Belangrijke tijden voor bitcoin

0

Er is de heel korte termijn, kwestie van een dag of dagen. Technisch analist Jefe Caan voor Crypto Daily ziet bitcoin binnen ongeveer 24 uur een beslissende richting uitgaan. Richting $9000 of fèl dalen, terug naar het $7400/$7500 niveau. We schrijven zondagavond 12 januari 2020. Tevens kijken we naar wat we verder dit jaar kunnen verwachten voor BTC.

cryptodaily.co.uk

Fundstrat Research ziet drie belangrijke gebeurtenissen dit jaar die van invloed zullen zijn op de bitcoinkoers.

  • de halving van bitcoin in mei 2020. Die zou, in tegenstelling tot de steeds sterker luidende algemene opinie, nog niét ingeprijsd zijn. Bottom line: financial markets tend to discount 1-3 months, and maybe 6 months (max). So highest probability is halvening not priced in.”
  • de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november 2020. Aldus het crypto researchbureau niet alleen van invloed op de bitcoinkoers, maar op heel de wereld. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. In dit opzicht staat inderdaad die wereld voor een tweesprong. Het is het hoogste, belangrijkste ambt dat opnieuw bezet gaat worden. Alleen al de keuze voor iemand als Bernie Sanders of opnieuw Donald Trump is zo verschillend als zwart tegen wit. Het is ook een ambt dat niet alleen nationaal maar zeker ook internationaal de toon van de politiek zet. O.i. is het een keuze tussen meer van hetzelfde, pro de ‘one percent‘, of rigoureuze verandering. Pro de ’99 percent.’ Change, maar dan échte. Een keuze tussen allen voor één, of ieder voor zichzelf. We houden ons hart toch maar vast. Want zou iemand als Sanders president worden, gaat hij of zij zich zeer machtige vijanden maken. De kans is reëel dat er dan opnieuw een Amerikaanse president wordt vermoord… Waarom ook van invloed op de bitcoinkoers? Omwille van de extra internationale politieke spanningen die een Trump adminstratie veroorzaakt. De erg positieve reactie van bitcoin op de militaire confrontatie tussen de VS en Iran, zijn een nieuw bewijs van de status van bitcoin als vluchtheuvel bij calamiteiten van allerlei soort. ‘We already saw Bitcoin reacting to the US-China trade war and US-Iran’s crisis. This year, US-China tensions, U.S. policy toward Iran, Iraq, and Syria, discontent in Latin America over sluggish growth, corruption, and low-quality public services, are some of the top geopolitical risks for the world in 2020 that could play a role in driving BTC prices up.’ Tevens was het de Trump administratie die ‘no’ gezegd heeft tegen Facebooks libra munt. En zich daarmee als contra gepositioneerd heeft. Een andere president kan weer een heel nieuwe koers varen, pro de digitale wereld.
  • ten derde: bitcoin zal meer en meer de instuties aansturen, de gevestigde monetaire macht; in de zin van dat er wetten en regels dienen opgesteld te worden (vindt ook de sector zelf). Die zullen meer of minder favorabel zijn voor digitale munten, bitcoin et al. Ondertussen hebben ook krachten achter bitcoin zich verzameld en organisaties opgericht, die de sector o.m. juridisch verdedigen. Dat kan dus nog serieus bakkeleinen worden…