Banken zijn spekkoper wereldwijde voedselcrisis

4

Banken als Goldman Sachs en JP Morgan zijn de grote winnaar van de stijgende prijs van grondstoffen en voedsel. Jaren geleden zijn deze banken begonnen met het speculeren in commodity index funds en andere derivaten (afgeleide financiële instrumenten) in grondstoffen.

Terwijl de armsten in de wereld het steeds moeilijker krijgen door de stijging van de voedselprijzen, kunnen de bankiers  van de verschillende banken weer een verhoging van hun exorbitante hoge miljoenen bonus tegemoet zien, door de winsten uit deze speculatie in grondstoffen.

In de afgelopen twee jaar zijn er in 60 landen voedselrellen geweest. Ook de revolutie in Egypte begon mede door de enorme prijsstijging van tarwe (en dus ook brood). Afgelopen maanden bedroeg de voedselinflatie in Egypte zo’n 17%. Ook in India is de voedselinflatie al lange tijd extreem hoog. Door de quantitative easing in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa vloeit er steeds meer geld naar commodities.  Hieronder een interview van RT met Frederick Kaufman. Als conclusie van het interview: ‘No matter what game, banks always seems to be the winner’.