‘Zet uw geld om in goud of leer tuinieren’

29

Ruben Munsterman en Arno Wellens gaan in gesprek voor Cafe Weltschmerz.

“Oh ja, de eurocrisis. Bijna vergeten. Dat Rutte ‘sorry’ zei over ‘geen cent meer naar de Grieken’ betekent niet dat al onze monetaire kopzorgen nu verleden tijd zijn, zo werken die dingen niet. Het ontbreekt in de eurozone aan het gevoel van solidariteit dat nodig is om het project te laten slagen. Daarom gaat het mislukken, wat geen wens is maar een constatering. Het beste van je kan doen? VAn het geld dat je hebt goud kopen of leren tuinieren en zelfvoorzienend worden.

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Rinus57

  Goud kopen is van alle jaren , het lijkt wel op een 8 baan met ups en downs .
  Vervelend is wel dat het georkestreerd word en de beurs is daar debet aan .
  Vandaag in het groen met de pijl omhoog en morgen diep rood met de pijl omlaag .
  Belangrijker is de FED met zijn rente , zodra Yellen maar een ooglid optilt in die richting om de rente iets te doen stijgen reageert de belegger direct in grondstoffen en vooral het goud .
  Mij lijkt dat iets te nerveus om nu al achter goud aan te hollen .
  Er zijn te veel prikkels in de markt die ons doen wachten om toe te slaan , gedacht kan worden aan inflatie , het zwarte goud ( olie ) of een nieuwe instortende banken sector .
  Het monetaire stelsel is in feite failliet en cash word steeds meer en meer ingeperkt .
  Dat is nu precies de verkeerde richting die de geld trein heeft gekozen , instappen en handelen zonder cash doet het goud in de hoek gooien .
  Het Trump effect lijkt uitgeblust dus voor velen komt het moestuintje in zicht .

 • carthago

  Zo vond ik laatst in mijn tuin bij graafwerkzaamheden voor een nieuwe struik, een grote pot met goud.Ik wist echter al wel dat in mijn huis ooit een kennis van prins pils heeft gewoond,dat heet tegenwoordig voorkennis. Dus ik hou het voorlopig bij tuinieren.

 • Madman

  tuinieren is een wetenschap, neem dat van me aan.

  Maar dat terzijde.
  Hier een leuk weekendkado:

  https://www.youtube.com/watch?v=7YdwTfQWtTE

  • Madman

   Nog een overpeinzing voor in t weekend:

   Waarom? Is dat een goeie vraag?
   Volgens de bijbel is er op aarde gaande een strijdvraag tussen god en satan.

   Maar wat heb ik daar mee te maken dan? Waarom moet ik daar onder lijden?
   Ik wil gewoon mijn leven leven.

   Dit zegt de ongelovige, geconditioneerd door anti geloof, de gelovige zegt t omgekeerde omdat hij geconditioneerd gelooft.

   Alles is ijdelheid

   http://spiritueleteksten.nl/jodendom-en-joodse-wijsheid/prediker-1-en-2-alles-is-ijdelheid-en-najagen-van-wind-lucht-en-leegte-er-is-niets-nieuws-onder-de-zon/

   Het is t onbesef van onze potentie als mens….. Wat je in de hemel krijgt is a penny for your thoughts. En hier op aarde komt t er op aan , hier gaat t erom, hoeveel
   moeite je er wilt in stoppen. Fysiek.

   Het is een beetje als wedstrijdzwemmen in dikke stroop, hehehe.

   • Madman

    Kom er in, Houts

    • houtskool

     Gij zijt een zeikerd.

     Tussen god en satan is slechts plaats voor gelovigen.

     Dacht dat je vrij was.

     • Madman

      hahaha, vrij zijn betekent je geest voor alles open houden.

 • Madman
 • houtskool

  Het ontbreekt in de reurozone aan gevoel van solidariteit om het ‘project’ te laten slagen ?!?

  Ik ben godverdomme geen ‘project’

  DUS zal het ook niet slagen, you fucking statist

  Afijn, als tribalist keur ik wel meer af.

  • Madman

   tribalist? leg uit

   • houtskool

    In wezen heeft fiat ‘geld’ ons afgehouden van tribaal gedrag, groei en ‘prosperity’ geeft vrede en verdraagzaamheid. We zijn gecultiveerd, in veel gevallen zelfs gehospitaliseerd. Zodra de ‘fogs of fiat’ niet langer de illusie van groei kan bewerkstelligen komt het aloude tribale gedrag weer naar boven. Oog om oog, tand om tand.

    Alle beetjes helpen zei de mug. En deed een plasje in de zee.

    Waarmee ik wil zeggen dat ons huidige surplus energie systeem is verlengd langs creatie van valuta’s door schuld op schuld, en slechts een blip is langs de curve.

    Zodra de jit supply lines gebreken gaan vertonen is tribaal gedrag binnen 2x 24 uur de nieuwe norm.

    En is de tribalist weer thuis.

 • Martin K.

  De hele Europese Unie en hun kindje de EURO zijn opgezet om globaliseren (lees verarmen van de gewone burgers) mogelijk te maken, danwel een stuk eenvoudiger te maken. Drempels tussen de verschillende landen zijn weggenomen, waardoor een exodus van arbeiders tot stand is gebracht. De arbeiders van de arme staten (Polen etc.) gaan massaal emigreren naar de rijkere staten (Duitsland, Nederland etc.), om daar werk te zoeken wat beter betaald, gevolg hiervan is dat de salarissen onder druk komen te staan en autochtonen bevolking werkloos wordt.
  De rijkere staten krijgen dus te maken met meer werkloosheid en armoede, vanwege deze exodus. Wie profiteert hier nu van ? Ja, dat is de elite, de eigenaren van de industrie, landbouwbedrijven ofwel de rijke burgers. Dat is opzich niet vreemd, want die rijke burgers en elite maken de dienst uit en dit is precies wat ze willen. Het verdienmodel neemt toe en ze worden steeds rijker, hoera!
  Bankiers behoren tot de elite en doen hier graag aan mee, het bekende zakkenvullen. Dit spel kan nog jaren voortwoekeren!
  Wat kunnen we in de toekomst verwachten…angstverhalen van doemdenkers (er zijn er heel veel), tot heden heeft dat niets opgeleverd. De Euro bestaat nog steeds en Goud is niet echt in prijs gestegen. De laatste verkiezingen hebben het overduidelijk gemaakt, er veranderd helemaal niks en schulden zijn luchtkastelen, die kunnen met een pennenstreek verdwijnen.
  Nee, U kan rustig achterover leunen, sowhat dat U AOW pas op 68 jaar ingaat, pak je daarvoor toch 3 jaartjes WW. Laat die doemdenkers maar moeilijk doen, profiteer van de situatie en lach.
  Ach, en als de EURO instort, sowhat hij die niets heeft kan niets verliezen.
  Pas als een politieke omwenteling komt wordt het oppassen, maar dat gaat nog wel tien jaar duren. Dan kunnen we altijd nog vluchten, naar een land waar we alles gratis krijgen.
  Voorlopig schijnt de zon en kan ik weer van de dag genieten, zonder zorgen over later of angst iets te verliezen…hahahahahaha.

  • houtskool

   Heeft u zich verdiept in de precaire situatie waarin het fundament van ons huidige systeem zich bevindt, as we speak? Namelijk energie. Betaalbare energie.

   Neen?

   Mag ik suggereren dat u dat wel gaat doen? Ter voorkoming van nutteloos commentaar bijvoorbeeld.

  • Fijko

   3 jaartjes ww pakken? Ik ben een ZZPer met geen inkomen meer. Ik ben 64 en kan het bekijken. Niks ww of uitkering. Ik betaal dus nu ook geen belasting meer op inkomen! Maar ik heb ook niets meer te besteden. Ik draag niets meer bij aan de economie en ben nu per definitie overbodig. Waar is hier de nooduitgang?

 • Bartje

  Voor enige weken terug was er te lezen op Russia-Insider dat Rusland per 1 juli as al zijn nog openstaande schulden aan banken behorend tot het IMF en Wereldbank gaat aflossen om zo te bereiken dat het land geen bemoeienis en rekening hoeft te houden met deze instellingen.
  Dit voornemen geeft ernstige onrust op de financiële markt mede omdat China geen Staatspapier meer accepteert van de VS.
  Dat de Euro maar ook de Dollar op het randje staan om in de afgrond te donderen is wel duidelijk.
  Dat Rusland, China en India afspreken om hun handel in Juen of goud af te handelen heeft er ook mee te maken.
  Maar wat nog belangrijker schijnt te zijn dat per 1 juli as Rusland losstaat van de Amerikaanse FED heeft voor het westen heeeeeeel groooote gevolgen omdat tot heden feitelijk het westen 30% van Russische bodemschatten tot haar eigendom mocht rekenen is plots ook verdwenen.
  Dat de troepenopbouw in de EU door de NATO niet een oefening is maar duidelijk een dreigement naar Rusland dat zij moeten blijven luisteren naar de Joodse Lobby in NewYork en Tel Aviv maar helaas dat gaan zij niet doen.
  Grappig vond ik wel dat een 6 tal oude Ty-95 de Beer een heel radarsysteem lamleggen door er achter te gaan vliegen en die oude turboprops kunnen maar even 36 uur in de lucht blijven en tanken doen zij in Marokko, met geld is alles te koop.
  Afwachten en dagen tellen denk ik zo, het zal mijn tijd wel duren.

 • J. Krekel
 • Bastiaan van Stapelberg

  Dit r ik al 15 jaar voorlopig iedere maand 80 miljard erbij. Zuid Europa die zich kapot lacht. Domme Nederlanders en Duitsers werken to 70 jaar en met de euro gaat het gewoon goed. Er is helemaal niets uitgekomen dat de euro zou vallen.

  • Adriaantje

   Jaja, Bastiaan, in een nepsysteem opgezet door een groepje satanistische psychopaten, die alle controlemiddelen in handen hebben hoef je niet veel verandering te verwachten.
   Mix daarbij in een massa schapen, van kleins af aan opgebracht om te dienen, bang gemaakt en daardoor te angstig/gehersenspoeld/laf om verzet te bieden, en voila.

   Neem een lekkere zeeuwse bolus mee een bak koffie, en verbaas je over t resultaat.

   Geboren worden, slaven en doodgaan. Het werkepos ten top.

   • Bastiaan van Stapelberg

    Ja het is wel zo.

    • Adriaantje

     ja, jongen, t is, t was en t zal zijn. Enige wat je kunt doen, is er zelf zo weinig mogelijk aan meedoen, in alle opzichten mogelijk.

 • Oleoleoleoleeeee
 • madman

  vrijheid is niet te vinden in kopieren, maar in originaliteit, vraag t aan moeder aarde….

  https://www.youtube.com/watch?v=Nxd05Ab6Nhc

  • madman

   De illusie spuien is dan ook graag wat working class heroes doen in onwetendheid,

   https://www.youtube.com/watch

   Trekkies, ghostheads, cowboys or cowgirls.

   Maar alle illusies zullen zich toch aan de private bankers moeten conformeren, als koeien in de wei. Met hoedje of zonder.

   Graaf dieper, Use the internet.
   Working Class Hero-…

 • madman

  Voor markje en alle andere politiekers en bankiees op deze wereld….

  https://www.youtube.com/watch?v=zucqC06dp5E

  en das goud

 • hillbilly
 • Madman

  Als je dan toch wilt gaan tuinieren doe t dan goed.
  In belang van mens EN cultuur. Permacultuur.

  https://www.youtube.com/watch?v=VsPCY05nM78