Besmettingsgevaar Griekse exit is groot

René Tissen, RTLZ | Onderschat wordt dat de chaos die in Griekenland ontstaat vrij gemakkelijk zal overslaan naar Spanje en Italië. Waar het om gaat is het sociale besmettingsgevaar. Dat is groot. Er wordt momenteel hoog spel met Griekenland gespeeld en de kans is groot dat het oordeel van de geschiedenis slecht voor Europa zal uitpakken, zo slecht zelfs dat er van hoogverraad sprake zal zijn richting het Griekse volk dat feitelijk met de rug tegen de muur wordt gezet.

Zoek het maar uit

Als Duitsland, het IMF en ECB in de komende weken daadwerkelijk hun financiële steun aan Griekenland onthouden, zal dat voor chaos en paniek zorgen. Griekenland kan dan niet anders dan zichzelf failliet verklaren. De middelvinger zal door het land naar geldschieters worden uitgestoken.

Hoera, we hebben verloren

Schuldovereenkomsten zullen nietig worden verklaard. Financiële partijen die dachten aan de Griekse schuld nog een centje te kunnen verdienen, zoals Nederland, hebben het nakijken. De Griekse regering zal de onafhankelijkheid als een succes presenteren, alvorens de eigen politieke dood tegemoet te zien.

Straatgevechten in Athene?

De nieuwe Drachme zal worden geïntroduceerd en hyperinflatie zal het land vrijwel direct verwoesten. In één keer wordt de bevolking op de knieën gedwongen en in shock raken. Dan pas zullen de Grieken zich bewust worden dat ook hun politieke systeem kapot is en er niets en niemand meer is die het zaakje nog bij elkaar kan houden. Ik sluit straatgevechten in Athene niet uit, maar verbaas mij dat ik dit inderdaad als een reële mogelijkheid zie. Lees het hele artikel van René Tissen op rtlz.

15 reacties

 1. Het gaat hard vandaag met de rente(10 jaars) 1op spaanse en italiaans obligaties.

  Spain
  % 7.49

  Italy
  % 6.37

  Dit gaat erg veel pijn doen…….

 2. @Gaengphed, helemaal mee eens.
  De overheid in dit land is een groot geld verslindend monster.
  Italie heeft de maffia , wij hebben de overheid , gemeentes en het koningshuis!
  We worden gewoon langzaam kaal geplukt.

 3. #6 Gaengphed citaat uit de telegraaf:
  ,,Het IMF steunt Griekenland bij het overwinnen van zijn economische problemen”, aldus het IMF. ,,Een IMF-missie begint op 24 juli gesprekken met de autoriteiten van het land om te zien hoe het economische programma van Griekenland weer op de rails kan worden gezet.”

  Vraag ik me af, welke economie?

 4. Het is gewoon te tragisch voor woorden. Het IMF staakt de steun aan Griekenland en nu is daar ineens geen sprake meer van. Wat een incapabel zooitje. Het is natuurlijk weer allemaal weer verkeerd begrepen, ze hebben natuurlijk gezegd dat ze Griekenland juist blijven steunen maar een domme journalist heeft het verkeerd begrepen en gezegd dat de steun onmiddelijk beeindigd wordt omdat IMF klaar is met Griekenland. Tuurlijk.
  Een ding is duidelijk de euro gaat eraan en dat is op de lange termijn een zegen, in de eerste plaats voor Griekenland. Er is gewoon geen scenario denkbaar waarin de euro het overleeft.
  Als Griekenland aan de voorwaarden wordt gehouden gaat het het snelst. Door dit verraad aan het Griekse volk door zowel Griekse als EU politici wordt het land gewoon de afgrond in geflikkerd. De rest van de EU zal daar niet immuun voor zijn, wat al die falende politici ook zeggen. Banken gaan omvallen met een hele reeks van negatieve gevolgen. De negatieve sentimenten zullen de beurzen en daarmee de economie in een vrije val naar beneden sleuren. Einde euro.
  De troika hier troika daar gaat deze week naar Griekenland om poolshoogte te nemen. Vervolgens gaan ze er twee maanden over doen om verslag te doen. Die tijd gaat alleen gebruikt worden om, met name aan de Duitse en Nederlandse burgers, een verhaal voor te bereiden dat Griekenland op dit moment nog niet aan alle voorwaarden voldoet ( lees bijna geen enkele ) maar dat het allemaal goed komt en dat ze alleen wat meer tijd nodig hebben. Wonder boven wonder zal blijken dat de Duitsers en het IMF ( die tot een paar uur geleden nog helemaal klaar waren met Griekenland ) akkoord gaan met een nieuw plan. We kunnen weer rustig gaan slapen, de euro is gered ( alweer?? Alweer ja ).
  Dit scenario zal de uitkomst alleen maar uitstellen, de uitkomst staat vast. De euro valt.

 5. En dit gelazer is nu aan de gang juist nu de E.U.-leiders en de gewone bevolking op vakantie is. Het zal mij niet verbazen dat het systeem instort nu juist in de vakantietijd. Gevolg is dat vele vakantiegangers in het buitenland dan niet meer terug kunnen. De regering zal dan een grote terughaalactie moeten organiseren, maar heeft het geld daar niet meer voor!

 6. @Verontruste burger : Precies ; éérst Europa effen ‘lekker’ in een M-O oorlog verzeild doen raken, dan heeft de K-Klap veel meer ‘intern (europees) effect’.

  Het ‘gedwongen bijdrukken’ is slechts voor de fijnafstelling van dat moment …

  En Tissen schreef ook nog : ‘ ongeacht de lengte van het touw ‘
  Opvallend …

  Want wie had het daar eerder over … met name hier op Biflatie ..?

  Genau !

  Miauw !

  En dat rijmt, en dus heb ik mijn eerste whiskas van vanavond al ruimschoots verdiend … heh-heh …

  ( schroef – schroef … )

 7. @Snel, hilarisch niet? Hahahaha

  @Moin…nou…daar zou ik dan niet zo erg mee zitten hoor hahahaha., laat maar klappen tijdens mijn vakantie. Ben ik gewoon wat later terug op de zaak 😉

  De Euro gaat vallen, maar nog niet dit jaar. Waarom niet? Wel….er zijn miljoenen Europeanen die nog slapen op dit moment. Die hebben a) niet door wat er zou kunnen gebeuren, b) willen het gewoon niet weten wat er boven het hoofd hangt. Gevolg: zij hebben nog gewoon vertrouwen in de Euro…en daarom gaat deze NOG niet vallen.
  Dit is hele punt rondom ons fiatgeld: vertrouwen. Niet voor niets heeft Merkel aan het begin van de crisis telkens herhaalt: “Wij hebben vertrouwen in de Euro.” Dat moeten ze natuurlijk wel doen….anders valt de munt.
  Dus zo lang het gros van de mensen de Euro nog vertrouwd als betaalmiddel, ondanks dat de wisselkoersen schommelen danwel omlaag gaan, zal de Euro blijven bestaan.

  Hierin denk ik ook meteen in lijn met Gregory Mannarino en nog een aantal andere economen: dit hele spel is alleen om de ogen gericht te houden op de EU. Zodra The Fiscal Cliff meer van betekenis zal gaan worden, en dat zal het 100%, zullen de rollen omgedraaid worden.
  Ik las ergens dat de zoekterm(en) “fiscal cliff” dan ook de laatste tijd steeds vaker gebruikt worden op google, wordt gemeten met Google Trends. Dit gaat na de vakantie spelen in de aanloop naar de US-verkiezingen en dan zullen de EU-problemen wellicht wat minder in de aandacht staan.

 8. En Amerika leent nu voor en prikkie !! want iedereen vlucht in een veilige haven…, DE dollar..
  Wat een goed spel is dit met een machtige kaarten..
  Eerst verzin je de meest idiote financiele constructies om in korte tijd zoveel mogelijk geld te verdienen.. Dan verkoop je die f$%ck zooi aan Europese banken , verzekeraars en pensioenfondsen om er weer geld aan te verdienen en het is gelijk een bliksem afleider voor je eigen dollar problemen en dat is altijd handig in verkiezingstijd..
  Ik had het niet kunnen verzinnen…

 9. Griekenland binnenkort failliet en Spanje volgt snel…

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/harmvanwijk/12616112/__Griekenland_binnenkort_failliet__Spanje_volgt_snel__.html

  Citaat uit dit artikel:
  Het hoofd van de Griekse privatisering van staatseigendommen is opgestapt. Kostas Mitropoulos stapte vrijdag op vanwege het gebrek aan steun van de nieuwe regering. De privatiseringen hebben enorme vertragingen opgelopen. Mitropoulos acht het onwaarschijnlijk dat Griekenland dit jaar meer dan € 300 miljoen binnenhaalt. Het doel was gesteld op € 3 miljard.

  Ik heb wel het verhaal meegekregen dat ze moesten gaan privatiseren (nou nou…dat heeft voor ons ook zo gunstig uitgepakt het afgelopen decade whoaaaahahaha) , maar ik heb niets in de media gezien over het ontslag. Iemand wel?
  Ze moeten 3 Miljard binnen halen op dit punt, gaat ze never nooit niet lukken, want wie wil daar nu investeren?

  En verderop in hetzelfde artikel:
  Hoelang blijven ‘donorlanden’ Nederland en Duitsland de (terminale) Europese patiënten geld toeschuiven? Of kiezen deze landen uiteindelijk toch eieren voor hun geld? De forse onttrekkingen van spaarders in Griekenland (€ 72 miljard), Spanje, maar ook Frankrijk (€ 90 miljard) en België (€ 120 miljard) zijn duidelijke signalen.

  Oh? Bankruns?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: