Bankrun Cyprus; spaarders zijn de dupe

Volgens de NOS is er in Cyprus een korte bankrun ontstaan, nadat duidelijk werd dat spaarders gaan meebetalen aan de bailout voor Cyprus. Zo veilig is geld op de bank blijkbaar toch niet. Lees hier meer over de deal van Cyprus en de Bank Holiday die het land maandag te wachten staat. Het internetbankieren van alle banken is buiten gebruik gesteld. De grote vraag is hoe de Cypriotische spaarders zullen reageren op de maatregel.  De eurogroep ging akkoord met een reddingspakket van 10 miljard euro. De centrale bank van Cyprus heeft het volgende op de website gezet: ‘Cyprus Central Bank would like to inform that all banks will be closed on Monday’. Sluit u maar achteraan in de rij.

bankrun cyprus

8 reacties

 1. Dat dit zomaar allemaal kan! Ik kan me zo voorstellen dat er dinsdag en woensdag heel wat mensen de rest van hun geld opnemen, om meer schade in de toekomst te voorkomen, maakt het probleem alleen maar groter, kan weleens de grootste misstap zijn geweest die de eurocraten hebben gemaakt tot nu toe.

 2. Wanneer dat zal gebeuren, zullen Cypriotische banken en masse omvallen en een kettingreactie in heel Europa veroorzaken met omvallende banken. Banken zullen elkaar absoluut wantrouwen, met als gevolg een nieuwe en een veel grotere kredietcrisis dan die van 2008. Daardoor een enorme economische chaos, zodanig dat regeringen niet meer weten wat zij moeten doen.

 3. Proberen die eurofuckers nu een Europees deposito garantiestelsel af te dwingen zodra ‘atm withdrawels’ in Italie of Spanje onhoudbare vormen aannemen? Dat is waar eurofilie toe leidt namelijk; ‘we kunnen niet anders’…

  We wachten maar op de eerste signalen via ‘The Hedge’ inzake sterk gestegen aanspraken op het noodkredietraam van de ecb, of een forse toename van de post ‘other assets’ op de balans van de fed om Europese banken boven water te houden.

  Hah! Bankrun bitchezz..

 4. Ik lees net deze reactie van iemand op de site van de wakkere krant van NL:
  EU gaat eurosceptici op Twitter bestoken. Het Europees Parlement wil de anti-Europa discussies op internet monitoren en zelfs beïnvloeden. Dat meldt de Britse krant The Sunday Telegraph. Bijna twee miljoen euro wordt er volgens de krant uitgetrokken voor de nieuwe dienst..
  M.a.w. Dit wordt de nieuwe EUSSR! De rijken zullen over u regeren. U wordt straks weer slaaf! Maar slaap maar weer verder.

  1. Laat een volgende keer een link achter zodat men het artikel kan controleren .
   Suggestieve beeldvorming geeft vaak een nare bijwerking op geloofwaardigheid .

  2. Nog even en een kritisch opmerking over Europa op Twitter, Facebook en weblogs wordt bestraft met een enkele reis naar een werkkamp! Welkom in de Nieuwe Wereld Orde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: