Wat zullen de belangrijkste cryptocurrencies waard zijn eind 2018?

8

Deze Australische website ondervraagt elke maand een panel van experts naar hun voorspelling van de toekomstige waarde van de belangrijkste cryptocurrencies. Dertien verschillende crypto’s worden er vergeleken en telkens opgevolgd naar evolutie. ‘Wij zijn de grootste vergelijkingssite van Australië’ kopt Finder, en dat klopt wel. Gratis en onafhankelijk ook, naar eigen zeggen.. Over alles wat met geld te maken heeft en dus ook cryptocurrencies anno 2018. Welke van de dertien belangrijkste cryuptomunten zullen hoeveel waard zijn binnen zes maanden?

FinTech – Financiële Technologie

De term FinTech is een samenvoeging van financial en technology. Financiële technologie dus oftewel ‘alle innovatieve financiële producten en diensten die de manier waarop we met geld omgaan‘ eenvoudiger en sneller maken. De term wordt sinds enkele jaren meer en meer gebebruikt in de financiële wereld, hoewel het grote publiek er nog niet echt mee vertrouwd lijkt. Nieuwe, moderne, revolutionaire producten van technologiegedreven start-ups. Net zoals Airbnb de sector van de verhuur van privé-accomodaties heeft veranderd, of Uber de (taxi)vervoer-sector op zijn kop heeft gezet. Voor wie een en ander niet echt volgt of bijhoudt ogen het wel zogenaamde pop-ups. Ze lijken wel uit het niets te komen. Pop! Kijk, daar springt er weer eentje tevoorschijn. Blockchain is natuurlijk ook onderdeel van de Fintech scene.

Woman’s got the power

Hier treft u de voorspellingen met verantwoording en uitleg aan van de diverse panelleden voor wat beteft de dertien belangrijkste crypto’s. Dat panel bestaat uit precies tien specialisten en experts. Vertrouwd met de sector, er zelf werkzaam in; negen mannen en één vrouw. We pikken de dame, Alisa of Lisa Gus er uit, onder meer ‘CEO of a blockchain gamified social market network’ – WishKnish. Kunnen vrouwen het voortouw nemen in de IT-industrie? Kunnen ze de uitdagingen ervan aan, stelt ze retorisch de vraag. En beantwoordt ze zelf: Jazeker!

De verwachtingen van cryptocurrencies 2018

Bitcoin bijvoorbeeld zien ze stijgen tot 25.000 dollar op 31 december 2018. Voor de kortere termijn, in juli 2018 zou de waarde van bitcoin alweer boven de 10.000 gaan stijgen. Momenteel taat Bitcoin op zo’n €5600. Het zal dan toch wel héél vlug omhoog moeten gaan wil deze voorspelling uitkomen, wat nooit uitgesloten is in de wondere en volatiele wereld der cryptomunten natuurlijk…

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.