Besmettingsgevaar Griekse exit is groot

15

René Tissen, RTLZ | Onderschat wordt dat de chaos die in Griekenland ontstaat vrij gemakkelijk zal overslaan naar Spanje en Italië. Waar het om gaat is het sociale besmettingsgevaar. Dat is groot. Er wordt momenteel hoog spel met Griekenland gespeeld en de kans is groot dat het oordeel van de geschiedenis slecht voor Europa zal uitpakken, zo slecht zelfs dat er van hoogverraad sprake zal zijn richting het Griekse volk dat feitelijk met de rug tegen de muur wordt gezet.

Zoek het maar uit

Als Duitsland, het IMF en ECB in de komende weken daadwerkelijk hun financiële steun aan Griekenland onthouden, zal dat voor chaos en paniek zorgen. Griekenland kan dan niet anders dan zichzelf failliet verklaren. De middelvinger zal door het land naar geldschieters worden uitgestoken.

Hoera, we hebben verloren

Schuldovereenkomsten zullen nietig worden verklaard. Financiële partijen die dachten aan de Griekse schuld nog een centje te kunnen verdienen, zoals Nederland, hebben het nakijken. De Griekse regering zal de onafhankelijkheid als een succes presenteren, alvorens de eigen politieke dood tegemoet te zien.

Straatgevechten in Athene?

De nieuwe Drachme zal worden geïntroduceerd en hyperinflatie zal het land vrijwel direct verwoesten. In één keer wordt de bevolking op de knieën gedwongen en in shock raken. Dan pas zullen de Grieken zich bewust worden dat ook hun politieke systeem kapot is en er niets en niemand meer is die het zaakje nog bij elkaar kan houden. Ik sluit straatgevechten in Athene niet uit, maar verbaas mij dat ik dit inderdaad als een reële mogelijkheid zie. Lees het hele artikel van René Tissen op rtlz.