Als het gaat om Bitcoin en andere cryptocurrencies, blijven veel banken over de hele wereld duidelijk. Ze vermijden of verbieden vaak het gebruik van crypto op hun rekeningen vanwege een vermeende bedreiging voor de FIAT-valuta en hun activiteiten als geheel. Ze zijn ook geneigd te geloven dat er een hoog risico op fraude en witwassen bestaat wanneer crypto in gebruik is.

Ondanks deze zorgen hebben veel banken hun deuren geopend voor klanten die cryptocurrency gebruiken. Naarmate meer en meer handelaren cryptocurrency als betalingsoptie hebben toegevoegd, is de vraag toegenomen. Veel van deze banken zijn geïntegreerd met crypto-betalingsverwerkingsdiensten om alle soorten schikkingen tussen bedrijven en consumenten af ​​te handelen.

Neo banken

Het vinden van crypto-vriendelijke banken kan soms een uitdaging zijn. Deze zogenoemde ‘neo-banken’ zijn financiële instellingen die alleen online toegankelijk zijn en vergelijkbaar zijn met banken. Een neo-bank is een bank die van de grond af is ontworpen om klantgericht te zijn. En niet zomaar een klant.

Jonge, verbonden klanten, die misschien nog geen grote spaarrekeningen of hypotheken hebben, maar dat in de toekomst wel zullen doen. Het aanbod van een neo-bank is meestal beperkt in vergelijking met traditionele banken – soms bieden ze niet meer dan een eenvoudige betaal- en spaarrekening. Dankzij het afgeslankte model kunnen neo-bankklanten vaak genieten van minder kosten en hoger dan gemiddelde rentetarieven.

Welke Bitcoin banken zijn er allemaal?

Hieronder bespreken we drie verschillende Bitcoin banken:

  1. Bankera bank
  2. Mistertango bank
  3. Cashaa bank

Bankera bank

bankera

Bankera is een financiële oplossing die is ontworpen om de klanten van het nieuwe banktijdperk van dienst te zijn. In tegenstelling tot de meeste traditionele banken, zijn de diensten van Bankera crypto-vriendelijk en accepteren ze betalingen van en naar cryptocurrency beurzen.

Bovendien zijn Bankera klanten ook welkom om geld te ontvangen van partnerprogramma’s en commerciële online activiteiten en zijn zakelijke rekeninghouders bovendien ook welkom.

Een andere zogenoemde neobank is Mistertango, een elektronische geldverwerker opgericht in 2014 met het hoofdkantoor gevestigd in Vilnius, Litouwen. Het is gelicentieerd door Electronic Money Institution (EMI) en opereert onder toezicht van de Centrale Bank van Litouwen.

Mistertango bank

Mistertango bied een platform dat crypto-gebruikers en bedrijven toegang geeft tot traditionele financiën.  De diensten staan open voor beurzen, investeerders en anderen die betrokken zijn bij de industrie. De crypto-vriendelijke betalingsprocessor biedt zowel persoonlijke als zakelijke accounts met de mogelijkheid om meerdere Ibans aan te maken.

mistertango

Het Mistertango-platform belooft particulieren een snel en eenvoudig onboardingproces. Persoonlijke accounts bieden gebruikers de mogelijkheid om hun online betalingen op verschillende apparaten, mobiel en desktop, te beheren en op de hoogte te blijven van alle transacties en saldi dankzij realtime meldingen. Bedrijven kunnen profiteren van lagere transactiekosten, een geldbesparende oplossing voor elk bedrijf.

Het platform verwelkomt verder entiteiten uit de crypto-ruimte, inclusief uitwisselingen en ICO-projecten, evenals risicovolle industrieën zoals forex en gaming. De virtuele bank werkt ook samen met  cryptocurrency uitwisselingsplatform Exmo om zo haar klanten in staat te stellen Mistertango-cryptotransacties te financieren met behulp van euros.

Er zijn twee opties voor abonnementen en beide worden geleverd met gratis transfers tussen Mistertango-gebruikers, speciale Ibans en gratis saldocontroles in de mobiele app. Bedrijven mogen meerdere rekeningen openen en beheren. Ze kunnen ook een onbeperkt aantal virtuele Ibans aanmaken. Hierdoor kan voor elke klant of betaling een aparte IBAN worden gegenereerd.

Cashaa bank

cashaa bankCashaa, tot slot, is een in Londen gevestigd bank platform dat kaartverwerking voor crypto-bedrijven aanbied tegen lage transactie kosten.  Gebruikers kunnen transacties in cryptocurrency en fiat uitvoeren vanaf één account. Cashaa is een toegangspoort tot consumentgerichte en betaalbare financiële producten die gericht zijn op consumenten-acceptatie van Blockchain zonder de technische details van Blockchain-technologie te hoeven begrijpen.

Het systeem is geïntegreerd met het volledige spectrum van digitale diensten en stelt de gebruiker in staat om te sparen, handelen, lenen en uit te geven met een eenvoudige gebruikers ervaring op een wettelijk conforme manier en zorgt ervoor dat elke persoon die op de een of andere manier met Cashaa is verbonden, veilig is in alle processen. Cashaa is in de afgelopen jaren de ruggengraat geworden voor de crypto-industrie vanwege het uitgebreide aanbod aan cryptovriendelijke bankdiensten

Hoewel het aanbod van Cashaa altijd al beschikbaar was voor bedrijven over de hele wereld, had het altijd een sterke aanwezigheid in India. Cashaa werd in 2016 in het VK opgericht door Indiase ondernemers als een P2P-geldoverdracht- en crypto-handelsservice met India en het VK als primaire markten. Volgens Cashaa heeft Indian veel onbenut potentieel als het gaat om cryptocurrencies. Als gevolg van demonetisering in India is het bedrijf overgestapt van geldtransferservice naar volledige bankservice gericht op crypto-activiteiten wereldwijd. Cashaa zal zijn diensten dit jaar agressief uitrollen in de VS en Europa.

Is mijn investering veilig bij een Bitcoin bank?

Natuurlijk moet je je eigen due diligence doen voordat je actie onderneemt met betrekking tot de genoemde bedrijven en hun diensten echter kan je ervan uitgaan dat geld gestort op een neo-bankrekening net zo veilig is als op een gewone bankrekening.

De meeste neo-banken werken volgens een samenwerkingsmodel met traditionele banken en hetzelfde geldt voor klanten rekeningen geopend bij neo-banken, aangezien de onderliggende rekening wordt verstrekt door een traditionele bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: