Australië heeft meest transparante vastgoedmarkt

0

Australië heeft in 2010 de meest transparante vastgoedmarkt. Dit blijkt uit de 2010 Commercial Real Estate Transparency Index die door Jones Lang LaSalle en LaSalle Investment Management is gepresenteerd. In de afgelopen twee jaar is de gemiddelde verbetering in vastgoedtransparantie op de geïndexeerde 81 markten gehalveerd vergeleken met de perioden 2006-2008 en 2004-2006.

Wereldwijd vertoont een derde van de markten geen verandering of zelfs een verslechtering. Toch is er een aantal lichtpuntjes. Zo laat de transparantie van de onroerendgoedsector in de meeste landen een bescheiden verbetering zien.

Van de vijftien grootste stijgers bevinden zich er negen in Europa en zes in Asia Pasific. In Turkije verbetert de transparantie het meest. Ook in China, Indië, Polen, Portugal, Roemenië, Griekenland en Hongarije is vooruitgang geboekt. Daling in transparantie werd geregistreerd in Pakistan, Koeweit, Venezuela, Dubai en Bahrein.

Canada, de voormalige koploper, is gezakt naar de tweede plaats. Het Verenigd Koninkrijk steeg in de index naar de derde plaats. Nederland heeft wat betreft transparantie dezelfde score als in de periode 2006-2008. Ondanks een gelijkblijvende score, is de relatieve positie van Nederland op de index gedaald van de vijfde naar de negende plaats. Andere landen hebben relatief meer progressie geboekt, terwijl Nederland stabiel bleef.

Via: Vastgoedmarkt