Avondklok: draait anarchie de klok terug?

Wie had gedacht dat de sociale onrust in Nederland zo uit de hand zou lopen bij de invoering van de Avondklok. Ik schrijf het woord bewust met hoofdletter A omdat het een zeer beladen woord is. Vooral bij onze senioren die WOII hebben meegemaakt. Ik denk dat een groot deel van de NL-bevolking niet door heeft wat de exacte betekenis is van het begrip Avondklok. Via sociale media komen dan grappige plaatjes voorbij. Oké, we houden de humor er in maar vergeet niet de ernstige situatie waar we momenteel in verkeren. Daar wordt verschillend over gedacht, zoals blijkt uit ontelbare reacties op Twitter en de mainstream media.

Hollandse welvaart, toch?

Iedereen heeft een mening over de rellen. Het zijn criminelen, wappies, losgeslagen idioten en zieke geesten. Stel dat het zo is, dan zijn we als natie wel heel diep gevallen. Dan zijn onze grote steden overbevolkt met slechte mensen. Dat is toch om je rot te schrikken? Dat er zoveel mensen, vooral jongeren, de straat opgaan als een paar oproerkraaiers via appgroepen en Facebook oproepen om te gaan rellen. Het begint met tientallen jongeren en zwelt snel aan tot een menigte van honderden tot wel duizend relschoppers. Van hooligans tot meelopers en uiteraard de pers. Het is een massahysterie en bereikt de overtreffende trap als groepen jongeren aan het plunderen slaan. Wie had dit verwacht in een vredig polderlandje, heel Europa kijkt naar ons. De Hollandse polder, waar alles koek en ei was. Waar het geld rondtolt in een westerse sociale verzorgingsstaat. De maakbare samenleving, het ideaal van menig politicus. Geef het volk brood en spelen. Wie denkt dat we in de ideale welvaartstaat vertoeven die leeft onder een steen en kijkt alleen naar de gezapige programma’s van de (staats)omroep.

Babylonische spraakverwarring

Niet iedereen neemt een kijkje op de alternatieve online-media. Dat kost enige moeite want je moet even zoeken naar de onafhankelijke (nieuws)websites of Youtubekanalen waar enthousiaste interviewers de juiste vragen stellen aan onafhankelijke wetenschappers die een eerlijk verhaal vertellen. Het is oppassen om niet verstrikt te raken in fakenieuws en complottheorieën, de nieuwe plaag in deze 21ste eeuw. Daarom haken mensen af op Facebook en Twitter, maar ook door censuur. We worden bestookt met desinformatie waardoor mensen in de war raken. Er waaien kreten als wappies, virusgekkies, complotdenkers en anti-vaxxers voorbij, en voor je het weet ben je een wappie als je een tikkie anders denkt dan de heersende opvatting dat we gedomineerd worden door een pandemie. Het lijkt wel een pandemische hysterie die overgaat in een Babylonische spraakverwarring. 

Aanval op het gezag

Ik heb geleerd om zelfstandig te denken en niet slaafs te geloven dat de overheid het beste met me voor heeft. De overheid is een verzamelnaam voor onze staatsrechtelijke organen die orde en gezag handhaven met aan het hoofd een aangestelde democratische(?) regering wat geen garantie is voor een levenslange bescherming. Bij vrede en voorspoed zijn we geneigd om de overheid slaafs te volgen als er economische groei is en maatschappelijk welzijn. Echter bestaan er conjunctuurschommelingen die de boel in de war kunnen schoppen. Ook andere invloeden, zoals cyclische bewegingen in klimaat en natuur kan de overheid niet sturen. Daarom loopt de overheid altijd achter de feiten aan. Daar kunnen “ze” niets aan doen, omdat de gevolgen pas mettertijd zichtbaar en voelbaar worden. Dan komt het moment dat het bestuur wordt bekritiseerd, en nog erger, wordt aangevallen.

Epidemieën komen en gaan

Dan is het te laat, de revolutie is ingezet en kan niet worden terug gedraaid. De sturing is weg en het kompas is defect. Het schip is stuurloos. Kapitein Rutte en stuurman de Jonge voelden zich genoodzaakt diepgaande maatregelen in te voeren. Dat moest snel en overdonderde de samenleving. Als na verloop van tijd geen verbetering zichtbaar is wordt de massa onrustig. Een logisch proces en onbestuurbaar omdat de emotie regeert. De angst om geveld te worden door een virus dat de samenleving zou kunnen decimeren. Althans, zo was de eerste boodschap van de almachtige WHO die waakt over onze gezondheid. Het uitdunnen van de samenleving valt echter mee door een groot aantal maatregelen zoals de anderhalve meter samenleving en de bewustmaking van de grote besmettelijkheid van het coronavirus. Als gedrag wordt aanpast en mensen met symptomen afstand houden van de zwakkeren dan zou er voldoende controle moeten zijn. Dan is de mortaliteit weliswaar hoger dan normaal maar m.i. acceptabel in het kader van de ethische discussie dat een mens sterfelijk is, en dat epidemieën soms voorkomen.

Complotdenken

Door de technologische vooruitgang beschikken we over een multinationale farmaceutische industrie(Big Farma). Dat hoeft geen reden te zijn om de mens te maken tot een kunstmatig geïnsemineerd wezen dat zijn eigen weerbaarheid vervangt door kunstige weerbaarheid middels vaccinatie. Medische wetenschap is prima maar de mens afhankelijk maken van intelligente technologieën en voorbereiden op de robotmens die infectieziektes kunstmatig de baas is wordt een nieuw tijdperk waarover we in discussie moeten. Niet laten opdringen door de commerciële Big Farma. Nu ben ik dus een complotdenker want ik loop vooruit op iets wat nog niet is. Of toch wel? Ik twijfel, ben toe aan een bak koffie.

Welkom in de Arena

“We gaan koffiedrinken,” is de nieuwe kreet onder de reljeugd. Daarmee roepen ze op om ‘braaf’ een kop koffie te gaan drinken in de stad. Daar waar winkels en horeca zijn gesloten. Het studentencafé voor sociale ontmoetingen is dicht. Culturele evenementen zijn afgelast, scholen gesloten, en noem maar op. Teveel beperkingen die ons weerhouden een sociaal dier te zijn. Laat dan maar het woordje sociaal er voor weg. Hoe vreemd is het dan dat geraakte jongeren asociaal gedrag gaan vertonen. Dat mensen als beesten tekeer gaan. Dat de ingezette neergaande spiraal wordt versterkt door elkaar de vernieling in te helpen. Dat ondernemers nog eerder het bijltje er bij neer gooien. Voor de liefhebbers van spanning en sensatie, en de hooligans, hebben we nieuw vermaak. Niet op de tribunes in de voetbalstadions maar gewoon in de stad. Toegang gratis, na 21:00 uur kost een “kaartje” 95 euro. Thuisblijvers ontvangen de beelden gratis via Twitter en de media. Welkom in de Arena.

GW

5 reacties

 1. Goed gezien, Gerrit!
  Alhoewel demonstreren en relschoppen niet bij mij past, voel ik wel mee met de demonstranten. Als onze vrijheden zijn afgepakt. Als dit gebeurd in een ver weg gelegen land worden deze mensen “vrijheidsstrijders” door de NOS genoemd . In eigen land heten ze “reljeugd”. Een prachtig voorbeeld van hoe het nieuws wordt geframed…
  Laten we eerlijk zijn.. ik steun de demonstranten van harte.

 2. Netjes verwoord Gerrit. Maar vergeet één ding niet dat wat er nu gebeurd is door de zogenaamde elite keurig gepland. Creëer eerst chaos, werkloosheid, armoede, honger en de reddende engel is de NWO, waarin de gerobotiseerde en uitgedunde mens de slaaf mag zijn van de 1%.
  Deze pandemie is de voorloper om de vrijheid die we gewend waren te beteugelen.
  De vaccinaties dienen voor de uitdunning en zullen nog wel een tijd doorgaan. Er zijn genoeg wetenschappers, medici, die heel andere informatie hierover geven dan MSM. Die geeft alleen de staatspropaganda door en de overige info wordt gecensureerd.
  Het is geen wonder dat het volk de beperkingen zat wordt. Ik verafschuw geweld, maar als ik zie hoe door de politie opgetreden wordt, dan schrik ik ervan. De politiestaat DDR 2.0 is er al. Kijk wat er in A,Dam gebeurde, terwijl Halsema met 5000 man er wel mocht staan zonder mondkapje.
  En wat te denken van de Romeo,s, die in opdracht van de staat rotzooi trappen en dan kan de schuld bij de vreedzame burger neergelegd worden.
  Denk aan het boerenprotest in Den Haag. Hiervan zijn beelden.
  Des te gemakkelijker is het voor de regering om straks de militairen tegen het eigen volk in te zetten. Walgelijk. Wat een wereld, was een toekomst voor ons, onze kinderen en kleinkinderen???

 3. t is heel simpel..

  wanneer alle middelen tot protest binnen de ‘beschaafde’ grenzen van de zogenaamde democratie verboden worden , blijft er maar 1 ding over, fysiek geweld.

  nie meer en nie minder

 4. In één woord:. Wanbeleid.

  – Subsidieert ondernemersrisico,
  – Maakt demonstraties tot veldslagen,
  – een crisis tot oorlog.
  – de zinloosheid en radeloosheid tot kompas,
  – ontmaskert onkunde, misleiding en falen.

  Landen met de strengste en langste lockdowns bereiken het hoogste aantal sterfgevallen.

  Avondklok als angstinstrument. Draagt niets bij aan een betere bescherming; ontneemt mensen rechteloos en redeloos hun vrijheid.

  Protestbijeenkomsten escaleren door de gummiknuppel tot rellen.

  Zelden was de machteloosheid van de macht zo duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.