Belangrijke data op de bitcoin agenda

In september en oktober zal het erom spannen voor bitcoin. Er zijn voor de maanden die nog resten van 2019 twee belangrijke gebeurtenissen op til. Afhankelijk van wat de uitkomst is van deze kwesties, kan de bitcoinkoers aanzienlijk beïnvloed worden. Heel positief of heel negatief zelfs. Technisch gezien mag eveneens een zeer aanzienlijke koersreactie verwacht worden. Met nog een weekje te gaan in augustus 2019 vindt BTC steun rond $10.000. Volgens Misss Bitcoin kan het voor einde september richting $15.000 gaan. Of naar $7000. Spannend genoeg zo voor u?

Cruciale data

Dit staat er rond bitcoin te gebeuren in september en oktober 2019:

Van mega belang

Na wat eindeloos uitstel leek opent de bitcoin futures beurs Bakkt dan toch en wel op 23 september. De toelating om te lanceren van midden augustus 2019 vanwege het New York Department of Financial Services (NYDFS) is een officiële stempel van ‘go ahead’. ‘Approved.’ Een legimitering van de cryptoindustrie. De namen achter dit initiatief zijn ook behoorlijk indrukwekkend. Niet alleen zullen institutionelen dan veel makkelijker toegang hebben tot bitcoin. Het feit dat Bakkt bitcoin ook fysiek levert, en veilig mag bewaren, is erg belangrijk. Plus het gegeven eigen aan futures dat de onderliggende waarde echt gekocht moet worden. Dit is tegenstelling tot opties waarbij dat niet verplicht is.

Warme ontvangst of…

…eerder een lauwe? Niets staat de opening van Bakkt in de weg nog, maar het draait om wat de eerste dagen en weken zal gebeuren. Zal er een rush plaatsvinden vanwege die ‘grote jongens’, de institutionelen? Hoe groot of klein zal de omzet in de eerste periode wel zijn? Die mate van belangstelling is van groot belang voor de invloed op de bitcoinkoers. Flauw, lauw; of enthousiast, exuberant.

Exchange Traded Funds

De beslissing over goedkeuring of afkeuring van twee ETF’s dan. Noem het bitcoin trackers. Ook hier gaat het om institutionelen makkelijker toegang te geven tot bitcoin. Denk aan beleggingsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, pensioengelden, trusts, banken en andere financiële instellingen. Het gaat hier om honderden miljoenen, miljarden zelfs. Die niet in eender welke markt kunnen vloeien zonder de betreffende koersen danig te verstoren. Vandaar dat instrumenten als futures en ETF’s bijzonder handig zullen zijn.

Nu of nooit

De SEC (Amerikaanse beurscommissie) heeft een beslissing over goedkeuring of afkeuring in totaal reeds een jaar uitgesteld. Dat is ondertussen niet meer mogelijk. Dus in oktober 2019 moet het verdict vallen. Het zal erop of eronder zijn. Ondanks het lange wachten is de hoop bij de cryptobezitters nog niet vervlogen. Een negatieve beslissing kan een depressie veroorzaken (bij de fans en in de koers van BTC.) Een ‘approved’ stempel kan euforie tot gevolg hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.