Beppe Grillo: 5 sterren en kansen grijpen

Volgens mij hebben we allemaal wel een beetje genoeg van alle treurnis rond de EU, ECB, ESM, financiële rampen en de wederkerende meldingen dat de wereld in 2012 zal vergaan. Vandaag daarom een hoopvol kijkje naar buiten en naar ons zelf. Als warmmakertje gelijk maar twee stellingen of conclusies namelijk: De democratie en Europa zijn uit. Ik kom er later op terug.

Italië

Allereerst naar Italië. In dit land zijn politici geen gewone mensen. Ze zijn geen mijnheer of mevrouw maar onorevole (spreek uit als honorévolé), in de betekenis van hooggeëerde, eerbiedwaardige of iets wat daar op lijkt. Hun werkzaamheden voor het land zijn aan het eervolle aangepast en bestaan er voornamelijk uit om hun eigen posities veilig te stellen.

Beppe Grillo – Vijf sterren beweging

Cabaretier Beppe Grillo, was in de zeventiger en tachtiger jaren een bekende komiek die er met satire, scherpe analyses en leuke grappen op een fantastische manier in slaagde om de Italiaanse politiek en de politici in hun hemd te zetten. Vanwege het succes van Grillo zou men hem zelfs vanaf midden tachtig het werken via de TV onmogelijk hebben gemaakt.

 

Rond 2005 begon Beppe met een eigen blog en in 2009 richtte hij de Movimento cinque stelle (5 sterren beweging) op met als doel actief te worden op een wijze die duidelijk zou verschillen van de bestaande politiek. Met gebruikmaking van vooral het internet, bijeenkomsten van gelijkgezinden en het enthousiasmeren van buitenstaanders zou de beweging een echt tegenwicht moeten gaan vormen voor de verstarde en corrupte Italiaanse politiek.

V-Day

Vanaf 2007 werden er jaarlijks zogenaamde V-days georganiseerd, waarop enorme aantallen bezoekers en gelijkgezinden afkwamen. Wie denkt dat V-day staat voor vrede- of vrijheidsdag  die zit op de verkeerde weg. Beppe blijkt namelijk een bijzonder slimme man te zijn die weet hoe hij de mensen enthousiast kan krijgen.

V-day staat voor:

 • Vendetta          = Strijd, wraak, we hebben er genoeg van;
 • Vengeance       = We gaan er tegenaan, zijn hevig gemotiveerd;
 • Vaffanculo       = Fuck off. Opdonderen! Jullie hebben ons kwaad gemaakt.

De diverse bijeenkomsten brachten miljoenen Italianen op de been. Via sponsorgelden werden er meerdere keren paginagrootte advertenties in bekende kranten gezet om misstanden aan de kaak te stellen. Grillo’s aanpak heeft hem inmiddels in binnen- en buitenland populair gemaakt (nee zeker niet bij de bestaande politiek machtigen). Hij mocht spreken in het Europees Parlement en was in vele landen op de tv te zien waaronder in het VPRO programma tegenlicht.

Italiaanse verkiezingen

Inmiddels heeft de beweging aan diverse regionale Italiaanse verkiezingen meegedaan en daar percentages van tussen de 10 en 20% aan stemmen binnengehaald én in een eerste grote stad een burgemeester geleverd. Om ons weer terug te brengen bij Europa en de euro. Beppe Grillo is persoonlijk voor het uit de Euro stappen van zijn land en zou zelfs willen kiezen voor een schulden-default om opnieuw te kunnen beginnen. Voor wie meer over Grillo en zijn beweging wil lezen of kijken, internet en Youtube staat er vol mee.

Nederland: Kansen grijpen!

Ook wij Nederlanders zijn op dit moment in algemeenheid niet echt tevreden. We willen wel anders maar weten nog niet echt hoe en we zijn best een beetje lui en afwachtend geworden, komen nog niet veel verder dan een proteststem of niet meer stemmen.

Daarom terugkomend op de inleiding op naar het voor velen goede nieuws. Zowel de democratie met een vertegenwoordiging vanuit partijen als Europa zijn uit. We krijgen nu al bijna dagelijks te horen dat we weer voor ons zelf en de familieleden moeten gaan zorgen en willen vanuit die gedachte ook weer terug naar de overzichtelijkheid van huisje, boompje, beestje. Meer voor ons zelf zorgen betekent ook meer te zeggen willen hebben. Internet biedt ons daartoe alle mogelijkheden. De democratie met vertegenwoordiging via partijen is uit. We /willen/moeten/gaan naar een veel kleine overheid en een burgercratie. Via bewegingen als van Grillo, lokale groepen en internetfora willen en kunnen we rechtstreeks invloed uitoefenen en stemmen via elektronische referenda. Per onderwerp kunnen zo verschillende groepen en verbonden worden gezocht als het gaat om lokale, regionale of landelijke belangen.

Europa is uit en stervende

Jammer voor de Eurofielen, zij geloven nog in een eeuwig rijk, is een steeds groter wordend Europa eigenlijk al uit. We zijn de voortdurende pressie, het kleine groepje machthebbers, dat ons steeds in hun richting dringt, meer dan zat. In navolging van het lokale krijgt ook het eigen landelijk weer meer nadruk. Dat wil helemaal niet zeggen dat je niet meer met andere landen kunt samenwerken. Dat kan nog steeds prima op basis van overeenkomsten en zonder overdracht van zeggenschap anders dan in de overeenkomst is bepaald.

Sprong vooruit

Ons land en zijn bewoners hebben vele kansen om te schitteren en goede zaken te doen. Landbouw, handel, logistiek, waterbeheersing, technologie, scheepstechniek, etc etc. Werken in  kleine cellen, waarbij arbeid, opleiding en training worden gecombineerd, waar kennis en ervaringsoverdacht een belangrijke rol spelen. Waar jong en oud samenwerken niet om superrijk te worden maar om goed te kunnen leven en voor anderen een goede voedingsbodem achter te laten. Ook voor de scholen geldt terug naar af. Weg met de mega-scholen en de hordes duur betaalde directeuren en deskundigen. Terug naar beschaafd maar fijn. Terug naar scholen waar de docenten de leerlingen kennen en omgekeerd, waar ieders talent wordt ontwikkeld op de best mogelijke manier. Op die manier kan en zal er ook weer fut in de samenleving komen. Kansen genoeg.

Wakker worden dus en in beweging komen. Alle 17 miljoen. Niet morgen maar vandaag!

28 reacties

 1. Toch zullen helaas op 12 september weer veel mensen op eurofiele partijen gaan stemmen. Ze leren het ook nooit.
  En dan vervolgens gaan klagen dat het zo slecht gaat.

  We krijgen maar een keer per kabinet de kans, want een referendum uitschrijven durven de politici niet meer aan. Want het klootjesvolk is daar te dom voor. Stel je voor dat ze weer niet naar ons luisteren. Dan lopen de baantjes van de eurofiel politici echt gevaar.

 2. De G500 die lid worden van 3 polititieke partijen is dat ook zo’n intitiatief?

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

  Dus de toekomstige politieke jeugd zal al heropgevoed moeten worden met de rol van centrale banken, geldproductie en de invloed hierop op de reeele economie en natuurlijk de bilderberg conferenties die consequent buiten de msm blijven.

  Wellicht iets voor ktm om de website van de G500 met wat informatie te voorzien?

 3. .
  .
  Ik heb een keer een berekening gemaakt over het aantal volgers van de paar pioniers-site’s die Nederland heeft.

  Bv; Goudportal; kijk eens naar de doorklik getallen naar artikelen. Nooit boven de 200.

  Er zijn pakweg een paar honderd regelmatige bezoekers.

  Een paar duizend die af en toe kijken.

  Hooguit tienduizend die er een beetje bewustzijn voor hebben ontwikkeld.

  Nederlanders lijden kortom aan Grootheidswaan, hypocriet denken en shizofrenie op gebied van economie.

  En als we ons vergelijken met een site als Hartgeld.com in Duitsland, dan stellen we helemaal niks voor.

  Groet van Hyperinflatie wordpress.

  .

 4. @3 hyperinflatiewordpress
  En toch wordt ook Nederland heel langzaam wakker. Er komen wel telkens meer mensen die zich verdiepen in ons monetaire ponzi systeem. Wellicht gaat het te langzaam om binnen enkele jaren iederee wakker te krijgen maar er gaan echt telkens meer oogjes open.

 5. @ alle reageerders. Het feit dat in Nederland de consumptie enorm terugloopt betekent dat mensen kennelijk bezorgd zijn. Nou moeten we alleen nog blijven doorgaan met ze op de een of andere manier attent te maken op de kromme weg die we met zijn allen gaan, ja ook wij, Dat we met zijn allen wat dit betreft lui en afwachtend zijn geweest en dat we nu net als miljoenen Italianen bereid zijn om aan de bel te trekken.

  Je zult zien wat politici dan zullen schrikken. Er valt nog zo veel te doen.

 6. .
  .
  Als de politici zo vriendelijk zijn om aan te geven dat we nog maar net met bezuinigen zijn begonnen, dan wordt het bewustzijn vanzelf groter.

  50 miljard extra bezuinigingen minimaal als het EU masterplan verder ontwikkeld gaat worden.

  Hollande heeft al geroepen. De landen die jaren lang geprofiteerd hebben van de welvaart moeten nu maar eens op de blaren zitten.

  Verder; alle beetjes helpen.
  .
  .

 7. PM,s kopen , het liefst een paar jaar terug. En gewoon afwachten. Je kunt toch geen kant op. Gewoon blijven zitten. Die ik al een tijdje.

 8. Lieve mensen,
  Wij (ik en anderen in mijn omgeving) zijn tien jaar bezig geweest om ons hele systeem te onderzoeken (geschiedenis, toekomst en het heden), conclusie: we zijn te laat. De massa wordt nooit bereikt, gaat niet gebeuren. Zolang de media niets doet (ze staan niet aan de “wakkere” kant), gebeurt er niks. Onlangs nog een leraar erop gewezen dat de FED een particulier bedrijf is, hij keek me aan of ik chinees sprak… (om aan te geven dat niemand dit snapt)
  Gezien onze ontdekkingen gaan er GROTE dingen gebeuren aankomende maanden. Erg grote zaken. Daar moet je je op richten, niet meer op het bereiken van de massa, verspilde energie. Praat liever met je familie en vrienden en probeer het nog bij hen, de door onze leiders gekozen koers gaan wij never nooit niet veranderen!

 9. #11 Harry, je wekt mijn nieuwsgierigheid. Waaruit bestond dat onderzoek?

  Nee de massa gaan we niet bereiken. Heb ik allang opgegeven. Elke keer krijg je te horen: Dat komt nu niet meer. We leven nu in een heel andere tijd. Dat was vroeger enz.

  Kun je een tipje van de sluier oplichten?

 10. @ 11

  I hear you, Wij wonen inmiddels in het buitenland nadat wij onszelf sufgeluld hebben. Wij zijn inmiddels 10 jaar bezig om een nieuw leven op te bouwen.

  Voor de rest ben ik het eens met Harry. Laat de lawine voorbijgaan en kijk dan eens of je kunt helpen, tot die tijd,…

 11. @13 [quote]Laat de lawine voorbijgaan en kijk dan eens…[/quote]

  Alleen zo vervelend dat lawines vaak zo onvoorspelbaar zijn.
  Ik zou toch wel wat meer willen doen.

 12. @St Pierre : is het ook zo’n pokken-weer bij jullie in de Hérault ?

  Man-man … volgens de kalender is de zomer van de week ingegaan, maar volgens mij wordt er door allerlei ‘diensten’ vèt op de HAARP gespeeld, ongelofelijk …

  Heb dus best zin om wat snaartjes te gaan doorsnijden, ik weet alleen niet waar die on-dingen staan-gn-gnnn 😉

 13. Ben H.J. Bennink en IngeborgNL, dank voor de informatie.

  Ik zou graag de volgende problemen in Nederland aanpakken.

  Pensioengelden kunnen opvragen om bijvoorbeeld de hypotheek te kunnen aflossen. Of aankoop huis.
  Natuurlijk wel belastingvrij uitkeren, dan praten wij niet meer over de graaien uit de pot. Oftwel wij hebben al afgerekend.

  Van de inleg van de werkgever voor je pensioen, kan je ook de ziektenkosten verzekering betalen. Dit is pas marktwerking, maar dan wel een goed basis pakket met tandheelkundige verzorging. Dit moet toch kunnen voor 1 dag werken in de week.

  Het gekke is dat de bevolking wel 1 dag per week werkt voor een pensioenpot, die straks op 0% gaat eindigen.

  Als je vraagt voor de organisatie een inleg van 2 euro per maand, dan zijn ze bang dat je ermee vandoor gaat.
  Mensen zijn echt ziek in hun hoofd.

  Nee vooral voorkomen dat er misschien een extra bank van zou kunnen worden opgericht, die ipv 5% rente vraagt maar 2,5% en dat de hypotheek aftrek kan komen te vervallen.
  Met de opbrengst van die 2,5% hou je ook nog geld over om mensen te helpen die in de financiele problemen raken.

  Ja dit soort mensen bestaan er ook nog in deze wereld.
  Die de wereld willen verbeteren. Pas als wij dit hebben bereikt dan begint het pas echt leuk te worden.

  Ik ga toch niet met het geld ervandoor als het pas echt leuk gaat worden in Nederland. Er is nog heel veel te doen.

  De misdaad regeert in Nederland. Nu de kunduz maatregelen intrekken, om ze na de verkiezingen weer in te voeren. Leugenaars dat zijn het. Ze krijgen alle ruimte, omdat wij dit laten gebeuren.

  Als wij ons niet organiseren, dan worden wij bestolen door de politiek.

 14. 80% ?

  Ok .. c’est déjà ça …woehhaaahhh !!!

  http://www.tfmetalsreport.com/blog/3940/lookout

  Kwootje :

  ***************************
  ” Regardless, today the net short ratio of The Evil Empire in silver is at an historically low level. I have maintained for over a year now that the run-up in April of 2011 and the ensuing beatdown in the 14 months since has been a coordinated effort by The Silver Cartel to extricate themselves from their tenuous and extreme net short position. In late March of 2011, they were net short 55,000 contracts. Today, they are net short as few as 11,000 contracts. That’s an 80% reduction and they are almost there, almost flat. The question of the day, and the ultimate subject of this post, becomes: WHAT HAPPENS NEXT? “

  ***************************

  Afijn, lees ’t artikel nou maar zelf.

  … Heb ik namelijk ook gedaan 😉

 15. Ik weet het – ik weet het … u bent vast en zeker geen gezwets van mij gewend, maar de volgende ‘info’ wil ik u echter niet onthouden 😀

  Daar gaat ie dan :

  *******************************
  WAAROM kan je een pizza vlugger bij je thuis hebben dan een ziekenwagen?

  WAAROM is er een parkeerplaats voor gehandicapten bij een sporthal ?

  WAAROM bestellen mensen een Double Cheeseburger, een grote friet en dan een Cola light ?

  WAAROM kopen we hotdog worstjes in een doos van 10 en de broodjes in een pak van 8 ?

  Bovendien heb je je nooit afgevraagd :

  WAAROM vrouwen geen mascara kunnen aanbrengen met gesloten mond ?

  WAAROM het woord ‘afkorting’ zo lang is ?

  WAAROM je, om WINDOWS te sluiten op de startknop moet drukken ?

  WAAROM citroensap kunstmatige smaakstoffen bevat en het product voor de afwasmachine gemaakt is met echte citroenen ?

  WAAROM er geen kattenvoeding bestaat met muis-smaak ?

  WAAROM voeding voor honden nieuw is met verbeterde smaak : wie heeft dit getest ?

  WAAROM ze de naalden voor euthanasie steriliseren ?

  U kent zeker wel de onverwoestbare zwarte dozen in vliegtuigen :
  WAAROM maken ze het vliegtuig niet van dit materiaal ?

  Als vliegen zo veilig is :
  WAAROM noemt men de aankomsthal op het vliegveld dan ‘Terminal’

  En verder : .

  WAAROM drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn ?

  WAAROM wassen we onze badhanddoeken, worden we niet verondersteld schoon te zijn als we ons ermee afdrogen ?

  WAAROM dragen Kamikaze piloten een helm ?

  Hoe heeft men de panelen ‘VERBODEN OP HET GRASVELD TE LOPEN’ in het midden van het grasveld kunnen zetten ?

  Vinden analfabeten het leuk om lettertjes in de soep te hebben ?

  Toen de mens ontdekte dat de koe melk gaf, waar was hij op dat moment eigenlijk naar op zoek ?

  Als een woord verkeerd geschreven staat in het woordenboek, hoe weet men dat dan?

  WAAROM heeft die oen van een Noach die twee muggen niet dood gemept ?

  Krijgen de arbeiders bij Lipton ook een koffiepauze ?

  WAAROM krimpen schapen niet als het regent ?

  Ik koop een nieuwe boomerang, hoe raak ik de oude kwijt ?

  WAAROM hebben etablissementen die 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend zijn, deursloten ?

  Nu je minstens acht maal geglimlacht hebt, is het aan jou om deze stupiditeiten te verdelen en deze boodschap door te sturen naar iemand die je ook wil laten glimlachen

  ******************************

  Ktm says : WOEHAHAAHAAAA ! ! !

 16. @snel
  Goedemorgen trouwens… Ons onderzoek heeft ons gebracht naar de absolute top van de elite en nog belangrijker, waarom zij de NWO tot einddoel hebben. Wat is de main purpose van dit doel? Daar steekt nog weer een heel andere wereld achter. Bloodlines en het Vaticaan (niet zeggende dat ik gelovig ben, maar onze elite is dat wel) Albert Pike en Khazaren, er valt nog zoveel te ontdekken!

 17. @Harry

  Gandhi was overtuigd over het volgende, en handelde daar ook naar, zo is toch wel gebleken:      

  [quote name=”Mahatma Gandhi”]“A small body of determined spirits fired by an unquenchable faith in their mission can alter the course of history.”
  ― Mahatma Gandhi[/quote]

  [u]Margaret Mead, omschreef het zo:[/u]

  [quote name=”Margaret Mead”]“Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.”
  ― Margaret Mead[/quote]

  En zo is het ook. Kijk maar naar dat kleine groepje zogenaamde elite. Wij laten het met z’n allen gebeuren. Zij hebben enkel zoveel macht als wij hun toestaan, wij geven het uithanden. Mensen zijn te schijterig om zelfverantwoording te nemen en zelfredzaam te zijn, samenwerkingen met andere individuen aan te gaan, want de staat regelt het allemaal wel, zo geloven ze.

  Het is gewoon waar wat Gandhi zei, er zijn mensen die willen leiden en er zijn mensen die geleidt willen worden, en die laatste groep is nu eenmaal groter, de afwachtende groep is nu eenmaal groter.

  Ik ben ervan overtuigd dat de EUSSR z’n langste tijd heeft gehad, over tien jaar bestaat het niet meer. (Als dat niet het geval zou zijn, is het nog 10 keer zo erg als dat het nu is, en is de boel een vervallen zooitje, zonder perspectief daar het dan daadwerkelijk uitgelopen is op een Sowjet Unie 2.0. Maar uiteindelijk is de Sowjet Unie ook aan z’n einde gekomen, en een 2.0 zal het echt niet langer volhouden, datgeen wat een Sowjet Unie 2.0 van ons zou verwachten zit niet in ons -hoe de mainstreammedia/staatsmedia ook verslaggeeft en aan brainwashing poogt te doen-, we gaan dit nooit laten gebeuren, en als het wel mocht gebeuren keren we ons er uiteindelijk vanaf).

 18. @wanttoomuch
  Beetje laat vandaag. Lekker buiten ontbuiten en zo, een beetje in de tuin werken, moestuintjes bij houden, 15 soorten tomaten en zo, , 20 soorten piment en paprika’s.
  Sorry, strak blauw en 31°, dit gedeelte van de keuze is in ieder geval goed uitgepakt. We zien hier ook geen chem trails.

 19. @allemaal,

  Waarom zou het niet mogelijk met een groep personen met verstand van zaken een bank op te richten.
  Geheel volgens het boekje, spaarrekeningen openen met een kleine vergoeding op spaargeld, dit om bekendheid te genereren onder een grote groep mensen.
  Vervolgens wanneer je als bank toegang hebt tot de kapitaalmarkt wn. DNB hypotheken gaan verstrekken met een rente van zo,n 2,5%
  Vervolgens zorgen dat ze je niet kunnen naaien met Scheringa trucs.
  Dit dient geleidelijk te groeien maar wanneer de grote massa wordt bereikt via de media en de eigen website, en je transparant uitlegd hoe dit systeem is opgebouwd zou je nog wel eens een gelegaliseerde bankrun kunnen veroorzaken doordat mensen de mogelijkheid krijgen hun miljarden aan spaargelden en inkomen te stállen op een plek die zij wensen.

 20. @20, KTM, in het rapport van Cliff High (Shape of things to come 05/2012) wordt eveneens melding gemaakt van een lagere prijs van edelmetalen:
  Quote:
  “The data sets are quite clear in stating that this is an attempt that will have tremendous power behind it, yet it will fail as hyper-inflation will manifest, albeit, in a strange form.”
  [url]http://www.scribd.com/Deckard666/d/97371402-The-Shape-of-Things-to-Come-Volume-1-Issue-00-2012-05-21-Dsa10[/url]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: