Bankrun en crisis in Griekenland (updates)

Het is zover. De bankrun in Griekenland, die eigenlijk al sinds begin van dit jaar aan de gang was, kwam dit weekend tot een hoogtepunt. EU, IMF en Griekenland kwamen er na maanden bakkeleien nog steeds niet uit en Europa en de ECB staken nu hun hulp aan Griekenland.

national bank of greece

Arrears

Het lijkt erop alsof Griekenland de zomer van 2015 economische niet zal overleven. Hieronder de kosten per Europees land, mocht het uitlopen op een officieel default van Griekenland. Dat zal overigens minimaal nog tot dinsdag duren, want dan zouden de Grieken 1,5 miljard euro aan het IMF moeten aflossen. Als Griekenland het niet lukt om deze afbetaling te doen krijgt het de status ‘Arrears

Kapitaalcontroles

Natuurlijk weet je nooit wat er nog kan gebeuren, maar het lijkt er nu echt op dat een Grexit een feit gaat worden. Het was volgens ons al onvermijdelijk en dat is het nu al helemaal. Kapitaalcontroles zullen in werking worden gesteld. Grieken kunnen dan, als de pinautomaten weer zijn bijgevuld, slechts een beperkt bedrag van hun rekening halen. De banken zelf blijven minimaal een week dicht, ook de Griekse beurs blijft maandag gesloten en de grote vraag is hoe fors de euro zal gaan dalen (en natuurlijk wat de waarde van de nieuwe Drachme wordt t.o.v. van de euro, nadat deze fors is gedevalueerd).

Griekenland heeft grootste schulden aan EFSF

Hieronder een aardig overzicht aan wie Griekenland de miljarden allemaal nog moet terugbetalen.

Updates

– Euro daalt tot onder de $1,10.
– Lees ook dit.
– Pinautomaten zullen gelimiteerd worden tot 60 euro per dag per opname.
– Rijen voor pinautomaten worden steeds langer, na ingestelde kapitaalcontrole.
– Er ontstaan ook rijen voor tankstations en winkels.
– Aziatische en Australische beurs dalen fors.
– AEX opent bijna 4% in het rood.
– Rente op Griekse, Spaanse, Portugese en Italiaanse staatsobligaties stijgt fors
– Beurs sluit 3,5% in de min op 377 punten.

– Griekenland zal het IMF dinsdag niet terugbetalen.
– We zijn toegekomen aan een Last minute bailout proposal.
– Waarde van de euro stijgt licht naar $1,11.

65 reacties

 1. En niet te vergeten het risico op groeiende paniek met alle gevolgen van dien in een mogelijke kettingreactie.
  Denk dat Dijsselbloop t warm heeft, en niet alleen hij.

 2. Zo, ik heb in ieder geval vandaag weer wat fysiek zilver gekocht. Die euro zal komende tijd echt niet gaan sitjgen. Je weet maar nooit waar dit heen zal gaan. Kan echt escaleren. Want krijgt Duitsland en de andere landen het geld nog terug? Er gaat geen cent meer naar dat fonds en de kans is groot dat de rente op de staatsobligaties van de andere zwakkere broeders fors gaat stijgen. Angst voor verdere besmetting.

  1. Ik denk ook aan het dumpen van besmette “waarde” papieren waar iedereen ineens van af wil met alle gevolgen van dien. Zoals ik al zei in een reactie op een vorige artikel, dit kan de eerste dominosteen zijn, en daar zullen ze weinig aan kunnen doen als er paniek uitbreekt.

     1. Gelukkig heb je dan je kaplaarzen nog 🙂
      Net als dingetje, kom toe, je weet wel…dingetje…

     2. Die heeft inmiddels Alzheimer Madman, en niet zo’n beetje ook hihi
      .
      En dan hebbik ’t nog niet eens over de ridicule rente van 1,2 % .
      .
      En vanaf 2016 moet hij MIJ gaan betalen WA-HAA-HAAAAA ! ! !
      .

     3. Dus eigenlijk zeg je nou dat je je demente oom een beetje geld afhandig maakt. Wees der maar trots op.

     4. Hoe KOM je daarbij ?
      .
      Kijk, in 2009 was de beste man nog bij zijn VOLLE verstand, maar dat wist jij weer niet.
      .
      Dus niet te vlug oordelen hè ?
      .
      En neem OOK even Het Ultieme (Ag-)Onderpand in zeeuwse consideratie.
      .

      Kompt nog bij dat jij denkt dat mijn ehhh … “leninkje” van énige betekenis is op zijn balance sheet … hij is een Halve Miljonair joh !
      .
      Zoals JIJ een Zweedse Halve Zool bent WAHAAHAAAAA !!!
      .
      Die nog steeds droomt van eindeloze rijen populieren WA-HAAA-HAAA-HAAAA !!!
      .
      Samengevat : waar BEMOEI je je mee ???
      .

     5. jep gelijk, ik heb er niks mee te maken.

      T is jammer voor de man,dat wel.

      En van populieren doom ik nie, meer van grote dennebomen, die ik gezet heb langs mijn huis zijn nu nog klein 🙂

     6. Dat je de vuile was buiten wilt hangen moet je zelf weten,maar je hoeft niet zo onbeschoft en respectloos te denken en je uit te laten over overleden familieleden waar je ook nog eens van geprofiteerd hebt op een niet zo frisse manier.
      Ga zo door,bezwaarde man!!

 3. Zou Griekenland echt bevrijdt worden uit de EU-gevangenis?
  Ik geloof het pas als ik het zie.
  Na een paar maanden staat GR. er misschien wel beter voor met z’n nieuwe munt dan de EU.
  Zonder schuld.. met nieuwe toekomstperspectieven.
  Alle landen zonder Euro doen het momenteel beter dan zij die met die nare Euro zitten opgezadeld.
  Het risico dat de Brusselse elite dit aangrijpt om een totale machtsgreep te doen, beangstigt me nog het meest..

  1. Ja inderdaad, hoe ver het op de spits wordt gedreven.
   En Rusland zit al klaar om in ruil voor een militaire basis en een leiding “te hulp” te schieten.
   Dat weten de Grieken, en vandaar dat Obambam ook al aan t bellen is geweest met Merkel las ik om het toch nog op te lossen.
   Want als dat zou doorgaan kun je wel eens hele andere poppen aan het dansen krijgen.

  1. Als dat zo zou wezen, zijn er de lieve vrienden uit Spanje, Italie en Portugal nog die zich ook van harte aanbevolen houden.
   Want dat betekent als je maar gewoon je poot stijfhoudt hoef je niet te betalen.
   En nogmaals Rusland staat in het geval van de Grieken al klaar om te helpen, in ruil voor een militaire basis en een pijplijn. (ze zijn niet voor niks daar al een paar keer op de koffie geweest) Dus voor de Grieken is het gewoon win-win.

   Ik ben zeeeer benieuwd.

 4. 60 euro per dag kunnen ze vanaf dinsdag nog pinnen.
  Bij de automaten waar nog wat in zit dan.
  Net genoeg voor een paar Cyprus-vruchten 🙂

 5. waarom doet iedereen toch zo paniekerig over de griekse schulden, dergelijke bedragen kunnen we met het indrukken van een paar knopjes zo digitaal bij creeren, geld is digitaal, we hoeven niet eens meer bang te zijn dat papier en drukinkt op zouden raken, we kunnen robert mugabe inhuren als extern financieel specialist, hij is de meest ervaren man op dit gebied. dit is een erg interessant artikel: http://onsgeld.nu/de-echte-waarheid-over-zimbabwes-hyperinflatie/ de conclusies uit dit artikel zijn:
  ” Er bestaat een gevaar, wanneer zij die het privilege hebben geld te kunnen creëren, voordeel hebben van die creatie. Dit is de basis van onze argumentatie dat noch stemmen-zoekende-politici noch winst-zoekende-bankiers het privilege mogen hebben geld te kunnen creëren. In plaats daarvan dient dit privilege exclusief te berusten bij een onafhankelijke Publieke Instelling Geldcreatie, wiens primaire mandaat het is om de inflatie laag en stabiel te houden.”
  als je dit projecteert op de de eu/vs dan zou je zeggen dat de rol van banken en ‘sprinkhaanfondsen’ gigantisch moet worden beperkt.

  tweede punt:
  “Hyperinflaties komen niet zomaar voort uit een toename in de geldhoeveelheid. Er moet tevens een ineenstorting van de productiecapaciteit van de economie plaatsvinden, zodat er inflatoire druk ontstaat.”
  ik denk dat de productie in de eu steeds kleiner wordt omdat deze naar buiten de eu wordt verplaatst, wat hierbij komt is dat de belastingopbrengsten af nemen en de uitgeven toenemen, mede door de lastenverhogingen waarmee de bevolking te maken krijgt, de verhoogde lastendruk remt de economische activiteit in de EU, hierbij wil ik ook opmerken dat geld lenen voor consumptie altijd een terugslag kent en derhalve geen goede factor is bij economische stimulering, betere koopkracht door lastenvermindering werkt beter op langere termijn. als de middenstand een groeimotor moet zijn dan hebben deze ook een grote groep burgers nodig die de diensten kunnen betalen.

  1. JT, het gaat niet om geld, het gaat om macht. Dat geld is net als je zegt niks, dat kunnen ze onbeperkt bijdrukken, maar wel nadat hun machtseisen zijn ingewilligd. Het is een smeer/controle middel waar niks tegenover staat en alleen waarde heeft in de hoofden van mensen, zo ver is het al gekomen.
   En dat er prive figuren zijn die dit geld gewoon kunnen creeen naar believen, dan daarna uitlenen aan landen (lees regeringsmarionettenpoppen/slavenmanagers, TEGEN RENTE!!) in ruil voor staatsaandelen met de belofte dat het volk de schuld zal terugbetalen uit arbeid (eigenlijk gewoon verbloemde slavenhandel) dat is idd het probleem. Maar er zijn er maar weinig die dit zien en snappen.

 6. De totale crash van het huidige financiële systeem is nu al begonnen en zal de komende weken nog vele malen erger worden. Deze Griekse ellende met banken die dichtgaan, zal zich de komende weken over heel Europa verspreiden, lees ik op http://theeconomiccollapseblog.com/archives/and-so-it-begins-greek-banks-get-shut-down-for-a-week-and-a-grexit-is-now-probable

  Zorg nu er alvast maar voor dat je extra houdbare levensmiddelen in huis hebt, mocht de boel compleet instorten!

  1. Dat economic log roept altijd van alles.

   We gaan t gewoon moeten afwachten en alert blijven, maar extra etensvoorraad is nooit weg. Eten moet je toch. Rijst, pasta, meel, suiker zout en blikvoer is altijd goed om te hebben.

 7. Het wordt met pappen en nathouden wel weer overeind gehouden……de reden is toch oh zo simpel , als Frankrijk, Italie etc 300 miljard verlies moeten afboeken is het sprookje te einden, dat kunnen deze zwakken broeders niet meer trekken!

  Er wordt de domme onnozele burger weer een rad voor de ogen gedraaid, en daar trappen ze weer in. Kijk eens hoe dapper we die Grieken aanpakken…….ja ja leuk voor de buitenkant, maar het verlies nemen is onmogelijk, dat zal het definitieve einde van Europa inluiden. Een onzin verhaal alsof Griekenland 2% van de Eurozone omvat is larikoek, de af te boeken schulden zijn een veelvoud van 2%, eerder 10%!

  Let maar op, dat wordt pappen en nathouden en de burgers zand in de ogen strooien….op naar 2016…..hahahahahaha.

 8. What … If scenario’s kunnen soms tot de onmogelijkste dingen leiden. What … zal er gebeuren, If… de Grieken toch met die 1.6 miljard op de proppen komen op de deadline, morgen?
  Onmogelijk? Ja, misschien of toch niet? Als die 1.6 miljard er mocht komen, zouden we de Amerikanen eens aan de tand moeten voelen. Ukraine 5 miljard!! Griekenland is een koopje.

   1. Ja dat hebben ze. 112,5 ton tegen de huidige goudprijs van € 1059 per ounce dus zo’n € 3.8 miljard. Maar ja, als je op jezelf wilt doorgaan lijkt het me onverstandig dat nu op 30 juni in te zetten met een referendum in de maak.

    1. Zo’n soort antwoord had ik ook wel van je verwacht maar ik dacht in het kader van de hoge hoeden, koeien die hazen vangen…

     1. Ja hallo, maar dit zijn de cijfers van het WGC/IMF en in hoeverre we daarop kunnen blindvaren is voor mij tenminste een open vraag. Al jaren trouwens. Maar Varoufakis heeft een goed boek geschreven en daarin staat ongeveer het scenario zoals hij dat voor zichzelf ziet en wat zijn uiteindelijke doel is. Komt aardig overeen met wat de Russen en Chinezen voorstaan. En goud komt daarin helemaal niet voor. Wel jouw hoge hoeden en koeien die hazen vangen. Lees het maar eens.

   2. Wat een non-event trouwens vandaag op de beurzen. Ze dalen wel, maar tot nu toe lijkt het mee te vallen. Maar goed, het is nog geen 1 juli. En ook vandaag is nog niet voorbij.
    Ook lijkt me voor de Russen en/of de Chinezen en Saudi’s nu nog niet de tijd om nu wat te ondernemen. Wat gerommel in het Westen doet ze goed, ze hebben al genoeg eigen problemen. Eerst maar eens dat referendum zien en de gevolgen daarvan. Daarna kon de Butterfly zich wel eens ontpoppen tot een prachtige Zwarte Zwaan. Afwachten maar.
    Voor ons in het Westen lijkt het me nu van groot belang te zien of de Saudi’s de petrodollar zullen laten vallen. De geruchten gaan dat IS al gouden munten in omloop zou hebben. Als dat zo is, dan zouden zij wel eens iets moeten ondernemen. Zeker gezien de situatie dat Rusland de Saudi’s nu van de 1e plaats als olieleverancier aan China verdrongen heeft.

 9. Baltic dry op dieptepunt
  Costa Rica failliet
  Beurs China -/- 25% in 1 week tijd
  Italiaanse bankaandelen “on hold”
  Griekenland failliet
  Zweedse centrale bank is controle kwijt
  Zwitserse centrale bank bezit $1 miljard aandelen Apple
  Japan failliet
  Argentinie failliet
  Negatieve rentes op noord Europese staatsobligaties
  Stijgende rente op zuid Europees papier
  Target2 onbalans
  Politieke verschuivingen in zuid Europa
  Debt/gdp stijgt wereldwijd

  Heheh, biflaten, BANKRUNS; soon in your backyard. Nog ff en de centrale banken moeten het stuur loslaten waarna het wrak verdwijnt in de diepte.

   1. Klopt Madman, maar ze hebben de marathon dan ook niet voor niets uitgevonden heheh …
    .
    KIJK die griekse hijgende zeugen maar eens rennen-gn-gnnn …
    .
    Wàt zullen de vrouwtjes daar binnenkort weer mooi slank zijn-gn-gnnn …
    .

  1. zullen we dan maar toch weer gewoon handel gaan drijven met Rusland, scheelt weer een paar druppels op de gloeiende plaat

 10. Wordt Griekenland de trigger of komt de ECB of de Eurogroep
  op het laatste moment weer de Grieken tegemoet. Doodsbenauwd als ze zijn dat
  het fout gaat aflopen door besmetting naar Spanje en Italië etc. Voorlopig
  blijft het enorm spannend en durft geen enkele beursanalist een zinnige voorspelling
  te doen wat betreft de ontwikkelingen op de financiële markten. De Griekse
  bevolking wordt al onrustig, zo blijkt uit de laatste berichten, en dat zal de
  komende dagen alleen maar erger worden. In 2010 was het land al volkomen
  failliet en sindsdien is de schuldenberg t.o.v. het BBP nog groter geworden. Hoe kun je het dan anno 2015 nog bedenken om zo’n land nog weer eens een reddingspakket in het vooruitzicht te stellen. Dat is de waanzin ten top. Onze eurotoppers moeten wel heel veel angst kennen
  om een Grexit met alle geweld proberen te voorkomen. Nog steeds is er een
  uitgestoken hand. Dit kost ons onze belastingcenten en bankcenten. Alstublieft meneer
  Juncker en meneer Draaki houd er mee op. Of is het al te laat misschien en
  wordt een Grexit de trigger tot iets heel groots. Er zijn veel signalen die
  daarop wijzen. Ik voel mij machteloos en volg met groot ongenoegen de
  ontwikkelingen die weinig goeds voorspellen. Ach gelukkig hebben we Prutte nog.
  We kunnen rustig gaan slapen want het risico naar NL toe was maar gering. Maar
  eens zien hoe lang hij dit soort onzin weet uit te kramen. Ik denk dat
  Distelbloem al weer stiekem de miljoenennota aan het bijstellen is. We gaan het
  meemaken…

  1. @piet, ik hou t ook allemaal goed in de gaten, want hoewel ze het misschien wel proberen te sturen, weet ik uit ervaring van mensen waarmee ik in het verleden te maken heb gehad uit die kringen dat je ze ook niet moet overschatten. Ze willen wel altijd doen voorkomen dat alles onder controle is maar dat is vaak ook een heel groot gedeelte uiterlijke schijn.

   Er hoef in deze situatie maar iets te gebeuren uit onverwachte hoek en het is patat.
   Maar zoals je zegt afwachten is het enige wat we kunnen en voor jezelf proberen nog wat maatregelen te nemen als je het echt fout ziet lopen. Ik denk daarbij wel dat mensen die hier kwamen en komen toch altijd wat sneller zullen zijn dan de meute, want als ik met mijn koekeloer-account of fecesboek kijk, zijn de meeste nog bezig met de tour de france, fotootjes van de camping en het showen van hun laatste tatoo. Dus das al een voordeel.

   Succes aan iedereen en graag biflatie toch als meldpunt houden zodat we het een beetje samen kunnen beleven,bespreken en analyseren.

   1. Ik snàp al dazt gejank over griekenland hier niet ; Europa gaat gewoon in juli door de Korrupte Knietjes om haar Nihilstische Heilstaat nog een paar mmandjes te kunnen redden, overeenkomst de wensen van haar Onzichtbare K-Meesters.
    .
    I’m talking S-PAIN and I-Tally bitchez
    .
    In de bodybuilderswereld zeggen ze “no pain no gain”.
    .
    Zoals vaker het geval is het omgekeerde dan natuurlijk ook waar hè ?
    .
    Afijn, ik heb inmiddels vèt geïnvesteerd in Kleenex, dus jànk maar raak !
    .
    O ja, ook in meerdere rubbervulkaniseer bedrijven die kaplaarzen produceren, alsook in tuinbouwmarkten die BIJLEN verkopen-gnn-gnnn …
    .
    Heavenly … ehh … heavily invested.
    .
    Stelletje ongesgoolden hier …
    .

    🙂

    1. Waarde Koen ?
     WAAR is mijn Zwembadfotootje gebleven ???
     En NEE, ik heb geen Discus of Fiscusaccount, en die wens ik ook NIET te hebben !
     noch Gezichtsboek of Vogelzang-account !

     Pure DIS-CRI-MI-NA-TIE, ik zèg ’t je !!!

     1. Waarde Koen, ge wéét toch hoe ik voor de Ganse Natie de LEUGEN van de aller-àllerlaatste van de 22 Khazaren-Kamertjes heb blootgelegd vanuit mijn zwembadje hè ?
      .
      Daarom !
      .
      Dus enig gepast respekt voor mijn zwembadfotootje, hè ?

      .
      Dabbedoelik.
      .
      ;-)))
      .

  2. Veel na gelul uit de media verhalen,maar verder totaal geen enkele eigen inbreng in % van het geheel.
   Ga u eerst eens 3 maanden bezinnen!!!!! en praat dan eens weer.

    1. Ja Madman,Iedereen voelt zelf wel aan waar hij of zij staat in dit geheel.
     Maar effe je waffel dicht houden kan soms geen kwaad,kom je tot nieuwe inzichten.

 11. Wat beleven we toch weer een achterlijk,manipulerend circus
  over Griekenland via de media naar de massa toe.
  Griekenland,gaat gewoon doen wat het hoort te doen.

  99% van de EU massa en daar buiten laat zich hierin meesleuren,omdat ze geen
  eigen vrijheid van keuze kent/heeft.

  Angst,Angst,onzekerheid,onwetendheid,gebrek aan eigenwaarden/zelfrespect/eigen
  kunnen houden de meerderheid van de mensen in de greep van de 1% die weten waar
  het echt om draait in het leven van de mensheid en zijn persoonlijke toekomst.

  En dat gaat niet over carrière of bezit,maar over wezenlijke
  zaken en besluiten,die niet kapot te krijgen zijn door een mens.

 12. Juncker treedt momenteel op de voorgrond,dat is geen gunstig voorteken voor de EU.
  Men wil Griekenland een kant op dwingen,maar, dit zal averechts gaan werken,omdat Griekenland
  een beschermd land is en het historische recht aan zijn zijde heeft.

  1. eeehm, en net zeg je nog dat griekenland zal doen wat ze moeten doen in de reactie daarvoor? En nou ineens kunnen ze griekenland niet dwingen?

   Ik begrijp het niet meer.

   1. Dat klopt ook Madman,omdat Griekenland (deze regering tenminste ) zich niet door de druivenpers wil laten draaien.
    En daar hebben ze nog gelijk in ook.
    Overleven met trots,of de gladiolen.
    Ijsland heeft karakter getoond,wie volgt.
    De huidige omstandigheden vragen om doortastendheid van het onderbewuste.
    Dat is de enige juiste weg.

 13. ik moet weer heel hard lachen om een stukje in de telegraaf http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24214655/__Grexit_kan_Nederlandse_export_raken__.html
  de nederlandse export naar griekenland zou lijden onder een grexit, hahahahahahahahahhahaha, allemaal export betaald met target-2 vorderingen, wij verkopen iets tastbaars en krijgen er weer een digitale schuldvordering voor terug, hahahahahahahahahha, ik zou willen dat ik op deze manier boodschappen zou kunnen doen.

  1. Och, JT, als je maar lang genoeg liegt ga je op den duur je eigen leugens geloven.
   Het is net als bij ome willem : deze vuist op deze vuist , maar dan : deze leugen op deze leugen. Zouden ze het zelf nog wel snappen? Waarschijnlijk wel vanuit hun opeengestapelde leugenperspectief.

   1. Oeps, een nog betere link :
    .
    Bijgevoegd een zéér zinnig interview met Bix Weir over de “Griekse crisis die in wèrkelijkheid een Zuid-Europese crisis is :
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Zhl93nGaOdU
    .
    Volgens die B.W. WIL Europa nou juist het faillissement van
    Griekenland, ondanks de (enorme!) uitstaande leningen, en wel om een
    europese Q.E. (geldbijdrukronde) te kunnen ‘legaliseren’ voor de Gewone
    Man.
    .
    En daar zou Badgast Bix wel eens gelijk in kunnen hebben.
    .
    Luister dus tenminste naar de eerste helft van dit kostbare interview van 29 minuutjes !!!
    .
    Bitchez …
    .

     1. surf ook nog even naar deeconomiccollapsblog, silvrdokters en xandernieuws voor nog meer ‘objectieve’ verhalen, oh ja en alexnieuwsbreker en beforeitsnews is ook wel wa voor jou!

     2. dubbele reactie,drankorgel ,haha, no offence, morgen ga ik er zelf weer ens aan sinds een tijd geleden

     3. Op zerohedge stond ook al zoiets, maar dan door gs.
      Het is allemaal giswerk. Ik zie wel wat er gebeurd, en dan weet ik het.
      Al die voorspellingen van al die figuren zullen me een worst wezen.

     4. grappig ktm, ik kan zien dat je aan t tiepen bent, wordt gemeld terwijl je bezig bent 🙂

     5. O ja, de VS sgijnen hun eigen “Griekenlandje” te hebben, serieus !

      .

      Pwerta-Dinges of zoiets :

      .

      ( en nèt zoals amerikanen Griekenland niet op de wereldkaart kunnen
      aanwijzen, kunnen wij dit ook niet voor Puerto Rico – ondergetekende
      helaas inbegrepen- Lang Leve de Mammoetwet hihi )

      .

      http://kingworldnews.com/with-all-eyes-still-on-greece-dont-trust-this-bounce/

      .

      Het is gewoon wàchten op de volgende ronde van Geprogrameerde Monetaire Schijnbewegingen-gnn-gnnnn …

      .

     6. De laatste keer dat een land het IMF (tijdelijk) in haar gaatje nam was Zimbabwe in 2001 naar ’t sgijnt :

      .

      http://wolfstreet.com/2015/06/30/why-greeks-still-want-to-keep-the-euro-in-one-chart/
      .
      En zoiets maakt dan deel uit van de E.U. hè ?
      .
      Samengevat : Griekenland krijgt ongetwijfeld een “Bijzondere Status” waardoor ze “euroloos in de eurozone” zal kunnenblijven wonen, hè ?
      .
      LANG LEVE het “europese” commun.. gnn … ehhh … socialisme ! ! !
      .
      ” U gaat terug naar AF maar ontvangt géén 40 duizend gulden-gn-gnnn “…
      .
      So PLEASE “bring us down” ; we verdienen het immers ZOOO MUCH ! ! !
      .

 14. het valt wel weer op dat dit soort grote dingen altijd gepland wordt vlak voor de Europese zomervakantie of in de zomervakantie, alle voor burgers negatieve dingen drukken ze altijd door in deze periode, (denk niet dat het toeval is) meest vervelende wetgeving, zowel in Nederland als EU altijd als iedereen op vakantie is of op het balkonnetje zit (in de winter durven ze dit niet) ik vraag me af welke ellende ze volgend jaar zomer weer over ons uitstorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: