Balansen van de Centrale Banken exploderen

Sinds het uitbreken van de crisis eind 2007 wordt er door centrale banken wereldwijd alles aan gedaan om ons monetaire systeem in stand te houden. Als economen praten over herstel dan is dit over het algemeen te danken aan de injecties van de centrale bankpresidenten. Een grafiek van Reuters laat zien hoe de balansen van de centrale banken in Amerika, Europa, Verenigd Koninkrijk en Japan worden uitgebreid om de financiële markten draaiende te houden.

Als we 2007 als beginpunt nemen dan zijn de cijfers zeer opvallend. De balans van de Amerikaanse Federal Reserve is 222% gestegen sinds 2007 en de Bank of Japan zag zijn balans met 125% uitdijen. De balans van de Europese Centrale Bank zag een toename van 51%. Andere opvallende stijgers die niet in deze grafiek te zien zijn: De Zwitserse centrale bank (SNB) kende een toename van 230%, maar ook balans van de Chinese centrale bank (PBOC) steeg met maar liefst 93%. Dit zet de recente stijgingen van de aandelenmarkten toch in een heel ander perspectief nu wordt aangetoond dat machtige centrale bankiers er alles aan doen om prijzen te ondersteunen.

10 reacties

 1. Wat betekent dit eigenlijk en wat gebeurt er als het uitgeleende geld NIET terug komt? We weten allemaal dat centrale banken luchtbakkerijen zijn. Maar wij hebben als burgers niet het recht om lucht te bakken, evenmin de centrale overheden van de staten.

  Betekent dit dat de kiem voor hyperinflatie is gelegd of moet als het geld niet terug komt de burger van het land weer eens malle Henkie gaan spelen en de centrale bank gelden met belastinggelden worden aangevuld?

 2. Bijgevoegd een interessante link over Rotten Child.
  Ik heb destijds op rtlz en ook hier wel eens beweerd dat die familie (en de rest vd ‘haute finance’) satanisten zijn.
  En dat trek ik dus ook niet terug. Om goede redenen …

  http://boinnk.nl/blog/29505/een-kritische-kanttekening/

  En onderaan deze link staan nog tientallen andere links over die satanic bitchez :

  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_sociopol_rothschild.htm

  Voor de liefhebbers onder ons !

 3. Ik heb eens een berekening gemaakt hoe inflatie onze koopkracht onderuit haalt:

  Belgische inflatie blijft ondertussen hardnekkig hoog op iets meer dan 3,5 %. Dit wil zeggen dat een karretje van de Colruyt dat vandaag € 100 kost, over een jaar € 103,5 kost. Over 2 jaar is dit al € 107,12 – over 3 jaar € 110,87 – over 4 jaar € 114,75 en over 5 jaar € 118,77. Zo is uw karretje op 5 jaar tijd bijna 20 % duurder geworden met een inflatie van 3,5 % per jaar. Op korte termijn voel je daar niet zoveel van, maar door de jaren heen loopt dit serieus op.

  Uit: http://fininfoblog.wordpress.com/2012/03/03/kijk-op-de-week-van-fininfo-be-17/

  De explosie van de balansen van de centrale banken zal hier wel voor iets tussen zitten zeker?

 4. @ KTM

  Ik weet hoe corrupt de banken in elkaar zitten en ik weet ook dat er bepaalde families zijn die zo ongeveer de hele financiële wereld runnen en dus de touwtjes in handen hebben. Ik geloof ook dat ze uit zijn op een globale regering.

  Maar waarom denk je dat ze satanisten zijn? En wat versta je uberhaubt onder satanisten? Daarbij: rothschild is inderdaad een van de machtigste families ter wereld, of zelfs dé machtigste. Maar ik heb geprobeerd een bewijs te vinden om de rothschilds te linken met de illuminati van Adam Weishaubt, maar ik kan geen hard bewijs vinden. Ik denk eerlijk gezegd dat de illuminati van toen hier niets mee te maken heeft. Alleen omdat de illuminati een geheime genootschap was met veel rijke en weldenkende mensen, vind ik geen bewijs. In die tijd waren er talloze geheime genootschappen, dat was toen zelfs een beetje in de mode om bij zo’n genootschap te zitten.

  Ik weet niet of jij christelijk bent, dat je daarom denkt dat het satanisten zijn omdat ze zo kwaadaardig zijn of wat ook.. Kan ik me iets bij voorstellen, ook omdat er in de bijbel vreemde gelijkenissen staan. Maar ik geloof niet in god en dus ook niet in satan.

