Over de verborgen werkloosheid in Nederland

4

Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte vorige week dat de werkloosheid in Nederland voor het eerst sinds de zomer van 2011 weer onder de 5% gedaald is. Dat lijkt misschien goed nieuws, maar achter deze cijfers gaat een enorme verborgen werkloosheid schuil. Volgens de officiële statistieken waren er in juni 446.000 personen werkloos, maar wat de cijfers niet vertellen is dat veel Nederlanders beneden hun opleidingsniveau werken of veel minder uren kunnen maken dan ze eigenlijk zouden willen.

Flexwerk en deeltijdwerk

De laatste jaren hebben meer mensen inderdaad een baan kunnen vinden, maar dat zijn lang niet altijd fulltime banen waar je een huishouden mee kunt onderhouden. En dat geeft een vertekening van het werkloosheidscijfer, omdat ook mensen met parttime banen en oproepkrachten die maar een paar uur per week werken volledig als werkende worden meegenomen. Alle Nederlanders die tijdens de crisis werkloos zijn geraakt en die nu een paar uur per week werken zijn volgens de cijfers niet meer werkloos, maar achter dit cijfer schuilt wel een toenemende armoede. Lees meer op Geotrendlines.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn23

Over deze schrijver

Berichten van externe websites en andere bronnen.

 • weslie

  bla bla, dibladiblaaaaaaaaahhhh

  https://www.youtube.com/watch?v=ic1ZrI7bYKQ

 • aambei

  En als je werk heb kan je tegen een slaven uurloon werken…en eind vd maand hou je weinig tot niets over ..als je ziet hoe de inkomensontwikkeling zich ontwikkelt vd mensen op de werkvloer tov vd mensen die zichzelf Ceo / directie/directeur noemen dan wordt je daar kotsmisselijk van. Je werkt voor een schijntje…

 • Johan van Vught

  Werkeloosheid cijfers en inflatie cijfers zijn de meest gemanipuleerde cijfers die er bestaan. In de regel kun je beter aannemen dat het tegenovergestelde waar is van wat cijfers zouden moeten aantonen!

 • carthago

  Werkeloosheidscijfers zijn het meest lugubere fakenieuws.
  In de bijstand zitten 600 000 mensen ,zonder werk dus,waarvan 500 000 allochtoon,iek liever niet werken want nederlander werkt hard voor mij,iek geen zin ,iek nieks versjtaan,iek jouw moeder doodmaken als iek moet werken gaan, baissjjtand beter.Deze 600 000 worden niet opgeteld bij de ‘werkeloosheidscijfers’ want pvv natuurlijk, groeicijfers .,bureau statistiek baantjes etc.
  De ww aanvragen dalen alleen maar omdat na drie jaar de meute doorstroomt naar de bijsjtand.Ik bedoel maar,de kaalplukkerij van de werkenden stopt niet met een daling van de ww cijfers.Drain the swamp,drain the cijfertjes,drain the msm.