Azië profiteert van volatiliteit Edelmetalen

Uit recente cijfers blijkt dat er vooral in Azië gebruik is gemaakt van de prijsdaling van de edelmetalen. Volgens GoldCore steeg de vraag naar fysiek goud en zilver in China en India fors na 29 februari. In de afgelopen dagen is er 238.674 troy ounce aan de Goud ETF toegevoegd, waardoor het totaal op een recordhoogte van 70,76 miljoen troy ounce is uitgekomen.

Maar niet alleen de dagen na de speech van Bernanke werd er geprofiteerd van de prijsdalingen op de edelmetalenmarkt. Toen goud woensdag 7 maart door de 1.700 dollar per ounce zakte, werd er volgens een handelaar in Londen, waar de LBMA zich bevindt, diezelfde middag nog 40 metrische ton goud besteld door partijen die massale orders hadden opgestapeld onder de 1.680 dollar. Lees verder op Goudvergelijken.nl

6 reacties

 1. Natuurlijk kopen China & India alle ‘lows’ ; [u]na[/u] het vermijden (=uitstellen) van de (inmiddels onvermijdelijke) ineenstorting van het vertrouwen van de wereldwijde massa in de $ en de € door de (K-)Fed en de (K-)ECB, is dit welbeschouwd het [u]tweede doel [/u] : edelmetalen (=ècht geld, zeker in tijden van crises) tegen afbraakprijzen aan ‘de westerse tegenhanger’ uit te leveren.
  Logisch.
  Kijk, ‘De Families’ volgen tenminste hun Protocollekes, al was het maar die van de ‘Wijzen’ van Zion … toch ?
  Lange termijnvisie is nooit ècht besteed geweest aan ‘het vee’ ; zolang er maar nog wat groene sprietjes op het weiland staan, wanen we ons helemaal veilig, niet ? Dabbedoelik …

  En kijk, als je als K-clubje ‘je (westerse) basis’ verraadt, wel, doe het dan meteen goed, zeker gezien het feit dat je TOCH alle economiën/continenten volmaakt onder controle hebt, en het je wèrkelijke doel van begin af aan was om het Westen in een staat van (gecontroleerde) anarchie aan zichzelf over te leveren. Toch ?
  Maar dit terzijde.

  Bijgevoegd een artikel wat de bittere ernst van de (zeer nabije) situatie in het Europa aangeeft : geen olie, geen goud en zèlfs …. geen wapens …

  In de VS zijn ‘ze’ inmiddels ook al bijna zo ver, al hebben ‘ze’ er een eeuwtje of zo langer over gedaan …

  Samengevat : Western People ; [u]The Perfect Sheeple ! ! ![/u]

  Ja-ja ; niet allen op financieel terrein excelleren we in het graven van ons EIGEN graf … het moet gezegd worden-gn-gnn-gnnn …

  http://wakeupfromyourslumber.com/blog/heydrich/global-gun-grab-july-2012

  So keep looking for the last green shoots, hè ?

  Goed zo, Europeaantje, ga vooral zo door …

  Keep digging, you bitchez …

 2. Heee, was jij het niet die een paar maanden geleden zei dat we 8 of 9 maart echt wat gingen merken van de klap enzo? Of is het weer uitgesteld? Wordt op deze manier wel steeds minder geloofwaardig begrijp je. Dus, kom maar op de de volgende voorspelling.

 3. Op zich wel moedig van KTM om zo’n voorspelling te doen.
  Helaas weten de mensen die heel dicht bij het vuur zitten bij de grote banken veel en veel en veel beter wanneer ze weer weer heel veel geld nodig hebben.
  Vooralsnog is de K-klap van maart afgewend met LTRO-krediet.

  Hoe mileniumproof ben jij? Kunnen we beter vervangen door hoe kredietwaardig is jou bank?

  Ik kan me niet voorstellen dat al die banken elkaar allemaal weer gaan vertrouwen na de 75 % afschrijving op griekse staatsobligaties.
  En wellicht dat er ook nog een rechtzaak gaat komen door die partijen die cds-en in bezit hebben.
  En het is de vraag of de ECB kan blijven doorgaan met het opkopen van staatsobligaties. Er is in 2011 al een niet geheel onbelangrijke rechtzaak overgeweest. Banken kunnen straks wel eens onaangenaam verrast worden door dit soorte van ontwikkelingen.

  Nou goed, nu is het niet zo moeilijk om een bankier onaangenaam verrast te krijgen immers in het najaar van 2008 kwamen ze erachter dat hun bank ook failliet kon gaan en dat is natuurlijk een vreemde gewaar wording als je jezelf onsterfelijk acht.

  Vooralsnog is lehman gelijk aan 1929 alleen voltrekt alle ontwikkelingen zich nu in slomotion en daardoor wordt menig (markt)partij in slaap gesust. Om vervolgens weer wakker te schrikken zoals met menig AEX-belegger in 2011 is gebeurd.

  Ach het stond al op biflatie begin dit jaar. Veel van hetzelfde.
  Dus ook nog steeds niveauloze politici en financieele parlementariers, bankiers of vertegenwoordigers van banken die eissen dat ze die vragen gesteld krijgen die ze zelf voor het interview kunnen inleveren (rtl 7)
  Politici die nu toekomstig te innen belastinggeld uitgeven om landen en banken te redden. En oei oei oei nederland met een omgekeerde bevolkingspyramide (ofwel gigantisch hoge vergrijzingscijfers) zal dit gaan voelen. Helemaal als de belastingen in 10 jaar tijd verdubbeld zullen gaan worden… pfoei
  dan hebben we het over een land waar je over 10 jaar echt niet meer wilt wonen….
  Hou het volk financieel dom en onwetend en de economie zal door blijven draaien.

 4. @Dré : Ik heb inderdaad gezegd dat we op Poerim (8-9 maart) moesten letten mbt het Midden Oosten, en heb ook gezegd waarom (Poerim ’92, ’03 en ’11).
  Ik heb echter nooit beweerd dàt er wat zou gebeuren, het had in mijn ogen gewoon een (dik) streepje voor.
  Kijk, verstandige mensen doen zowieso geen voorspellingen, maar ik houd altijd wel van een gokje.

  Afijn, een normale Poerim dus, zoals het hoort 😉

 5. Zijn wij nu zo vervreemd van de reeel wereld, omdat kennelijk ieder denkt dat er niets mis is met de Westerse economie. Als er angst onder de bevolking was had die goudprijs nooit zo ver kunnen dalen. En had niet de Oosterse bevolking (en overheid) van de daling geproviteerd, maar wij zelf! Misschien zie ik het wel helemaal fout en komt het allemaal weer op z’n pootjes terecht? Dat is toch ook wat de politiek ons verteld. Griekenland en de crisis zijn verleden, alles komt goed (vergeet even die stijgende werkloosheid, dat is maar tijdelijk). Gelukkig heeft onze Jan Kees ook zo’n glimlach bij het vertelen van al dat goede nieuws. Oogjes toe en slaap zacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: