Bakt Bakkt er wat van?

0

De bitcoin futures beurs Bakkt is vanochtend, 23 september 2019, geopend. Verwacht wordt dat institutionelen, het grote kapitaal, nu veel makkelijker en veilig de bitcoin arena kunnen betreden. Na 10 uur open for business werden nog maar 28 contracten verhandeld. ‘Su Zhu, CEO and CIO of Singapore-based hedge fund Three Arrows Capital, said that most regulated futures contracts see low adoption on the first day, simply because not all futures brokers are ready to clear them.’

Waardeopslag

Op de website van Bakkt kun je de koers van de bitcoin futures volgen. Wordt Bakkt het verhaal van het jaar?, vroegen we ons af in december 2018. Dat zal de komende dagen en weken blijken. We zijn niet de enigen die zich deze vraag stellen. Ook Fortune schrijft: ‘Will the Bakkt Launch Help Bitcoin Go Mainstream?’ Onze 2 cents opinion? Bitcoin wordt dé manier om waarde op te slaan. Veilig voor inflatie (die op nul komt in 2140 wanneer de resterende 15 procent van alle coins gemijnd is). Te vergelijken met goud. Wars van wat aandelenbeurzen, obligaties, vastgoed et al. doen. Het zal dus niet worden: of goud, of bitcoin. Maar én, én.

En als betaalmiddel?

Cash zal meer en meer verdwijnen. Zweden staat hierin reeds het verst in 2019. Met nog maar 15 procent contante betalingen. Verwacht wordt dat het land de eerste cashloze maatschappij wordt in 2023. Voor internationale betalingen zal een andere ditgitale munt worden gebruikt. Omdat we ze zelf bezitten zou het deontologisch niet correct zijn ze met naam te noemen. Maar wie de cryptowereld een beetje kent, kan ze wel raden. Het bedrijf met de betreffende munt is trouwens ook bezig om zijn business te verwijden naar betalingen tussen particulieren. Maar de financiële wereld; banken en andere financiële instellingen, internationale organisaties en zo meer, wordt eerst veroverd. Net als de bedrijfswereld. Real Time Payment is de slagzin die ook overal opgeld maakt. Dit blijft haar hoofddoel.