplichtingen voldoet.

   • houtskool

    Wat m’neer Hoogduin voorzit, Dick, is mijns insziens slechts een waterige poging tot het elimineren van counterparty risk. En dus een ordinaire extensie van ‘meer van hetzelfde’.

    Period.

    • Dick S

     Daarom is het des te opvallender wat hij in die laatste 10 minuten zegt. In feite geeft hij aan omdat hij sinds een aantal jaar meer openstaat voor de Oostenrijkse School (Scholen) die hoge positie bij DNB is misgelopen. Dat zijn huidige werkkring daar niet helemaal mee overeenstemt is natuurlijk van een heel andere orde. Over Hoogduin zelf heb ik nog geen mening, daarvoor heb ik te weinig van hem gehoord. Twijfel over bepaalde zaken is goed, zelfs bij professoren.
     Iets wat me verder nogal aansprak waren zijn opmerkingen over de economische modellen. Daarover heb ik inmiddels wel voldoende over gezegd, dacht ik zo. Veel van die modellen zijn m.i. ook onzin en er wordt van veel teveel bedachte axioma’s uitgegaan. En één van die bedenksels is m.i. dat geld een afspraak is. En een bedenksel is nog geen axioma. Het is geen afspraak, het is opgelegd in de vorm van wettig betaalmiddel en nog een stap verder 1 wereldreservemunt, dat in tegenstelling tot fysiek goud en dat werkt natuurlijk een NWO in de hand. Maar velen zullen het hier niet met me eens zijn, dat ben ik me best bewust. En dan komen al gauw termen als ‘terug naar de Middeleeuwen’ om de hoek kijken. En min of meer verklaart dat ook jouw interpretatie van clearing instituut als zijnde een clearing house, wat toch echt wel wat anders is en dat clearing house stamt voor zover ik weet inderdaad pas echt op grotere schaal sinds die Middeleeuwen. Lees de ‘Second best story ever told’ van prof. Fekete maar eens uit ik meen 2002. Ooit was ik van plan deze in vertaling met hier en daar wat commentaar op Biflatie te plaatsen. En ik durf haast te wedden dat Hoogduin dit ook nog nooit gelezen heeft.

 • houtskool

  De Nasdaq lag 2 uur plat, jah, jezus man, omdat de koersen kelderden is het bewust plat gelegd. Dat was geen hack.

 • bertus

  Lex Hoogduin is reeds ingesponnen in het Financiële QE systeem.
  Hij lijkt er een goed belegde boterham mee te verdienen.

  Hij schijnt bepaalde Oostenrijkse principes na te streven,maar zal pas ontwaken als de dam is door gebroken.

 • Thijs

  Prima stuk, dit moet men uitzenden op de n
  nationale t.v. zonder reclame. Steken mensen ook nog wat op!

 • Martin K.

  Fijn dat er nog wetenschappers zijn die zich zorgen maken over de huidige koers van de ECB!

 • Madman

  Ik hoop dat dit ontopic genoeg is…

  http://putlocker.is/watch-i-am-2010-online-free-putlocker.html

  Blijkt ineens dat concurrentie toch niet voor apen is! 🙂

 • DrM

  Op http://www.rtlz.nl/opinie/column/willem-middelkoop/nieuw-de-financieel-economische-oorlog lees ik een bijdrage van Willem Middelkoop over de financieel-economische oorlog, “Nieuw: de financieel-economische oorlog”.

 • DrM

  Op http://raptureready.com/soap2/snyder19.html lees ik het volgende:

  “Russia Is Going to Pass a Law Formally Dumping the U.S. Dollar”

 • marcel 1

  Wat denken jullie de laatste tijd van de goudprijs [papierpulpmanipulatie ]?

 • Dreq