 5. @MP : Ik heb hier ongeveer één meter franse boeken staan, die bijna allemaal de ‘haute finance’ als onderwerp hebben, en die bomvol staan van de verwijzingen en referenties naar artikelen, boeken en andere bronnen. Daaruit blijkt overduidelijk dat er wel degelijk een link is tussen ‘hen’ en Lucifer, die zij als het Supreme Wezen beschouwen, en van wie ‘ze’ dan ook openlijk verklaren de (financiële) macht over de wereld te hebben ontvangen. Ook uit geschriften/boeken van vele aan ‘hen’ onderworpen esotherische en gnostische bewegingen (door ‘hen’ gefinancierd) blijkt dit overduidelijk.
  Denk aan Madame Blavatski die oa Lucifer’s Trust oprichtte (later Lucis Trust hernoemd), Annie Besant, Aleister Crowley, Patrick La Vey , Albert Pike of z’n mafia-maatje (letterlijk) Mazzini, René Guénon, Saint Yves d’Alveydre, Alphonse-Louis Constant, Jules Doinel,Giosuè Carducci,Oswald Wirth , vele gedocumenteerde anderen, vele vele tientallen ; allen openlijk Lucifer/Baphomet als hun ‘god’ belijdend. Nogmaals, dit blijkt uit hun [u]eigen uitspraken en geschriften[/u].

  De interessantste bronnen vind ik zelf altijd (helaas zeldzaam) hooggeplaatste personen die besluiten uit dat soort bewegingen te stappen omdat ze beginnen in te zien hoe destructief hun invloed op de maatschappij als geheel is, en het hen dus te gortig wordt, of omdat ze zich bekeren en Christen worden, en die vervolgens publiekelijk zeggen ‘mensen, jullie hebben geen idee van de Luciferiaanse samenzwering die ‘zij’ nastreven, en hoe ver ‘ze’ er al mee zijn gevorderd. Vooral hoge ex- vrijmetselaars, -martinisten ,-rozekruisers en -theosophisten, -carbonisten, -Illuminaten of -Haute Vente-leden. (etc-etc…)

  Jij kunt misschien wel niet in (het bestaan van) satan of lucifer geloven, de ‘haute finance’ [u]doet dit echter overduidelijk wel[/u] en werkt naar een NWO die De Gevallene centraal zal stellen. Het Humanisme was, na de vernietiging van het Christelijk geloof in onze geesten, slechts een (tijdelijk) ’tussenstation’.

 6. Heb je bronnen van die mensen die bekeerd zijn?

  En die namen die je opnoemt, zeggen mij niets eigenlijk, ik had dan namen als Kissinger, Rothschild etc verwacht?

  Ik geloof wel dat er mensen zijn die satan aanbidden, maar zijn de mensen die de touwtjes in handen hebben ook aanbidders van satan? Waarom zouden ze volgens jou satan willen aanbidden dan? Er moet toch een reden voor zijn lijkt mij dan…

 7. als de inflatie 3,5 procent is dan nemen de uitgaven van de overheid met 3,5 % toe. Maar de inkomsten van de overheid stijgen geen 3,5 % tenzij de overheid aan belastingverhogingen doet.
  Ik heb met verschillende ondernemers in Nederland gesproken. MKB-ondernemers wel te verstaan. En zij krijgen geen krediet op dit moment van banken. Als ze alwel krediet krijgen van de bank dan is dit om de huizenprijzen en prijzen van landbouwgrond voor dezelfde prijs op hun balans te houden.

  Vooralsnog staat de LTRO-kraan open maar komt er maar een minimale geldhoeveelheid in de reeele economie terecht.

  Behoud je baan, wees flexibel en stoot je kredieten af die je hebt.

  …emigreren naar een land dat de eigen munt nog in beheer heeft is het beste…

  Het begint tenenkrommend te worden dat er totaal geen kennis aanwezig bij de parlementariers in Nederland.
  Als het ESFS-verdrag getekend kan worden betekend dit het begin van het einde voor nederland.

 8. @Mp : Ja, dat zou ik kunnen ja, maar dat kost me zo 2 uur om een fatsoenlijk gedocumenteerd antwoord te geven, en om slechts één enkele persoon te beantwoorden vind ik dat nogal wat.

  Je tweede vraag is wat gemakkelijker te beantwoorden :
  Die ‘Illuminati’ olv Adam Weisshaupt (‘Spartacus’) dateert van minimaal 1776 ; de Rothschilds hadden toen nog niet de HELFT van het wereldkapitaal in handen, zoals ze dit vanaf 1850 ongeveer wèl hadden. Die waren rond 1776 dus nog ‘aan het oefenen’ zoals ene H. Mens het pleegt te zeggen. Kan daarom logisch zijn dat een directe (financiële) relatie ontbreekt. Maar een eeuw later werden ze de grootste wereldspeler , en konden ze beetje bij beetje (oa door overname van de Engelse geheime dienst die bij de inboedel van de in 1814/’15 overgenomen Bank of England zat) het éne geheime genootschap of esotherische stroming na de andere overnemen, de Illuminati inbegrepen. Vergeet niet dat macht zich altijd vertaald in financieel vermogen, dus konden de Rothjes ze of legaal vervolgen en eventueel verdelgen, of financieel incorporeren/afhankelijk maken, dus aan- of inpassen naar gelang hun eigen doelstellingen mbt hun eigen (luciferiaanse) wereldagenda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: