B.I.S.: ´Wij zullen de volledige controle over al het geld hebben´

Bis! Bis! Dat roep je nog al eens wanneer een voorstelling in het theater of een muzikaal optreden je uitstekend is bevallen. Je wilt meer, je wilt de artiest(en) terug zien. Maar wat de Bank for International Settlements hier bij monde van general manager Augustiín Carstens presenteert? Dit kan alleen maar boe-geroep tot gevolg hebben. Deze voormalige centraal bankier van de Bank van Mexico wil de volledige controle over al het geld krijgen. 

CBDC, en iedereen doet mee!

En hij zal het hebben ook, heel waarschijnlijk. Dat krijg je dus, wanneer ook fiatmunten digitaal gaan. Het is nog een werk van misschien een jaar, twee jaar? Niet alle centrale banken zullen even snel een eigen CBDC, central bank digital currency klaar hebben. Maar vast zal er één de snelste zijn (misschien China wel, dat het verst gevorderd lijkt met testen). De BIS is wel de centrale-bank-der-centrale-banken, en señor Carstens lijkt heel gedetermineerd. ´t Ziet er geen lachebek uit, vindt u wel? Wie, waar, wat, wanneer en waarom.  Er betaalt en wie ontvangt. Er geld uitgegeven wordt en wanner. Hoeveel en waarvoor. Geen eurocent zullen we nog kunnen spenderen die zelfs maar lichtgrijs, laat staan diepzwart is.

De overheid is er voor ons. Overal en altijd

Combineer dit met iedereen die Google Maps, GPS systemen gebruikt en het zal zijn of de Overheid staat naast ons bed, vergezelt ons in de wagen, op het werk en overal waar we maar gaan of staan, iets kopen of verkopen. Negatieve rente? De overheid neemt ze gewoon zelf uit je wallet, digitale portefeuille. Nu ú beste lezer, want mij schieten hier woorden te kort…

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: