Beleggen als de beste belegger van de wereld

De Amerikaan Warren Buffett (1930) mag dan ‘slechts’ de derde rijkste man op aarde zijn, hij is wel de beste belegger van de wereld. Hij geeft ons nu de tips om zijn werkwijze te kopiëren, te imiteren. Ze zijn eigenlijk heel makkelijk te volgen. Maar tegelijkertijd oh zo moeilijk.

Warren Buffett archief

En er is meer: wat dacht u van een ware schàt aan praktische informatie om, wie weet, wel even welgesteld als hij te worden? Wel ziehier ons cadeau aan u, Lezer! Niets wordt achtergehouden door de meesterbelegger. Alle jaarvergaderingen/video’s van decennia waar beleggers aan zijn lippen hangen bij elk woord dat hij spreekt. Tientallen interviews over de meest verscheiden onderwerpen. Een tracker die Buffetts portfolio volgt (wat u nu ook kunt doen!) en veel meer nog. Kijkt u op het Warren Buffett archief.. Inderdaad, de complete Warren Buffet historie wordt u vandaag cadeau gedaan. Lees en Leer. Van de beste belegger ter wereld. Kijk en Luister naar Buffett.

Time is on your side

Voor lezers, beleggers en would-be-billionaires die minder tijd hebben volgt hier een mini-samenvatting. Maar daar wringt de schoen al: tijd moét u er wel insteken. Net als Warren zelf, die zijn eerste aandeel kocht op 11-jarige leeftijd! Dus u heeft heel wat tijd in te halen zelfs.

De Gouden Tips

Zet uw emoties en meningen opzij. Ze verstoren en verdraaien de realiteit. Zoals Buffett het letterlijk zegt: “Wat anderen doen, zegt niets.” Verzamel alle feiten, kom alles te weten wat u maar kunt over het bedrijf waarin u gaat investeren. Probeer niet de markt te timen. Of het economisch klimaat nu goed of slecht is, solide bedrijven zullen altijd blijven bestaan. Wees dus steeds onbevreesd. Waarom denkt u dat bijvoorbeeld American Express (in 1850 opgerichtt!) en The Gillette Company (1901) nog steeds bestaan? Ondanks wereldoorlogen, (inter)nationale crises  en andere rampen zoals terroristische aanslagen (de Twin Towers, september 2001)? En dit zijn net twee belangrijke posten in Warrens portfolio.

Was het trouwens ook hij niet die ooit sprak: wat als u slechts 10 aandelen in heel uw leven mag kopen? Zou u dan niet zuinig, voorzichtig en goed voorbereid beleggen? En net dàt zijn eigenschappen of manieren van beleggen die we niét hebben of toepassen. Bij Albert Hein zouden we besparen op een paar eurocenten, maar eens ‘op de beurs” zijn we de gulsten in huis! Het is zoals in zoveel situaties in het leven: éérst denken en dàn doen, niet omgekeerd…

Aan het buffet van Buffett

En ééns miljonair geworden kunt u meebieden op Ebay.com om… te lunchen met het Orakel van Omaha! Jawel, in 2017 had een anonieme geïnteresseerde 2,68 miljoen dollar daarvoor over. Wat ook niet iedereen weet is dat Buffet lievelingen heeft op de beurs, maar ook aversie heeft jegens investeringen. Zo zal hij nooit beleggen in Bitcoin bijvoorbeeld (maar of dat wijs is?). Buffetts woorden zijn als vloeibaar goud dat over zijn lippen druppelt. Waarschijnlijk wilde de man of vrouw die meer dan 2,5 miljoen betaalde (en rijk was) nog rijker worden?! In ieder geval gaat elk jaar opnieuw de opbrengst naar goede doelen. Dat is dan wel weer mooi, want er kan wat vanaf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: