België: Fiscus en politie kijken mee/Eerste Europese politiestaat komt eraan?

Van Big Brother gesproken? In buurland België kennen ze er wat van, op dit gebied van de privacy bedreigen. (Privacy? Welke privacy?) De nieuwe regering die na bijna 500 dagen van bijzonder moeizame onderhandelingen gevormd werd in september 2020. Vooruitstrevend is ze wel, bijvoorbeeld wat de gelijkheid van geslachten betreft. Want ze is samengesteld uit evenveel mannen als vrouwen op de ministerposten. Wat het recht op privacy betreft, is we iets behoudender. Of net niet. Uit maar liefst 7 partijen bestaat ze, de federale Belgische regering. Met compleet uiteenlopende standpunten, begrijpelijk. Maar over één dingetje (zoals collega Welbergen heikele kwesties nogal eens noemt) lijken ze het alle zeven roerend eens. Wie ook maar één eurotje dat zwart of zelfs grijs getint is op een rekening bezit daar, houdt nu zijn hart vast.

Soon coming to a place near you!

Als de wet er binnenkort door komt, wat wel waarschijnlijk lijkt, moeten alle banken er de rekeningstanden van alle Belgen overmaken. Aan de Nationale bank, de centrale bank van België. Ondertussen en we schrijven vandaag 11 december 2020, vliegen er drones door het nationale luchtruim vanwege de onderscheiden politiediensten. Ook met warmtecamera´s, om te controleren of de Belgen zelfs binnenshuis alle Coronamaatregelen wel nauwkeurig opvolgen. Maar geen zorgen hoor, beste Belgen: het is al voor uw goed. Voor uw welzijn. Uw gezondheid. De regering heeft verzekerd dat het alleen maar controleren is. Gezien en gehoord op televisie: een discussie onder welke voorwaarden de politie ook bij je thuis mag binnenvallen. In geval. Maar alles, echt en echt waar, alleen maar om te ´controleren´ hoor. Want u, u daar, Mijnheer Janssen, Mevrouw Jansen, u doet toch niks mis of fout? U bent toch allebei brave, gehoorzame burgers, niet? Tja, dan gééft ´t toch ook niet dat we dit even komen…eeuh, vaststellen? Hmm, het werkwoord ´controleren´ is wel afgeleid van het woord ´controle´, nietwaar. Hmmm. Waar hebben we de uitdrukking ook weer gehoord of gelezen: ´Wie controleert de controleurs´…?

7 reacties

 1. Er bestaat in België nog altijd geen vermogenskadaster en vermogensbelasting. Op dit ogenblik heeft het Centraal Aanspreekpunt bij de Nationale Bank wel al de rekeningstanden van buitenlandse rekeningen die Belgen aanhouden (Common Reporting Standard). Dit vormt een discriminatie die zou verdwijnen als ook de rekeningstanden van binnenlandse rekeningen worden opgegeven. De fiscus zou deze gegevens enkel kunnen opvragen indien zij aanwijzingen heeft van fraude. https://pnws.be/banken-moeten-je-rekeningstand-melden-aan-de-federale-overheid/
  Onder bepaalde voorwaarden mag de politie inderdaad een woning betreden om de orde te handhaven bij niet naleving van de maatregelen die zijn getroffen vanwege de pandemie. https://www.standaard.be/cnt/dmf20201209_97214111 Willekeur zou uitgesloten zijn maar ongetwijfeld kan één en ander tot rechtszaken leiden.

  1. Een pandemie zonder slachtoffers. Enkel in de media, niemand van je familie, buren, straat, collega’s, vereniging, buurtwinkel.. Enkel “cases” gebaseerd op een test die zelfs door de uitvinder ervan ongeschikt werd verklaard voor virusdetectie. Een ziekte zonder symptomen. Een virustest die geen virus isoleert. Besmettelijke ziekten bestaan niet. Het is Rockefeller snakeoil business.

   https://thefreedomarticles.com/dr-stefan-lanka-2020-article-reveals-virus-misconception/

   https://www.macrotrends.be/gratisnieuwsbrief/16907/pasteur-fraudeur.html

    1. Eerst de artikelen lezen voor je iets roeptoetert zou wel slim wezen.
     Zo kom je nogal schaapachtig over.
     Prettige vaccinatie’s 🥴🥴

   1. Ik ken drie zieken en ken(de) twee nu overledenen. In de VS, video over een man die ook zei: ´´Ik ken niemand die ziek is, niet één persoon in mijn straat, ´t is allemaal verzonnen hoor, dat Corona.´´ Een week later was hij dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.