Banken CEO’s waarschuwen voor liquiditeitscrisis: wat weten zij dat wij niet weten?

Een liquiditeitscrisis dus, aldus onder meer Deutsche Bank CEO Christian Sewing. Cnbc.com: ‘The world is facing an “extraordinary macroeconomic situation that is very hard and difficult to predict,” Sewing says.’ We hebben geen gereedschappen of kussens meer om op te vangen wat komt: ‘a real economic crisis’ dus, zegt deze CEO. Hij wordt daarin bijgetreden door een heel aantal andere bankiers, bankpresidenten en market watchers. “I’m particularly worried about a series of financial and geopolitical risks, ranging from the situation in Hong Kong to tension in the Middle East,” voegt Sewing er nog aan toe. Maar te weinig liquiditeit? Hoe kan dit, hoe is dit mogelijk, met een Federal Reserve die als een madman dollars van de lopende band laat rollen?

Need to know

Te weinig liquiditeit? Te weinig geld, dollar in omloop? How come? Dat is ook wat Zerohedge zich afvraagt. ‘(…) why are banks still so desperate for liquidity even though the Fed has now made clear the Fed’s balance sheet will expand to accommodate all reserve needs, and why do they so stubbornly refuse to approach the interbank market for their funding needs? In short, what do they know about the banking system that we don’t?’ Met andere woorden: wat weten bankiers over het bankensysteem dat wij niet weten…?

Eén reactie

  1. Joost, die banken weten heel veel meer dan wij. Bankiers weten donders goed, evenals veel andere experts en analisten, dat de boel op springen staat. Maar wat moet je? We naderen gewoon het eindspel van een wankel monetair systeem. Het is zo klaar als een klontje. Waar ik ook al vaak op gewezen heb is de mondiale kredietberg. Deze staat skyhigh en daar tegenover staat de rente ‘earthy low’. Waarom? Omdat we een kredietbubbel hebben gecreëerd van ongekende omvang. De banken hebben daar het meeste aan verdiend en de bankiers weten dat. Hun gevaarlijke producten, zoals derivaten en aanverwante rommel, hebben de boel op scherp gezet. Door krediet goedkoop te maken hebben speculanten veel risico durven nemen en goedkoop ingekocht. Nu wordt men angstig voor de enorme bubbel die op springen staat. Voorzichtig waarschuwt men zodat ze later niet worden afgerekend door de woedende menigte. Centrale banken zijn uitgespeeld en proberen alleen nog wat te rekken. Rente staat al op dieptepunt en spaarders en pensioenfondsen worden nerveus. De komende tijd moeten we goed opletten op het gedrag van de bankiers. Er gaan straks een paar heel erg zenuwachtig worden door opvallende gedragingen. Er zijn experts en analisten die daar een neus voor hebben en dat publiceren. Eerst is er ongeloof en daarna gaat het vanzelf. Is het niet opvallend dat juist een CEO van DB met deze waarschuwing komt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: